Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jezis, tak tohle bych ja zas nikdy nedelala… ![]()
Edit: mysleno to co pise gsimca
@Dadeli píše:
@gsimča A co si myslíš o tom, že mi dr řekl abych to ničím nemazala. Právě sem myslela že mi napíše framikoin ale, že prý to není potřebaFramikoin je na recept že? Teda alespon se to domnívám…
Jo máš pravdu je na recept. Já ho měla zrovna doma, doktor mi ho napsal pro pejska
je to stejné jak pro lidi
Já dávala fram.aby se mu to zahojilo a hlavně nesrostlo
,ale vím, že doporučují heřmánek ![]()
@aničkakytička Děkuju za radu. Hned ráno mám v plánu ho echat chvíli rozmočit ve vaně, tak mu to potom omyju tím odvarem a s manželem se pokusíme to stáhnout.
Dr říkal že tam je vidět že to má už trochu zjizvené z toho zánětu. Tak doufám že to nebude potom ještě horší. To už bych potom radši víc uvažovala o té uplné obřizce, jak řekl jeden z doktorů, vyřešilo by se to rychle a napořád
@Klementyna píše:
Jezis, tak tohle bych ja zas nikdy nedelala…
Edit: mysleno to co pise gsimca
Co by jsi neudělala ![]()
@Dadeli píše:
@aničkakytička Děkuju za radu. Hned ráno mám v plánu ho echat chvíli rozmočit ve vaně, tak mu to potom omyju tím odvarem a s manželem se pokusíme to stáhnout.
Dr říkal že tam je vidět že to má už trochu zjizvené z toho zánětu. Tak doufám že to nebude potom ještě horší. To už bych potom radši víc uvažovala o té uplné obřizce, jak řekl jeden z doktorů, vyřešilo by se to rychle a napořád
Jejda tak to vám budu držet palce ať vám to dobře dopadne
![]()
Manžel si myslí že to za ty dva dny nemůže hned srůst, tak snad to bude OK. I doktor nás upozornoval an to že to tam muže být někde přilepené ale že se nemáme bát to stáhnout. Jenže to se lehce říká, ale těžce dělá. Mám z toh příšernou hrůzu. Nerada bych ho poznamenala na celý život.
@gsimča Děkuju taky doufám, že to půjde dobře. Ale tak si říkám, že když ho to čůrání přestalo bolet ještě ten den tak by to nemusela být taková hrůza ![]()
Myslim jako takhle preventivne se snazit mit pretazeno co nejdriv. Naproste vetsine kluku se to do tech cca trech let normalne postupne uvolni samo ne? Ja proste jen ve vane stahnu kam to jde a nic vic kolem pindiku nedelame. Starsi uz ma pretazeno a mladsi tak do pulky..
Zase edit: odpoved pro gsimcu - pisu z mobilu a jde mi to blbe ![]()
@Klementyna já si to taky, myslím, pokud nejsou záněty a problém s čůráním, nemá cenu tohle dělet, vede to k jizvám, ale pokud jsou záněty, řešit se to musí…
@Klementyna Aha,no ja mu to taky jenom tak zlehla vyzkoušela, ale jak ten tuk vykouknul a byla tam mezírka tak stačilo zatáhnout a kousek sjel dolů. Jinak jsem nějak nespěchala to spíše jen doktorka řekla, že sem tam můžu zkoušet. U posledního kluka jsem musela začit dříve, chodíme na nefrologii a tam si to doktorka vyžaduje
No než aby mu to udělala ona tak raději já. Ale byla jsem sama překvapená, že mu to jen tak sjelo, protože tam neměl žádný tuk.Tuk měl až úplně na konci a málo. To první kluk to měl komlet obalené tukem a nešlo to s toho žaludu sundat. Málem jsem se poblila tak mi bylo šoufl, ale dali jsme to.
@aničkakytička O těch jizvíčkách jsem někde četla a prý to není dobré ani pro dospělý věk
Tam se musí opatrně.
Moje švagrová byla s klukem na OP- nesestouplé vajíčko měl necelé dva roky a oni mu normálně jen tak stáhli pindíka
švagrová na prášky, protože ji to doma nešlo vůbec přetáhnout
přijela jsem tam a kluk to měl komlet zarostle no jako by mu to ani nestáhli. A proto jsem o tom četla, a měla jsem obavy aby mu to tam nepoškodili a neměl tam ty jizvy.No byla jsem v šoku, že ji nic neřekli a udělali to ![]()
@gsimča To jsou přesně ty případy, že kterých sem s epoučila před tím půl rokem když sme tam byli po tom zánětu. Že to někteří doktoří udělají bež svolení rodiče, zcela nečekaně a ten jeden to právě první takovým stylem zkusil.
Manžel říkal že to šlo tomu doktorovi hladce stáhnout, žádná krev nebo tak. A taky mě uklidnilo to že dotyčný doktor už s tím měl zkušenosti z vlastní rodiny, což je podle mě cennější než nějaký neznámý pacient. U vlastního dítěte si myslím člověk rozhoduje jinak.
Tak by to teoreticky neměl mít nějak extrémě rozdrásané nebo podobně. Navíc manžel je v tomhle připadě až překvapivě optimistický. On přímo viděl zákrok, já ne, nedělalo mi to dobře. ![]()
Tak dávám info. Dneska jsme teda udělali koupel. Byl to boj, potřebovali bychom ještě někoho třetího, ptž absolutně nechtěl být chvíli v klidu. Né že by ho to bolelo, spíš se vztekal že ho držíme. Bohužel jinak by nás nenechal. Radši sem pověřila manžela, tomu se to podařilo hezky stáhnout a zase natáhnout, stažení malý ani nezaregistroval, jak se pral
To až potom, kdy byl chvíli v klidu a já se koukla jak to tam vypadá. Má toho žaluda takového krvavě červeného, ale krev žádná a má tam kuličky smegma, ale to doktor říkal, že to je v pořádku.
Během ani ne 5 minut na tu naši bitku zapoměl ![]()
To tak bývá i ta předkožka bývá červená, ale za ty 4 dny by to mělo být ok a růžovoučké. Ty kuličky smegma to jsou ty tuky
to jsem dala pryč aby ho měl čistý. Neboj mi kluci taky bojkotovali a taky jsme je museli násilím držet jinak by jsme to nestáhli. Pak už je to nebolí jen mají strach co jim zase budeme dělat
![]()