Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@alli_li
Já bych to řekla ještě předtím, než rozbalí plenku. Naše dr. je jinak v pohodě, ale museli jsme jí normálně odsunout ruku od pindíka a to jsme jí s manželem asi 2× říkali, že nepřetahujeme a nechcema ani aby to zkoušela. Malému je 1,5 roku, čůrá proudem, nemá žádný sekret z předkožky, předkožka se u čůrání nebalonkuje, takže vše je normální a nechávám to na růst, hormony a přirozený vývoj těla. ![]()
Syn má dva roky a taky mu nejde předkožka, stahovat, ale zkoušíme opatrně ve vaně jen co to jde. Dr. mě posílala na strhnutí, ale odmítla jsem
@sidlo píše:
Syn má dva roky a taky mu nejde předkožka, stahovat, ale zkoušíme opatrně ve vaně jen co to jde. Dr. mě posílala na strhnutí, ale odmítla jsem
Zdravím ![]()
Vidím sice že v této diskuzi jsou spíše odmítavé názory, nicméně je to nejnovější téma a nechci zakládat nové.
Potřebuju poradit, ne kritizovat prosím.
Náš prďola v roce a půl prodělal zánět. Bylo to ošklivé, během pár hodin mu zrudnul a opuchnul, tak sme jeli na urologii. Tam mu to vypláchli(měl tam toho opravdu hodně) a dr nám řekl, že má hodně zúženou předkožku a vzhledem k tomu zánětu by se to po vyléčení mělo řešit. Po vyléčení nám každý doktor říkal něco jiného
Jeden že by udělal rovnou obřízku, alespoň částečnou. Druhý, že by to nechal být, že se to může ještě uvolnit. Třetí to zkusil tím stylem, že při prohlídce si pod nosem zamumlal " Tak to uděláme." Měla jsem už něco načteného, tak mi okamžitě došlo, že to chce stáhnout. I když sem ho požádala o upřesnění, tak sem to následně zamítla s tím, že nechci aby tohle musel vytrpět, že bych radši ještě počkala. Navíc po tom vyčištění se to dalo o trochu víc stáhnout než před. Tak v klidu semnou souhlasil, že teda počkáme do dvou let a pak se uvidí. Ale dodal že si stejně myslí že to bude potřeba, a že bude lepší to udělat dřív, kdy na to ještě zapomene, než pozdější trauma.
V pondělí jsme tam byli. Od poslední kontroly se bohužel i při pravidelném „cvičení“ nijak neposunula dál. Tentokrát 4. dr mi řekl, že by to udělal u radši hned, že dá mastičku a bolet by ho to neměli. Prý má dva kluky a s obouma musel tohle řešit.(Mimochodem můj manžel měl v mládí taky zuženou, ale žádné problémy neměl) Udělal to sondou, jemně ji tam vsunul a lehce odlepil. Taky bych řekla že malý řval jenom ptž sme ho drželi. Namazal framikoinem a zase zatáhnul. Samozřejmě mu to oteklo.
A ted k jádru… Dr nám řekl že to ted 2 dny nemáme stahovat, že ho má opuchlého tak nemá smysl ho trápit. At počkáme až se mu to trochu zklidní, s tím že díky framikoinu se ta předkožka hned tak nepřilepí. Ničím nemazat, max heřmánek.
Co si o tom myslíte? Většinou sem četla jenom že se to má hned po stáhnutí začit stahovat pravidelně, aby to nepřirostlo. Mám z toho obavy.
Byli sme tam včera brzo ráno a dneska večer ho už neměl tolik oteklého, navíc už si na něj nechal chvíli i šáhnout, ale stáhnout v koupeli mi to nešlo. Chci to zkusit zase zítra ráno. Ale mám strach aby to šlo nechci mu ublížit, po koupeli to šlo stáhnout max do té urovně co před tím a to už volal Auuui, tak sem toho radši nechala.Taky se bojím že když mu to stáhnu, tak už to nedám zpátky. Jinak v pohodě čurání měl ještě ten den k večeru, už neplakal a otok hodně splasknul. A dnes celý den nejmenší náznak nějakého problému.
Přeji hezký večer a prosím neodsuzujte mě, že sem to nechala udělat. Stálo mě to spousty hodin přemýšlení a hledání veškerých informací. A byl to velký vnitřní boj. ![]()
Zdravím ![]()
Vidím sice že v této diskuzi jsou spíše odmítavé názory, nicméně je to nejnovější téma a nechci zakládat nové.
Náš prďola v roce a půl prodělal zánět. Bylo to ošklivé, během pár hodin mu zrudnul a opuchnul, tak sme jeli na urologii. Tam mu to vypláchli(měl tam toho opravdu hodně) a dr nám řekl, že má hodně zúženou předkožku a vzhledem k tomu zánětu by se to po vyléčení mělo řešit. Po vyléčení nám každý doktor říkal něco jiného
Jeden že by udělal rovnou obřízku, alespoň částečnou. Druhý, že by to nechal být, že se to může ještě uvolnit. Třetí to zkusil tím stylem, že při prohlídce si pod nosem zamumlal " Tak to uděláme." Měla jsem už něco načteného, tak mi okamžitě došlo, že to chce stáhnout. I když sem ho požádala o upřesnění, tak sem to následně zamítla s tím, že nechci aby tohle musel vytrpět, že bych radši ještě počkala. Navíc po tom vyčištění se to dalo o trochu víc stáhnout než před. Tak v klidu semnou souhlasil, že teda počkáme do dvou let a pak se uvidí. Ale dodal že si stejně myslí že to bude potřeba, a že bude lepší to udělat dřív, kdy na to ještě zapomene, než pozdější trauma.
V pondělí jsme tam byli. Od poslední kontroly se bohužel i při pravidelném „cvičení“ nijak neposunula dál. Tentokrát 4. dr mi řekl, že by to udělal u radši hned, že dá mastičku a bolet by ho to neměli. Prý má dva kluky a s obouma musel tohle řešit.(Mimochodem můj manžel měl v mládí taky zuženou, ale žádné problémy neměl) Udělal to sondou, jemně ji tam vsunul a lehce odlepil. Taky bych řekla že malý řval jenom ptž sme ho drželi. Namazal framikoinem a zase zatáhnul. Samozřejmě mu to oteklo.
A ted k jádru… Dr nám řekl že to ted 2 dny nemáme stahovat, že ho má opuchlého tak nemá smysl ho trápit. At počkáme až se mu to trochu zklidní, s tím že díky framikoinu se ta předkožka hned tak nepřilepí. Ničím nemazat, max heřmánek.
Co si o tom myslíte? Většinou sem četla jenom že se to má hned po stáhnutí začit stahovat pravidelně, aby to nepřirostlo. Mám z toho obavy.
Byli sme tam včera brzo ráno a dneska večer ho už neměl tolik oteklého, navíc už si na něj nechal chvíli i šáhnout, ale stáhnout v koupeli mi to nešlo. Chci to zkusit zase zítra ráno. Ale mám strach aby to šlo nechci mu ublížit, po koupeli to šlo stáhnout max do té urovně co před tím a to už volal Auuui, tak sem toho radši nechala.Taky se bojím že když mu to stáhnu, tak už to nedám zpátky. Jinak v pohodě čurání měl ještě ten den k večeru, už neplakal a otok hodně splasknul. A dnes celý den nejmenší náznak nějakého problému.
Přeji hezký večer a prosím neodsuzujte mě, že sem to nechala udělat. Stálo mě to spousty hodin přemýšlení a hledání veškerých informací. A byl to velký vnitřní boj. ![]()
Tohle chce odborníka, najdi toho nejlepšího, kluk za to stojí. Nepochopila jsem z popisu, jakej doktor má v péči syna. Tady na Emiminu se dozvíš různý kraviny, pokud je to takhle vážný, zajisti synovi dětskýho chirurga.
Řešíme to ve Fakultní nemocnici v Ostravě přímo na urologii. Co se týče péče o děti sem tam zatím žádný problém neměla. Akorát mě mátly ty různorodé názory.
Stěma kravinama máš pravdu, ale to i na jiných servrech. Dokonce sem někde četla příspěvek že tohle je vlastně rodiči odsouhlasené znásilnéní dítěte ![]()
Právě hledám někoho s podobnou zkušeností.
@Dadeli píše:
Zdravím
Náš prďola v roce a půl prodělal zánět. Bylo to ošklivé, během pár hodin mu zrudnul a opuchnul, tak sme jeli na urologii. Tam mu to vypláchli(měl tam toho opravdu hodně) a dr nám řekl, že má hodně zúženou předkožku a vzhledem k tomu zánětu by se to po vyléčení mělo řešit. Po vyléčení nám každý doktor říkal něco jinéhoJeden že by udělal rovnou obřízku, alespoň částečnou. Druhý, že by to nechal být, že se to může ještě uvolnit. Třetí to zkusil tím stylem, že při prohlídce si pod nosem zamumlal " Tak to uděláme." Měla jsem už něco načteného, tak mi okamžitě došlo, že to chce stáhnout. I když sem ho požádala o upřesnění, tak sem to následně zamítla s tím, že nechci aby tohle musel vytrpět, že bych radši ještě počkala. Navíc po tom vyčištění se to dalo o trochu víc stáhnout než před. Tak v klidu semnou souhlasil, že teda počkáme do dvou let a pak se uvidí. Ale dodal že si stejně myslí že to bude potřeba, a že bude lepší to udělat dřív, kdy na to ještě zapomene, než pozdější trauma.
Přeji hezký večer a prosím neodsuzujte mě, že sem to nechala udělat. Stálo mě to spousty hodin přemýšlení a hledání veškerých informací. A byl to velký vnitřní boj.
u prostředního máme taky zúženou předkožku, naše doktorka na tohle má názor, ýže se to má nechat být a občas po kupání pžetáhnout jne kam to jde, že se to ve těšině případů povolí hodně samoa v extrému by se to mělo povolit v pubertě vlivem hormonů.. že sama děti na to objetí sondou neposílá a problémy u chlapečků nejsou.. ale kamarádka zase měla hodně podobné a malej už má obřízku, je to prostě od doktora…
@aničkakytička Já bych to právě taky neřešila nebýt toho zánětu. Sama dobře vím, jak se takové záněty rády vrací a nechci aby pak v pozdějším věku musel trpět.
@Dadeli píše:
@aničkakytička Já bych to právě taky neřešila nebýt toho zánětu. Sama dobře vím, jak se takové záněty rády vrací a nechci aby pak v pozdějším věku musel trpět.
to je jasný, my měli zánět jednou a nštěstí nijak velikej… aleč jak říkám, na tohle se názory liší úplně hrozně moc, takže si nedělej hlavu, třeba by se mu to samo povolilo a třeba by měl taky prblémy, to se nedá říct.. každopádně bych nechala pinďu splaknout, koupla va heřmánku a opatrně stahovala.. když uýž to je, tak a´t e to k něčemu…
@LucieŘ Ahojky mám tři kluky a vždy jsem jim to stáhla já. Od roka jsem mu jednou týdně potáhla pod vodou a až se mu udělal tuk tak jsem mu to silněji zatáhla a kousek se poposunul. Namazala jsem to framykojínem a tak pořád dokola až mu to ruplo celé. Před 14 dní jsem klukovi 20měsíců přetáhla celou předkožku, jen tak jsem to po měsící vyzkoušela(nějak jsem zapomněla)a ono mu to sjelo a ani se mu nevytvořil tuk.Je třeba to vždy dokončit až do konce a pořádně to stáhnout i tam kde ta kůže stahuje. Vyčistila jsem to a namazala.Pak se mu to musí stahovat ráno a večer nebo ti to zaroste a hlavně večer ve vaně stáhnout a vymýt aby se mu to nezanítilo. Pak ho to štípe, ale to musí holt vydržet a za 4dny byl klid, chodil čůrat do vany. Teď mi taky moc nechce dovolit na něho šáhnout, ale dám ho sednout a ukazují mu co dělám a on se dívá co to tam má.
![]()
@aničkakytička
To je fakt, ciméně nemám ráda ty zběsile nenávistné názory maminek, které tohle nemusely řesit, rozhodovat se…
S tím heřmánkem, ještě včera jsem ho koupila, ale zatím mi nepřišlo nutné ho v tom močit a do ted sem ho ani k ničemu nepoitřebovala. Jak nejlépe udělám tu koupel? Mám udělat normálně silnější odvar a pak ho přilít do vany? Bude stačit? Napadlo mě i namočit plínku a nechat ho v tom chvili
Stydím se, ale opravdu nevím. Na balíčku to přesně napsáno není a ani dr ani lékarnice mi to nijak zvlášt neosvětlily ![]()
@gsimča A co si myslíš o tom, že mi dr řekl abych to ničím nemazala. Právě sem myslela že mi napíše framikoin ale, že prý to není potřeba
Framikoin je na recept že? Teda alespon se to domnívám…
@Dadeli píše:
@aničkakytičkaTo je fakt, ciméně nemám ráda ty zběsile nenávistné názory maminek, které tohle nemusely řesit, rozhodovat se…
S tím heřmánkem, ještě včera jsem ho koupila, ale zatím mi nepřišlo nutné ho v tom močit a do ted sem ho ani k ničemu nepoitřebovala. Jak nejlépe udělám tu koupel? Mám udělat normálně silnější odvar a pak ho přilít do vany? Bude stačit? Napadlo mě i namočit plínku a nechat ho v tom chviliStydím se, ale opravdu nevím. Na balíčku to přesně napsáno není a ani dr ani lékarnice mi to nijak zvlášt neosvětlily
po koupání bych to udělala do nějaké mističky ne bo tak a ještě ve vaně tím omyla
nemáš se za co stydět, jednou ti za tu péči o pinďu bude vděčnej
lepší obejt to sondou, než to rvát postupně azjizvit to, pak by to nemuselo povolit vůbec…
Já bych vyluhovala heřmánek a nalila do misky a pak ho do toho ponořila myslím jenom zadeček a pindíka a nebo bych ho dala do vany, umyvydla a pindika polila. Spíše by asi bylo lepší do toho sednout a stáhnout. Já jsem ho ve vaně vždy stáhla a vymyla a pak jak jsem ho usušila myslím celé tělo tak jsem mu ho stáhla zkontrolovala jestli se mu někde nepřilepil a namazala framykojínem. ![]()