Strie ve 13 letech?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22505hulka
29.4.14 22:28

strie ve 13 letech ?

Dobrý den mám dotaz,
Moje skoro 14 ti léta dcera má už asi 2 -3 roky strie na stehnech, ze začátku byly male, skoro neviditelné, ted už asi 1 rok jsou větší a viditelné. nejsou naštěstí tak velké, ale vidět jsou. Udělali se ji i menší na prsou ( obou ch ), myslím si ze je to od toho ze rychle vyrostla. Ma 168 cm a váží 69 kg. Hrozne ji vadí a stydí se jít do školy v kratasich, prosím mate nějakou radu jak je aspoň trochu zakryt nebo zesvetlit? Předem moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
29.4.14 22:31

Bohužel na strie moc rad není, chce to hlavně čas. Někomu pomůže v létě sluníčko, když kůže ztmavne. Jinak asi jedině laser ale ani to není 100% :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.4.14 22:32

:-( broucek. No neda se dělat nic moc, jen že to vybledne. Taky jsem to měla - tehda to byly takovy krvavy šrámy a nemohla jsem nosit pořádně plavky, měla jsem na vnitřní straně stehem a krátké kraťasy byly taky tabu.

snad ani po porodu nebyly tak hrozny, jako tenkrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
29.4.14 22:33

S tim bohuzel moc nenaděláš, strie jsou potvory, zůstávají st děláš co chceš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7199
29.4.14 22:35

Taky jsem měla strie brzo. Nenaděláš nic - odstranit to nejde a zesvětlí je hlavně čas. Teď je to prostě čerstvé a proto je to tak vidět. Zázraky s tím nejdou - to už by je nikdo neměl.

kupte třeba kalhoty které jsou po kolena - prostě aby to nebyly vyloženě kraťase, nic jiného mě nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
29.4.14 22:35

Strie nezmizí. Mám je taky cca od 13ti let. Dřív mě to štvalo, teď už je mi to celkem jedno :mrgreen: Vsadím se, že není jediná ze třídy, kdo strie má. Ale koupila bych nějaký tělový krém (popř. přímo krém na strie), aby nevznikaly zbytečně další :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
29.4.14 22:36

Také se mi zhruba v tomhle věku udělaly, když jsem najednou hrozně rychle vyrostla. Postupně vybledly, dneska po cca 10letech skoro už nejsou vidět.

Příspěvek upraven 29.04.14 v 22:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22505hulka
29.4.14 22:36

Já ji říkám at si z toho nedělá velkou hlavu, vim vadi ji to, boji se ze se ji budou kluci posmivat a co teprve jiné holky… Ale také se to může někdy stát těm co se smějí.. Patří to hold k životu no :(

• Citovat
  • Upravit
1967
29.4.14 22:38

Moc dobre vim jak ji musi byt..měla jsem stejny problem…nastesti vybledly a opalily se a nejsou skoro vubec videt..sice muzes zkusit mazat ale malokdy to pomuze…jinac je to zpusobeny tim ze je to slecna a zacina se ji menit telo do oblych tvaru…ja tedka po porodu pouzivam na strie ten bi oil a jsem spokojena krasne po tom strie blednou..jinac kdyz nechce kratasy tak trictvrtaky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22505hulka
29.4.14 22:38

Jedine si může vzít třeba ještě silonky pod ty kratasy, ale ve velkém teple nevím no :/

• Citovat
  • Upravit
10680
29.4.14 22:39

Mně se taky udělaly v pubertě, asi jsem rychle vyrostla, udělaly se mi přes kyčle a přes kolena, tenkrát jsem si ani nijak nevšimla, teď nejsou ani pořádně vidět, jsou světlounký a to jsem nebyla žádná macanda, ještě na vejše jsem měla 55kg a 170cm :nevim: ale třeba v těhotenství se mi neudělala žádná, tak třeba to u ní taky tak dopadne :hug: kupte sukýnky a kraťasy ke kolenům, ať má klid… ale je ještě mladá a myslím, že to ještě hodně vybledne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
29.4.14 22:39

To znám… mám je asi od 12 - nejvíc na kolenou a na zádech, jak jsem překotně rostla. Pamatuju si, jak to hrozně svědilo. Ale nebylo to nic proti těm růstovým bolestem. Chudák holka, lituju ji :( Mně na to nepomohlo nikdy nic, opálení to trochu schová, časem ale blednou. Taky jsem po pubertě hodně zhubla (mám 60 kg na 180 cm) a na těch zádech se jakoby stáhly. Ovšem v těhotenství se opět roztáhly :D Kdyby ji to svědilo, hodně uklidňuje kokosový olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.4.14 23:06

Má 13 letá sestra je má taky. A jak jsou čerství, tak jsou na bocích až do fialova.
Vysvětlila jsem, jak se udělaly a ukázala svoje už vybledné, aby viděla, že časem vyblednou, že takhle nezůstanou. Vzala to docela v klidu. Teda aspoň tak vypadala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.4.14 23:08

@monrom pokud má geneticky málo flexibilní kolagenou vrstvu, tak je jí mazání denně na nic. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
29.4.14 23:10

Můj čtrnáctiletý syn je má taky. Má je na zádech. Měsíc jsem ho mučila kdo mu to udělal. Vypadalo to jako by ho někdo zmlátil. Má je tmavě fialové a hluboké. Byla jsem s tím na kožním a rada byla že máme mazat a mazat. Doktor řekl že rychle roste, má 175 cm a 50 kilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí