Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Bohužel na strie moc rad není, chce to hlavně čas. Někomu pomůže v létě sluníčko, když kůže ztmavne. Jinak asi jedině laser ale ani to není 100% ![]()
broucek. No neda se dělat nic moc, jen že to vybledne. Taky jsem to měla - tehda to byly takovy krvavy šrámy a nemohla jsem nosit pořádně plavky, měla jsem na vnitřní straně stehem a krátké kraťasy byly taky tabu.
snad ani po porodu nebyly tak hrozny, jako tenkrat.
S tim bohuzel moc nenaděláš, strie jsou potvory, zůstávají st děláš co chceš ![]()
Taky jsem měla strie brzo. Nenaděláš nic - odstranit to nejde a zesvětlí je hlavně čas. Teď je to prostě čerstvé a proto je to tak vidět. Zázraky s tím nejdou - to už by je nikdo neměl.
kupte třeba kalhoty které jsou po kolena - prostě aby to nebyly vyloženě kraťase, nic jiného mě nenapadá.
Strie nezmizí. Mám je taky cca od 13ti let. Dřív mě to štvalo, teď už je mi to celkem jedno
Vsadím se, že není jediná ze třídy, kdo strie má. Ale koupila bych nějaký tělový krém (popř. přímo krém na strie), aby nevznikaly zbytečně další ![]()
Také se mi zhruba v tomhle věku udělaly, když jsem najednou hrozně rychle vyrostla. Postupně vybledly, dneska po cca 10letech skoro už nejsou vidět.
Příspěvek upraven 29.04.14 v 22:38
Já ji říkám at si z toho nedělá velkou hlavu, vim vadi ji to, boji se ze se ji budou kluci posmivat a co teprve jiné holky… Ale také se to může někdy stát těm co se smějí.. Patří to hold k životu no ![]()
Moc dobre vim jak ji musi byt..měla jsem stejny problem…nastesti vybledly a opalily se a nejsou skoro vubec videt..sice muzes zkusit mazat ale malokdy to pomuze…jinac je to zpusobeny tim ze je to slecna a zacina se ji menit telo do oblych tvaru…ja tedka po porodu pouzivam na strie ten bi oil a jsem spokojena krasne po tom strie blednou..jinac kdyz nechce kratasy tak trictvrtaky ![]()
Jedine si může vzít třeba ještě silonky pod ty kratasy, ale ve velkém teple nevím no :/
Mně se taky udělaly v pubertě, asi jsem rychle vyrostla, udělaly se mi přes kyčle a přes kolena, tenkrát jsem si ani nijak nevšimla, teď nejsou ani pořádně vidět, jsou světlounký a to jsem nebyla žádná macanda, ještě na vejše jsem měla 55kg a 170cm
ale třeba v těhotenství se mi neudělala žádná, tak třeba to u ní taky tak dopadne
kupte sukýnky a kraťasy ke kolenům, ať má klid… ale je ještě mladá a myslím, že to ještě hodně vybledne
To znám… mám je asi od 12 - nejvíc na kolenou a na zádech, jak jsem překotně rostla. Pamatuju si, jak to hrozně svědilo. Ale nebylo to nic proti těm růstovým bolestem. Chudák holka, lituju ji
Mně na to nepomohlo nikdy nic, opálení to trochu schová, časem ale blednou. Taky jsem po pubertě hodně zhubla (mám 60 kg na 180 cm) a na těch zádech se jakoby stáhly. Ovšem v těhotenství se opět roztáhly
Kdyby ji to svědilo, hodně uklidňuje kokosový olej.
Má 13 letá sestra je má taky. A jak jsou čerství, tak jsou na bocích až do fialova.
Vysvětlila jsem, jak se udělaly a ukázala svoje už vybledné, aby viděla, že časem vyblednou, že takhle nezůstanou. Vzala to docela v klidu. Teda aspoň tak vypadala.
@monrom pokud má geneticky málo flexibilní kolagenou vrstvu, tak je jí mazání denně na nic. ![]()
Můj čtrnáctiletý syn je má taky. Má je na zádech. Měsíc jsem ho mučila kdo mu to udělal. Vypadalo to jako by ho někdo zmlátil. Má je tmavě fialové a hluboké. Byla jsem s tím na kožním a rada byla že máme mazat a mazat. Doktor řekl že rychle roste, má 175 cm a 50 kilo. ![]()
Dobrý den mám dotaz,
Moje skoro 14 ti léta dcera má už asi 2 -3 roky strie na stehnech, ze začátku byly male, skoro neviditelné, ted už asi 1 rok jsou větší a viditelné. nejsou naštěstí tak velké, ale vidět jsou. Udělali se ji i menší na prsou ( obou ch ), myslím si ze je to od toho ze rychle vyrostla. Ma 168 cm a váží 69 kg. Hrozne ji vadí a stydí se jít do školy v kratasich, prosím mate nějakou radu jak je aspoň trochu zakryt nebo zesvetlit? Předem moc děkuji