Střídavá péče - praxe

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pavellll
27.4.11 23:29

Odpověď pro „knihomyš“ Zjevně musíte být v opozici :-) . Střídavá péče je jen další výmysl sociálních inženýrů, bez ohledu na rozdíly mezi muži a ženami. Matka již z biologické podstaty má prostě k dětem blíže, s tím nic nenaděláte. Dobrou noc přeji :-)

• Citovat
  • Upravit
ingeborg
27.4.11 23:31
Pavellll píše:
Moc děkujeme! Máte pravdu s těmi důkazy, opravdu se připravíme, chceme už mít klid a normálně žít. Vše co tvrdíme ve článku na http://www.jedendomov.cz/…91-ze-zivota , máme podloženo písemně či nahrávkami, tak snad společně s posudky to dopadne dobře. S pozdravem Pavel

Tak nahrávky mi u soudu neuznali, jenom písemné posudky s razítky. Ani svědectví není moc dobrý důkaz. Naše soudy berou jen papír odborníka s podpisem a razítkem.

• Citovat
  • Upravit
Pavellll
27.4.11 23:45
ingeborg píše:
Já mám zas hodně dobré zkušenosti s rozšířenou péčí pro otce. Kdy je dítě svěřeno do péče matky, má stabilní zázemí a otec si dítě bere 3× až 4× každý týden. Ale samozřejmě jsem se nemohla odstěhovat stovky kilometrů od ex, jinak by to nefungovalo. :lol:Střídavka si myslím, že je až poslední varianta.

Má partnerka původně navrhovala rozšířenou péči otci, ale ten o to vůbec nestojí, naprosto s exmanželkou nekomunikuje, odvolal se na střídavou péči, protože to pak může ditě odvážet pryč a zcela ho izolovat od matky i sourozence z prvního manželství, vypíná holčičce (9let) i mobil, aby nemohla zavolat mamince. Začal ji odvážet se slovy: „připrav se, že ji teď týden neuvidíš a neuslyšíš“ . Tady mu ve skutečnosti nejde o kontakt s dítětem. To by nebyl pro nás problém, nepotřebovali bychom ani žádný rozsudek, syna z prvního manželství parnerka bez problémů posílá za otcem jak se spolu domluví. Zde jde bohužel jen o mstu matce:-( . Tento člověk byl již jednou ženatý (bez dítěte) a bývalou ženu po rozvodu pronásledoval ještě roky a žášť k ní cítí prý i po deseti letech. Prostě špatný výběr psychicky vyšinutého partnera… Teď jde jen o to nastavit takové mantinely, aby nás mohl šikanovat co nejméně. Pavel

• Citovat
  • Upravit
Pavellll
27.4.11 23:50
ingeborg píše:
Pavellll píše:
Moc děkujeme! Máte pravdu s těmi důkazy, opravdu se připravíme, chceme už mít klid a normálně žít. Vše co tvrdíme ve článku na http://www.jedendomov.cz/…91-ze-zivota , máme podloženo písemně či nahrávkami, tak snad společně s posudky to dopadne dobře. S pozdravem Pavel
Tak nahrávky mi u soudu neuznali, jenom písemné posudky s razítky. Ani svědectví není moc dobrý důkaz. Naše soudy berou jen papír odborníka s podpisem a razítkem.

To je pravda, též nám to již říkali, budeme se muset hodně spolehnou na svědectví OSPOD (máme tam největší složku cca 800 listů - šílené!), protož exmanžel partnerky různé výhrůžky i falešná udání posílá i tam. Dobrou noc přeji :-) Pavel

• Citovat
  • Upravit
ingeborg
28.4.11 00:00
Má partnerka původně navrhovala rozšířenou péči otci, ale ten o to vůbec nestojí, naprosto s exmanželkou nekomunikuje, odvolal se na střídavou péči, protože to pak může ditě odvážet pryč a zcela ho izolovat od matky i sourozence z prvního manželství, vypíná holčičce (9let) i mobil, aby nemohla zavolat mamince. Začal ji odvážet se slovy: „připrav se, že ji teď týden neuvidíš a neuslyšíš“ . Tady mu ve skutečnosti nejde o kontakt s dítětem. To by nebyl pro nás problém, nepotřebovali bychom ani žádný rozsudek, syna z prvního manželství parnerka bez problémů posílá za otcem jak se spolu domluví. Zde jde bohužel jen o mstu matce:-( . Tento člověk byl již jednou ženatý (bez dítěte) a bývalou ženu po rozvodu pronásledoval ještě roky a žášť k ní cítí prý i po deseti letech. Prostě špatný výběr psychicky vyšinutého partnera… Teď jde jen o to nastavit takové mantinely, aby nás mohl šikanovat co nejméně. Pavel

No, tak to je nenormální chlap. Takový podobný teror jsem si zažila taky, zabralo jen to, že jsem byla hodně tvrdá v obraně, vláčela ex na policii, přestupkovou komisi, stěžovala si jeho šéfům v práci a sbírala trpělivě důkazy. Původně chtěl střídavku a po 2 letech mojí tvrdé obrany vyměkl a sám mi nabídl, že naše dítě bude v mé péči. Navíc ví, že ho hodně hlídám, aby se nechoval psychopaticky. Na tyhle sociopaty platí jen tvrdá ruka, žádné emoce.

• Citovat
  • Upravit
10905
28.4.11 10:19

Jojo, když někdo dělá z jedné zkušenosti obecně platnou pravdu a svá obecná tvrzení není schopný podpořit ničím konkrétním, tak prostě opozici nemůžu odolat :)

Podívejte se, já netvrdím, že otec v tom vašem případě není mstivý magor (prostě to nevím, já s ním nebydlím), ale zevšeobecňovat tímhle způsobem mi přijde poněkud podivné. Stejně jako založit si k tomu anonymní web, naplněný řadou manipulativních a nepodložených tvrzení. Ti „šílení otcové“ se za svoje jména aspoň nestydí.

O blízkosti z biologické podstaty můžete vykládat třeba příbuzným té holčičky, co jí máma dávala pít kyselinu, otci Honzíka Roškota a dalším a dalším (moc tenhle typ zpráv nečtu, tak nemám aktuální přehled). Ale nesvědčí tyhle případy dle vaší logiky jednoznačně pro to, aby přístup k dětem měly pouze „slušné matky“, které svou slušnost náležitě prokážou před soudem? ;) Takovým matkám jistě nebudou otcové v kontaktu bránit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jap
28.4.11 10:39

Nemám slov, Knihomyš mi je bere z klávesnice :lol: Jako jsou přece výborné mámy a špatné mámy, tak jsou i výborní tátové a ti špatní. Je přece jasné, že tady nikdo neříká, aby ti špatní, neboli magoři, měli střídavku. Ale jsou-li oba rodiče relativně normální, tak proč by o jednoho z nich mělo dítě přijít? Návštěvu jednou na 14 dní neberu jako možnost podílet se na výchově, to se na mě nezlobte.

• Citovat
  • Upravit
Pavellll
28.4.11 19:48

Pro anonymní knihomyš: Nejsen anonymní, jmenuji se ***. Co se týče Vámi uváděných extrémních případů, tak statistiky mluví neúprosně. Kdo páchá více znásilnění? A to dokonce i na dětech. Muži nebo ženy? Ona ta biologická podstata asi bude hrát roli, nemyslíte? Kdo zabil Aničku? Sexuáně deviantní žena?
A pro anomymní JAP: Pokud se chcete podílet plně na výchově dítěte, tak se nerozvádějte a žijte šťastně v manželství. Pokud jste se nechoval dobře k manželce a ona se rozvedla, tak to přeci nemusí odnést dítě ztrátou domova a stát se baťůžkářem. Prostě některé věci se nedají rozpůlit na dvě spravedlivé poloviny, nemovitost ano, to souhlasím. A dobrý vztah s dítětem není o porozvodovém kopírování matky (praní, vaření, ukládání do postele, apod.), ale o tom co můžete dítěti poskytnou za vzor a přátelské prostředí. Ne zoufalé přetahování půl na půl. Vždyť ani ve fungujícím vztahu není nic přesně rozděleno na poloviny. Tímto debatu končím, více času tomu již nemohu věnovat. Přeji Vám všem, ať nemusíte toto vůbec řešit.

• Citovat
  • Upravit
20792
28.4.11 21:03

Zdravím,
v diskusi není povolené uvádět celá jména (či kontakty). Také, prosím Pavle, nespamujte stále s webovou adresou. Myslím, že u dvou příspěvků to stačí.

Díky,
Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavellll
28.4.11 21:09

To jsem, Terezo, netušil, přeji pěkný večer.

• Citovat
  • Upravit
20792
28.4.11 21:15

Pěkný večer i Tobě :wink:

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
28.4.11 21:50

Nemluvila jsem o anonymitě tady, ale na vašem webu, kde píšete, že „konkrétní jména nejsou vůbec podstatná“. Inu, když se bojíte či stydíte hlásat svá přesvědčení pod svým jménem, je to vaše věc.
Skýtá se otázka, jestli v oněch neuzavřených sporech, kterými anonymitu zdůvodňujete, své postoje a názory účelově tajíte (a vydáváte se za nadšené přívržence SP :-)) a jaký má takový přístup k pravdě vliv na děti ve vaší péči.
Mám dojem, že Jap je rodu ženského - budete doporučení, které jste jí dal, aplikovat i na svou partnerku?
Je poněkud paradoxní, že řečmi o biologické podstatě se ohání člověk, který není matkou dítěte, příbuznou, dokonce ani příbuzným dítěte, ale pro dítě biologicky naprosto cizí chlap… přísně vzato, co je vám do ní? Proč se nestaráte o vlastní? (Podle nicku předpokládám, že nejste matka dítěte, ale nový partner matky.)
Mnou uvedené „extrémy“ se týkaly zcela konkrétně špatného chování matek k dětem. Pokud vím, Aničku nezabil její otec (a patrně není ani podezřelý) a znásilnění vlastním otcem je naštěstí poměrně řídký jev.
Když už jsme zabrousili do těch extrémů: Dovoluji si podotknout, že řada dětí (hlavně dívek) je týráno a někdy i dlouhodobě znásilňováno zejména novými partnery matky (kteří zpravidla nemají na rozdíl od otců jakousi „přirozenou brzdu“ vytvořenou jednak vědomím, že incest je nepřípustný, jednak tím, že by dítě znali skutečně od miminka).
Chápu, že reakce či debata na konkrétní témata je nad vaše časové možnosti - na druhou stranu opakování pár frází typu „dítě patří matce“ málokoho přesvědčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jap
28.4.11 22:32

Ano ano, jsem rodu ženského :-) Opravdu ráda bych se nerozvedla a žila ve šťastném manželství. Ale nezadařilo se. Přesto si myslím, že děti mají právo na tátu! A protože je miluji,a on není magor, co je a mě týral, to právo jim upírat nehodlám :srdce:

• Citovat
  • Upravit
ingeborg
29.4.11 00:15

Jap, proč jsi anonymní? Už to o něčem svědčí, ne?

Knihomyš, já ti asi půjčím svýho ex. Párkrát ti zmanipuluje a zmlátí tvoje vlatní dítě a ještě ho všichni budou chválit, jak je chytrý a vysoce postavený. Pak bys přestala psát ty teoretické řeči, které svědčí o tvé naivitě.

Ale soulasím, že nelze zobecňovat. U případu Pavla si ze svých četných zkušeností a vyléčené naivity myslím, že jde o sociopatického bio otce, který se opravdu matce snaží mstít. A Pavel je ten osvícený jeden z mála českých mužů, který to vidí a došlo mu to. Díky Bohu za ně! Kéž je takových charakterních a moudrých mužů víc.

A ještě se Vás zeptám, co se týká střídavky: myslíte si, že české soudy rozhodují moudře? Myslíte si, že pracovnice OSPOD jsou moudré objektivní ženy?

• Citovat
  • Upravit
10905
29.4.11 07:14

Ingeborg, a ex mého muže bys takhle na zkoušku na péči o své děti nechtěla? :lol: Abys zjistila, jak úžasné matky taky umí být? Že bychom si to vyměnily?
Mně zas připadá naivní představa, že co matka, to anděl, dokonalá vychovatelka a zralá pečující osobnost - že vytlačím s placentou zároveň svatozář, to mě nikdo nevaroval. Halt každý podle svých zkušeností.
Situaci, co tu předkládal Pavellll, těžko posuzovat, když známe vylíčení jen jedné strany. Máš zkušenosti s manipulacemi, tak asi víš, co všechno se dá „přizpůsobit“.
Kupodivu jsou i otcové, kterým nejde jenom o kontakt s dítětem, ale i o jeho výchovu a o působení na něj a k tomu prostě „rozšířený styk“ nestačí.
OSPOD - asi člověk od člověka. Zatím jsem narazila na jednu slepici a jednu dobrou babu (takže skóre vyrovnané) a na spoustu šílených historek - ale ony se ty negativní zkušenosti šíří líp, tak nevím. Na druhou stranu, stát se pracovníkem OSPOD není asi sen většiny inteligentních, vnímavých, empatických osob s nadhledem, kvalitním vzděláním a pevnými nervy, že? Tak podle toho bude asi to obsazení vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová