Střídavá péče - praxe

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
26.4.11 18:11

A? Nepochybně se najdou i podobně „idylické“ příklady výhradní péče jednoho z rodičů nebo společné péče obou rodičů. V popsaném případě je problém v tom, že se rodič chová jak blb, nikoliv ve střídavé péči.
Krom toho nechápu, proč se nedala situace, popsaná v odkazu, řešit předběžným opatřením. Že by situace nebyla tak černobílá, jak ji chce pisatelka vidět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.11 19:27

tak děkuji za názory, škoda že jich nebylo víc kladných :nevim:
nám se o víkendu potvrdilo, že katastrofální je pro děti spíš výhradní péče matky (špatná hygiena a stálé zdravotní potíže) a jelikož získat výhradní péči otce je v našem státě prakticky nemožné, jdeme do toho.
třeba se ještě objeví někdo, kdo je se střídavkou spokojený :think: trochu by mě to povzbudilo před nastávajícím bojem :cert:

zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
13943
26.4.11 19:34
Knihomyš píše:
A? Nepochybně se najdou i podobně „idylické“ příklady výhradní péče jednoho z rodičů nebo společné péče obou rodičů. V popsaném případě je problém v tom, že se rodič chová jak blb, nikoliv ve střídavé péči.
Krom toho nechápu, proč se nedala situace, popsaná v odkazu, řešit předběžným opatřením. Že by situace nebyla tak černobílá, jak ji chce pisatelka vidět?

Mě u toho prvního videa napadlo hned po pár vteřinách, že matka se taky nechová zrovna tak jak by měla. Je sice fakt, že s blbem je těžko vyjít, ale taky říkala věci, které holku proti otci můžou popuzovat :nevim: Ale to druhé video byl fakt nářez.
Taky si ale myslím, že předběžné opatření by bylo řešením, nicméně nevíme, proč nebylo (jestli nebylo) uloženo, detaily nám známy nejsou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavelll
27.4.11 08:26

střídavá péče

Jak by jste se chtěla chovat, když Vás takto někdo přes tři roky terorizuje? Usmívat se a říkat mu „to nic miláčku, však já to vydržím, ještě si kopni…“ ??? Předběžné opatření nedali z důvodu právě probíhajícího soudního řízení na změnu výchovy dítěte. Dne 10.5.2011 je soudní stání, tak nám držte palce ať tohle utrpení dětí skončí.

• Citovat
  • Upravit
Pavelll
27.4.11 08:35
Knihomyš píše:
Krom toho nechápu, proč se nedala situace, popsaná v odkazu, řešit předběžným opatřením. Že by situace nebyla tak černobílá, jak ji chce pisatelka vidět?

Střídavá péče je pouze ústupek rivalitě rodičů, dítě to odnese ztrátou své poslední jistoty, a to svého domova. Zkuste se každý týden povinně!!! stěhovat, nevydržíte to. A že se to nedá hned řešit soudem? Je vidět, že vůbec netušíte jakým způsobem justice i OSPOD fungují. Návrh na změnu z důvodu naprostého nefungování této péče jsme podali 12/2009, první stání je až teď 5/2011 !!!!

• Citovat
  • Upravit
10905
27.4.11 10:24

Návrh na změnu není předběžné opatření.
Ano, návrh na předběžné opatření jste měli žádat s OSPOD před zahájením řízení. To byla chyba vašeho právníka.

Upřímně pochybuji, že by na základě výpovědi desetiletého dítěte o psychickém týrání a na základě dalších popisovaných důkazů předběžné opatření vydáno vůbec nebylo.

Kupodivu vím, jak soudy a OSPOD fungují, protože jsem řízení o SP zažila - dokud jsou indicie vyrovnané, fanděj matkám :) Coby macecha mám pohled poněkud „z druhého břehu řeky“ a dvě videa, která můžou být klidně zmanipulovaná a vytržená z kontextu, mě tak nějak nedojímají. Dovést chlapa svým chováním k nepříčetnosti a vydráždit dítě k hysterickému záchvatu není pro řadu žen až takový kumšt.

Dá se předpokládat, že soud se bude opírat zejména o psychologické posudky soudních znalců, tak se těším, až je zveřejníte taky a hodíte sem odkaz.

Podle stejné logiky lze říct, že rozvod je taky pouze ústupek rivalitě rodičů, dítě tím prakticky přijde o polovinu rodiny… Zkuste se povinně odstřihnout od jedné ze svých dvou nejbližších osob (uvidíte ji dvakrát do měsíce na pár hodin, pokud někdo jiný nerozhodne jinak) - jistě vám to psychicky velmi prospěje.

Je mi líto, ale dokud nebudou děti v případě zájmu obou rozvedených rodičů o to, mít je v péči, svěřovány matkám a otcům přibližně v poměru 50:50, je SP pro většinu otců prakticky jediná možnost, jak se na výchově podílet. A představa, že my ženy jsme obecně duševně TAK nadřazené, že nějakých 99 % nás je výchovně lepšími osobnostmi než naši partneři je sice lichotivá, leč statisticky a obecně lidsky poněkud nevěrohodná.

Možná by se sdružení jedendomov mohlo začít intenzivě zasazovat o častější svěřování dětí do úplné péče otců, ne? Tím by dosáhlo kýžené rovnováhy a SP by se stala spíš vyjímečnou variantou.

A propos, s těmi videi - máte souhlas otce se zveřejněním nahrávky? Jinak se obávám, že zveřejněním porušujete jeho právo na ochranu osobnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jap
27.4.11 15:08

Ahoj, mám osobní zkušenosti a musím říci, že vcelku dobré. Všude se najde něco, ale vztah dětí k oběma rodičům za ty problémy, podle mě, stojí. Doporučuji stránky Spravedlnost dětem, mrkněte tam, nebo na Střídavku. :-) Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
44178
27.4.11 18:36

Tak střídavka.cz jsou podle mě zcestné názory fanatických otců. Taky jsem tam ze zvědavosti mrkla.
Docela mě dostalo, jak se staví k tomu, že matky operují „vymyšlenou nemocností“ dětí, aby je dostaly do své péče - dítě, které by mohlo podle těch otců běhat venku s nudlí u nosu, tak jako dřív, místo toho běhá po imunologii, alergologii, vrcholí to vytrhnutím nosní mandle v narkoze :roll: a ještě si matka za pomoci psycholožky „vymyslí“ hyperaktivitu nebo nějakou jinou poruchu bránící střídavé péči.

Docela mě to dostalo, protože syn půjde taky na vytrhnutí nosní mandle, rozhodnutí nebylo jednoduché, není ani tak často nemocný, ale prostě se mi doma dusí, nemůže se vykašlat, pláče k vůli tomu. Snad mu to pomůže.

Trochu souhlasím, že sociální pracovnice a soudy jsou nakloněné matkám, nerady volí nové metody péče o děti po rozvodu, ale považuju to za rozumné. Je dobře, že to tak je. Až na vyjímky nebo úplatky vlivných otců si myslím, že to tak skutečně funguje.

Neuznávám a jsem vděčná, že v té situaci nejsem. Je mi líto dětí, které se musí pravidelně fyzicky někam stěhovat. Opravdu věřím, že nemají tu stabilitu a bezpečí domova, zvlášť, když rodiče mají své vztahy, nové děti. Musí si všude připadat jako host.

Nezlobte se, ale musela jsem na ty stránky reagovat. Nejsou podle mě objektivní, stejně tak připouštím, že i matky mohou s dětmi manipulovat, aby je do péče dostaly a jsou rády za to, že se většina soudců s požehnáním sociální pracovnice kloní ke klasice - dítě v péči matky a otec každý druhý víkend.
A ruku na srdce, která matka, která měla krušný rozvod, nešlo se s otcem dětí domluvit, za to není ráda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jap
27.4.11 19:31

Každý má samozřejmě právo na svůj názor. Leckteré připomínky otců jsou možná agresivní, ale dokážete si představit, že by VÁM najednou někdo odepřel styk s dítětem? Já bych byla nejen agresivní, já bych snad vraždila! Ta bezmoc musí být příšerná. A mohu říci, že jsem se s přístupem „dítě je ´nemocné´, nemůže k tátovi“ setkala častokrát, bohužel. Naprosto souhlasím s názory Kecalky.

• Citovat
  • Upravit
Pavellll
27.4.11 22:11

Máte děti? Zmanipulováno není vůbec nic, na OSPOD máme největší složku, přesto se to dá takto protahovat, zřejmě jste se s tím osobně nesetkala a ani Vám to nepřeji. Co se týče psychického týrání, tak realita je taková, že prokazatelnost je velice obtížná, sami psychologové nám říkali, že tyto věci v podstatě řeší, až když se dítě zhroutí. Ale to už je pozdě… Myslet si o tom samozřejmě můžete co chcete. My v tom bohužel musíme žít. Pavel

• Citovat
  • Upravit
Pavellll
27.4.11 22:36

Dokonce jsme měli tu čest se těmito „střídavkáři“ osobně setkat, není to žádné velké hnutí jak se snaží prezentovat, ale jen několik jedinců. Lidé typu p. Cihláře či p. Hodiny jsou opravdu urputní, nelze s nima ve skutečnosti diskutovat, jsou nenávistní vůči svým bývalým ženám. Jejich stránky (a je jich velké množství) jsou demagogické a zveřejňují polopravdy, jsou manipulující. Např. jejich www.OSPOD.info.cz se tváří téměř jak oficiální stránky OSPOD, neznalé ženy je tam žádají v dobré víře o radu a místo toho je pak tito bezcharakterní lidé v manipulují do situace, kterou určitě nechtěly.
Naše stránky www.jedendomov.cz vznikly jako protiváha těmto demagogickým webům, které chtějí prosazovat střídavou péči za každou cenu, proto jsme poměrně vyhranění, ale má to tento důvod. Je prokazatelné, že střídavou péči nařízenou soudem bez dohody rodičů často preferují domácí násilníci či muži snažící se ženě po rozvodu mstít a mít nad ní další kontrolu, když jsou si vědomi faktu, že dítě do své výhradní péče nedostanou. Střídavá péče v tomto pojetí pak nabízí neobyčejně pestrou škálu možností jak dále trýznit bývalou ženu přes dítě. Pokud se rodiče jsou spolu schopni bez problémů dohodnout, tak střídavou péči proč ne, ale i tak se nabízí otázka zda to pak není trest neustálého stěhování pro dítě za rozvod rodičů.

• Citovat
  • Upravit
ingeborg
27.4.11 23:01

Pavle, držím vám pěsti :lol: S těmi psychology je to pravda. Třeba Jeroným Klimeš otevřeně v Hydeparku přiznal, že když dělá soudní psychologický posudek, těžko často odhalí psychické týrání: protistrana se může přetvařovat, manipulovat. A u dítěte je to skoro nerozpoznatelné, pokud se psychicky nesesype. S OSPOD a soudci je to taková loterie, ale snad je umlátíte posudky, to je jedinácesta: důkazy, důkazy.

• Citovat
  • Upravit
10905
27.4.11 23:17

Jo, jedna demagogie jako protiváha k jiné, blahopřeju :lol:

Vy děti máte? Jste rozvedený a má děti v péči jejich matka? Bydlí s nimi pokud možno více než 80 km od vašeho bydliště? Nevídáte je častěji než jednou za 14 dní?

Pokud píšete, že cosi „je prokazatelné“ očekávám, že to zde kvalitně odzdrojujete - předpokládám kvalitní studii nebo alespoň diplomovou práci na toto téma. Těším se na dodání odkazu.

Stejně tak dosavadní praxe (dítě dostává v 95 % případů matka) dává prostor k pomstě a indoktrinaci matkám. Pokud je zastoupení nevyrovnaných jedinců rovnoměrně rozložené v celé populaci (nevidím důvod, proč by být nemělo), tak procento trýznících matek a otců bude stejné. Početně bude trýznících matek samozřejmě více (kvůli většímu počtu svěření do péče matky).

Na druhou stranu jsou matky, které by klidně péči otci přenechaly, společensky znemožněné, protože „se to tak nedělá“. Takže dítě nakonec nezůstane s rodičem, který je vyrovnanější osobností nebo který o něj má větší zájem, ale s tím, který má XX chromozom, což je trochu zvláštní kvalifikace.

Pokud skutečně bojujete proti střídavé péči jako takové, tak se mi cesta úsilí o svěřování více dětí otcům zdá jako velice logická, jak jsem psala výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavellll
27.4.11 23:22

Moc děkujeme! Máte pravdu s těmi důkazy, opravdu se připravíme, chceme už mít klid a normálně žít. Vše co tvrdíme ve článku na http://www.jedendomov.cz/…91-ze-zivota , máme podloženo písemně či nahrávkami, tak snad společně s posudky to dopadne dobře. S pozdravem Pavel

• Citovat
  • Upravit
ingeborg
27.4.11 23:27

Já mám zas hodně dobré zkušenosti s rozšířenou péčí pro otce. Kdy je dítě svěřeno do péče matky, má stabilní zázemí a otec si dítě bere 3× až 4× každý týden. Ale samozřejmě jsem se nemohla odstěhovat stovky kilometrů od ex, jinak by to nefungovalo. :lol:

Střídavka si myslím, že je až poslední varianta.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová