Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Gladys píše:
K obřízce není důvod. Je to intimní část těla a já nemám právo rozhodovat, aby „už to vzali celý, když už tam jde“. Bych třeba doktorovi s holkou mohla říct „tak jí tu panenskou blánu rozruště, když už rozrušujete ty synechie“, to by asi nebylo moc košér, že…
K obřízce přistoupit opravdu až ve chvíli, kdy není zbytí.
vždyť říkám, že s tím já osobně nesouhlasím
naštěstí můj partner taky, takže u nás to mají kluci jasné, nikdo za ně nebude rozhodovat, ale prostě i takoví rodiče jsou a já jediné co můžu dělat, je říct jim, že já to vidím jinak ![]()
ahoj holky! Taky řešíme aktuální problém s předkožkou - Dádovi je 19měsíců,donedávna šla přetahovat krásně a teď po zánětu ani milimetr
Naposled co šla fakt hezky přetáhnout,to je tak 3 týdny zpátky - nepřetahovala jsem denně,takže to nevím přesně,pak si nechtěl na pindíka nechat sáhnout,měl ho trochu zarudlýho a mě blbku vůbec nenapadlo,že je to třeba zanícený
On měl předtím průjem a byl celej takovej opruzelej,tak jsem si říkala,že to je k tomu, navíc mu dr dělala i výtěr,takže to viděla a nic neříkala, tak jsem to chtěla pár dní nechat - ve vaně samozřejmě omýt,ale nepřetahovala jsem
No a pak už mi to bylo divný,tak jsem to 2 mazala framykoinem,koupala v heřmánku,zarudnutí zmizelo,sáhnout si už nechá v pohodě,ale prostě ta předkožka je fakt tak úzká,že nepřetáhneme ani o kousek
Strašně si to vyčítám,teď už s tím nic neudělám,takže teď bych ho kvůli své blbosti chtěla hlavně uchránit obkroužení.Zítra jdeme k doktorce,tak mám na vás pár otázek,abych byla připravená na všechny varianty!
Hlavně bych chtěla vědět,jestli máte někdo zkušenost,že i předkožka zůžená po zánětu se povedla zase „rozvolnit“? Je jedno jestli za pomoci té hormonální mastičky nebo prostě promazáváním a postupnym zkoušením?
No a protože si myslim,že nás asi doktorka pošle na urologii,tak bych ráda dostala tip na nějaké pracoviště,kde k tomu mají rozumný přístup? Aby pokud nám opravdu doporučí obkroužení,tak abych si mohla být jistá,že to skutečně je nezbytné? Co tak čtu,tak povětšinou to dělají rovnou a rutinně a vůbec nezkoušejí jiné možnosti
Nejblíže máme Prahu - většinou vše řešíme v Motole,ale klidně pojedu přes půl republiky,hlavně když to tam budou řešit citlivě a ne pro ně nejsnadnějším způsobem. To jestli to někde dělají v narkóze už ani nedoufám,i když my bysme to malýmu klidně i zaplatili,hlavně aby to bylo bezbolestné ![]()
ještě dodávám,že nevim jestli při čůrání „balonkuje“,ještě nechodí na nočník a je to takovej náš malej „estét“,takže se ani do vany nevyčůrá,tak jsem ho při akci už dlouho neviděla
![]()
Ahojky, dnes jsme byli na 8m prohlídce - byli jsme tedy prvně u nové dr., takže nás viděla poprvé. Koukla mu na pinďu, a normálně mu ho celý přetáhla!! Do té doby mi původní doktorka říkala, do roka na pinďu vůbec nesahat, takže jsme nepřetahovali, nic…Začala mu samozřejmě okamžitě téct krec
Dostala jsem předpis na mastičku, kterou to mám 2× denně mazat. Večer po koupání to měl zase krvavé…utřu krev a je tam zase
Nebolí ho to??? nebude mít nějaký následek z toho??? Doktorka mě tím teda šokovala…
Ty vole!!!
no já bych jí zabila. Vžyť ho to muselo strašně bolet, plakal? My máme piňďu pořá schovanýho, dr. říkala, že to mám zkoušet, ale do tří let se to prý razantně neřeší, ale asi každá dr. bude tvrdit něco jinýho
nám dala doporučení na urologii, ale ještě jsem tam nevolala, podvědomně to pořád odkládám, bojím se toho. Malej si nenechá na piňďu šáhnout pomalu ani při koupání, navíc máme za sebou spoustu doktorů a nemocnic a on už k nim nemá vůbec důvěru, řve i při poslouchání srdíčka. Neumím si představit, že by mu měli něco dělat s piňďou ![]()
No tipla bych, že bolí. Hlavně, když čurá, musí ho to pálit
nám něco takového chtěla mudr. udělat také, nešla mu ještě přetáhnout, ale kluk řval a já jí sprdla taky, že mu to nejde, tak ať mu to nedělá násilím! Nakonec jsme po 2 letech museli na kompletní obřízku, na urologii Karlově mu zjistili, že jí má zjizvenou a přirostlou. Uznal, že to je i násilným přetahováním..
Ach jo, to jste mě nepotěšili
Já bych jí zarazila, ale ona neřekla nic, rovnou tahala, samo že bych na ní štěkla! No plakal, ale když jsme odcházeli už né, i odpo byl v pohodě…Ale teda měl málo počůranou plínku, myslíte, že to může mít souvislost?? Já se taky bojím toho zajizvení
Ach jooo
A jestli mu to teď jde celé přetahovat, tak denně poctivě mazat než se mu to uzdraví a přetahovat, přetahovat.. hrozí mu slepení nebo ten srust.. Ale hruza, už takhle v osmi měsících.. Naše bývalá mudra byla už stará, vyznávačka všeho dle tabulek, vždycky říkala, v tomhle věku už má být toto a umět toto a že uměl něco dřív, jí nezajímalo.. Přešli jsme pak k doktorovi a ten mi sám řekl, že by mu dal čas.. Holt To byl chlap, ví jak je tahle část těla citlivá!
@Anonymní píše:
Ahojky, dnes jsme byli na 8m prohlídce - byli jsme tedy prvně u nové dr., takže nás viděla poprvé. Koukla mu na pinďu, a normálně mu ho celý přetáhla!! Do té doby mi původní doktorka říkala, do roka na pinďu vůbec nesahat, takže jsme nepřetahovali, nic…Začala mu samozřejmě okamžitě téct krecDostala jsem předpis na mastičku, kterou to mám 2× denně mazat. Večer po koupání to měl zase krvavé…utřu krev a je tam zase
Nebolí ho to??? nebude mít nějaký následek z toho??? Doktorka mě tím teda šokovala…
Ach jo, pediatři v ČR se snad vůbec nevzdělávají. Urologové doporučují vyčkat a na předkožku (samozřejmě pokud není problém s močením, nebo jiný) NEŠAHAT do 3 let. Tady super článek: http://www.azrodina.cz/…ne-neskodit/. Naše dr. se také chystala v 9. měsícíh, že mu to zkusí i přez mé upozornění, že neřetahujeme a nepřejeme si to a nakonec jí manžel musel odtáhnout ruku, jinak nevím, jak by to dopadlo. Sama jsem lékařka a vím, jak je nutné si pořád hledat nové a nové postupy a poznatky a k tomu zapojit i zdravý rozum. Je mi moc líto, co tvému chlapečkovi udělali, teď ti bohužel nezbývá nic jiného, než mazat, přetahování bych ale nedělala, stejně pravděpodobně bude mít do budoucna problém, protože je tu velké riziko, že se násilně stažená předkožka zajizví. Doufám, že to společně zvládnete.
![]()
Bych ji hnala, naše také do tří let neřeší, pak se podívá. Já malýho myju pod tekoucí vodou, má ve 2,5 pleny
a tak jde do umyvadla zezadu a já stahuju při mytí. Někdy se mu to nelíbí, někdy neříká nic. Zkoušela jsem to i sama pomocí olejíčku, má teda bambulu celkem velkýho
oproti stejně starým kamošům, ale nešlo mi to, tak to nehrotím.
@Anonymní píše:
Ahojky, dnes jsme byli na 8m prohlídce - byli jsme tedy prvně u nové dr., takže nás viděla poprvé. Koukla mu na pinďu, a normálně mu ho celý přetáhla!! Do té doby mi původní doktorka říkala, do roka na pinďu vůbec nesahat, takže jsme nepřetahovali, nic…Začala mu samozřejmě okamžitě téct krecDostala jsem předpis na mastičku, kterou to mám 2× denně mazat. Večer po koupání to měl zase krvavé…utřu krev a je tam zase
Co myslíš!!!
![]()
My už to máme teda za sebou, ale taky bych pockala, stahujeme teda denne pri koupani, a stej ne se mi zda ze mu to trochu zase slepilo, ale pujdeme v cervu na kontrolu tak uvidime, uzili jsme si teda dost…
A co znamena ze bude zjizvenba?
@LucieŘ píše:
A co znamena ze bude zjizvenba?
No tak právě násilnou manipulací se v předkožce udělají trhlinky, které se následně hojí jizvou a ta pak může zapříčinit zůžení= fimoza s následky, které někdy řeší jenom obřízka. Je velmi zajímavé, že v zahraničí se přetahování předkožky vůbec neřeší, jenom když nastane nějaký problém, ale tady v ČR je skoro divné, když s tím rodiče nesouhlasí, nebo to nedělají od narození. Já prostě malému nenechám od dr. na pinďu šahat a ať si říká co chce. ![]()
Tedy to je dost síla, já bych jí snad píchla špendlíkem mezi nohy at ví jak to bolí. Nehledě na možné následky. Úplně mě zamrazilo, jak jsem to četla. Naštěstí náš lékař má pokrokové názory a toto neřeší-do 3 let času dost. Přeju brzké uzdravení malému a žádné následky. Ty jo já bych snad změnila doktora, stát se to mně
Chudak maly
Uplne me to boli za nej
Nas ceka ted kontrola, doufam ze synovi nebudu chtit neco strhavat, jinak ji ty ruce urazim!!! Zmenila bych doktorku, kdyz nevyslysi me prani…Jinak nasemu je 15 mesicu a kdyz ve vane zkousim pretahnout, nejde mu to vubec - nechavam tomu cas, nasilim to neresim..