Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Malej má 2 roky a teprve ted mu jde pekne stáhnout měl ji taky přirostlou a nakonec se to uvolnilo. rozhodně bych nešla na násilné přetáhnutí je jěště malej
pokud nejsou žádné záněty a nic podobného tak se to neřeší do 3 let říkala naše dr…
@P-Petula naše číkala dokonce, kdo má nervy, neřešit do puberty ![]()
Maminky setkaly jste se někdy s tím, že by Vás dětský pediatr požádal, aby jste ho změnily?
@P-Petula píše:
Malej má 2 roky a teprve ted mu jde pekne stáhnout měl ji taky přirostlou a nakonec se to uvolnilo. rozhodně bych nešla na násilné přetáhnutí je jěště malej![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pokud nejsou žádné záněty a nic podobného tak se to neřeší do 3 let říkala naše dr…
A četla jsi co sem jsem psala? ![]()
Reknu vam ze s tema klukama je prace porad ![]()
No my stahuejeme jen vecer ve vane ![]()
A to se mi zda ze se mu zase trochu prilepuje, tak nevim
![]()
@LucieŘ Ahojky já stahovala ráno a večer a ráno to bylo někdy u úzdičky přilepené, ale po týdnu OK a kontrolu dělám jen večer. Když ráno nechtěl ukázat tak jsem ho dala sednout a ať se dívá co mu dělám a sám byl zvědavý ![]()
Stahuji a myju ve vaně, ale jak ho usuším tak mu ho stáhnu a kontroluji jestli je vše OK.Holt někdy u toho musí být dva, ale to jen ze začátku teď už drží. Ta kůže se mu musí pořádně napnout a hlavně v te uzdíčce jinak ta předkožka zaroste.
Všechny zdravím, už 3 dny jsem taky na prášky z pindíka mého synáčka:-( V pondělí mu urolog sondičkou odtrhl předkožku, řekl, že druhý den večer to mám při koupání pčetáhnout a pak už každý večer (neřekl kde sehnat pár lidí, aby malého drželi uf), já to ale udělala už dopoledne a odpoledne znovu, chtěla jsem mu to namazat framykoinem a při tom druhém pokusu mi to nešlo dát zpátky! bylo to strašný a nakonec se mi to povedlo, jenže má na vršku předkožku potrhanou (jel ajsem s ním do nemocnice znovu na urologii a odborně se tomu říká, že má drobné krvavé ragády, nahoře ji má prý zúženou, ale vrozená fimoza to není). Nemáme s tím teď nic dělat tak 6dní, malý brečí při čurání, včera se u toho přímo třásl a dnes už to naštěstí bylo lepší, jenže urolog po mně chce, abych za pár dní začala znovu předkožku přetahovat a já už nechci, mám z toho hrůzu, že ji nedostanu zpět a hlavně nechci už malého trápit:-( a znovu mu předkožku potrhat, obávám se srůstů. Vrátila bych čas a nenechala mu to udělat…jsou mu teprve 2 roky a 2 měsíce…
já neporadím, ale uplně mi běhá mráz po zádech, můj chlapeček má mírný rozštěp předkožky, ale čůrací dírka je správně a čůrá bez problémů, prý jen kosmetická vada
ale představa že by takhle trpěl to je děs, to to nejde nějak bezbolestně upravit, to musej tak malé dítko trápit
ach jo
zkus mu to třeba oplachovat v heřmánku, jinak mě nic nenapadá
hlavně ať se to brzo zahojí ![]()
A ještě mě napadlo až se to zahojí tak přetahovat jen ve vaně až bude ta kužička trochu povolená a asi ze začátku jen trošku a ono se to třeba postupně povolí ![]()
@natyber díky, koupu mu to v řepíku, mám i heřmánek, ale nejhorší je, že se neví co bude dál, to ukáže čas…
@akinom211
a co jako přesně má? jako že mu nešla přetáhnout? to je děs že mu to doktor takhle udělal a že to má popraskané chudáček
to mě vždycky může jebnout v dnešním světě moderní technologie a oni to nedokážou udělat tak aby dítě co nejméně trpělo
zkus někde na netu prohledat co by se s tím dalo dělat aby ho to nebolelo, držím palce ať je líp, vím jaké to pro tebe musí být
zkus to zahojit tím řepíkem a pak pokud mu to nepřekáží v čůrání a nedělají se mu záněty tak bych to odsunula co nejdéle ![]()
@natyber díky za politování:-) Vše to vzniklo tím, že jsem se bála, aby malý nemusel někdy na obřízku, nešlo mu to přetahovat ani trošku a obvodní lékařka tvrdila, že ho to jednou čeká, chtěla jsem, aby se na to podíval urolog a spíše mi jen poradil kdy s tím přijít a on hned, že je to nutné řešit hned, že pak už bude pozdě a čím dřív tím líp. V tu chvíli jsem měl říct, že počkám do tří let nebo minimálně po létě, čeká nás koncem srpna moře. Objel mu to sondičkou a museli jsme ho u toho držet. Druhý den jsem mu to měla večer při koupeli přetáhnout znovu, jenže jsem mu to aktivně udělala už dopoledne, chtěla jsem mu to namazat, protože při čurání hrozně plakal. Nešlo mi to zpět a díky tomu jsem zřejmě já udělala ty prasklinky. Druhý den jsem byla u nás v nemocnici a znovu mu to jiný doktor objel, že to ještě nebylo pořádně a teď mu to mám nechat. Malý nechce ani svlékat, bojí se, a když mu to mažu tak křičí jako o život. Pokud se to nebude každý den přetahovat tak se to znovu přilepí, pokud ano budou mu znovu praskat trhlinky v předkožce. Rozhodla jsem se, že to nechám úplně být až se to zahojí a budu doufat, že mu to po prázdninách pomalu uvolníme. Paradox je, že díky tomu zákroku na tom může být s možností přetažení ještě hůř kvůli jizvičkám. Je to těžké, každý lékař na to má jiný názor a máma pak neví co má vlastně dělat, aby to bylo to nejsprávnější…Předtím žádné problémy kromě toho, že mu to vůbec nešlo přetáhnout neměl…
@akinom211
no myslím že tím že si to udělala dopoledne se určitě nic nestalo, pravděpodobně by to dopadlo stejně i večer
máš pravdu že ti doktoři jsou jak jelita každý říká něco jiného a člověk neví čemu věřit, nevím teda když si šla podruhé že ho to bolí proč to doktor udělal zase
Malej z toho má akorát trauma to se nedivím že se nechce ani svlékat a že pláče
hlavně taky proč to ten urolog takhle udělal když nebyl žádný jiný problém
mohlo se to klidně odložit
tady píšou že minimálně do 3 let se nemusí přetahovat
http://www.mojebetynka.cz/…e-pretahovat jak jsem psala snaž se to co nejvíce zahojit a pak pokud nebude dále jiný problém tak to nech asi co nejdéle, právě jak píšeš když se to potrhá a vzniknou tam ty jizvičky pak může být taky problém
opravdu se vykašlej na doktora nebo zkus vyzjistit jiné možnosti pokud mu to nedělá problém s čůráním a podobně pak není kam spěchat vše se dá udělat i potom podle mě
ten řepík a heřmánek určitě pomůže a taky nechat behem dne co nejvíc bez plínek (jestli ještě má) aby to pěkně větralo a hojilo se ![]()
@natyber dnes už to vypadalo lépe, teda zvenku, stáhnout mu to nechci raději ani trošku, dávám mu na to Hemagel, měla jsem s ním skvělý zkušenosti, když se řízl do prstíku, rychle se to hojí, moc ho doporučuji. Ale stále hysterčí se svlékáním i koupáním, je mu divný, že je voda barevná (od bylinek) a nechce do ní, bohužel nechce chodit bez kraťasů a ještě vůbec nechodí na nočník, týden předtím se nám začlo dařit, že si občas řekl, měla jsem radost a teď je tomu zase konec, jsme rádi když se vůbec vyčurá, i málo pije:-( Tak jsem mu na zahradě svlékla plínu a kraťasy nechala a naštěstí to mu nevadilo. Dnes nečural od deseti dopoledne do večera, pak udělal ve vaničce i bobek, bojí se asi tlačit. Každý den bude líp, ale spíš to píšu jako zkušenost pro ostatní, možná to někomu pomůže v rozhodnutí s tímhle počkat a nehrnout se do toho jako já…