Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@monrom pokud má geneticky málo flexibilní kolagenou vrstvu, tak je jí mazání denně na nic. ![]()
Můj čtrnáctiletý syn je má taky. Má je na zádech. Měsíc jsem ho mučila kdo mu to udělal. Vypadalo to jako by ho někdo zmlátil. Má je tmavě fialové a hluboké. Byla jsem s tím na kožním a rada byla že máme mazat a mazat. Doktor řekl že rychle roste, má 175 cm a 50 kilo. ![]()
@monrom píše: Žel, souvisí to s hormonálními změnami, rychlým růstem a rychlou změnou váhy. Pro prevenci dalších doporučuji kůži denně promazávat, hodně pít a vyvarovat se rychlým změnám hmotnosti.
jde hodně o to jak je stavěná. Jestli je její kůže flexibilní nebo ne, někdy mazání nepomůže (ale mazala bych už jenom pro hydrataci atd.)
já mám strie od ramen až po podkolenní jamky. Je to hrozné ale člověk se s tím naučí žít. Nemusím změnit váhu, nic, prostě se udělají i když třeba víc sportuju tak na to kůže reaguje takto. ![]()
Zesvětlí to časem, jak už tu holky psaly.nic jiného s tím nejde udělat. Mi narostly během jedněch prazdnich prsa o 3 čísla a mám strie katastrofalni a i kdyz jsou uplně světlé, jsou proszě vidět. a ať se určitě maže, aspoň problematické partie, minimalné ji to pokožku hydratuje a možná zabrání vzniku dalších.
Muj synovec hodne ztloustl cca ve 12 letech. Udelaly se mu osklive strie na brise. Ted vyrostl, hodne zhubl a po striich nema skoro ani pamatky
. Bude mu 16.
@22505hulka jsem štíhlá drobná a vždy jsem byla.. A strie se mi na bocích udělaly ve 14ti, rychle jsem tenkrát vyrostla a bylo. Mám je tam doteď, i když jsou už vidět míň. Nic moc s tím nadělat nelze.. jen zvláčňovat.. dobrý je Elasti Q krém na strie, ty vzniklé sice neodstraní, ale pokud dál roste, nebudou se jí dělat další a zvětšovat se. A v těhotenství se mi neudělala ani jedna, nikde..po své zkušenosti z puberty jsem poctivě mazala právě tím Elasti Q, je příjemný, dobře se vstřebává, je toho 200ml za rozumnou cenu. Dnes je to katastrofa a časem holka zjistí, že na tom svět ani její štěstí nestojí ![]()
Mě se taky v pubertě udělaly a vybedly tak, že nebyly vidět
doufám že tak vyblednou i ty co mám po těhotenství
jinak s tím nic moc bohužel neuděláte…jedině delší kraťase…ale myslím že není jediná mezi holkama koho to trápí, ať si s tím nedělá hlavu a v létě (pokud to půjde) ať se hodně opaluje to mi taky hodně pomohlo
jo a ještě teď používám bi oil na strie a přijde mi že jsou mnohem bledší než byly…
Taky jsem v tomhle věku nějaké na stehnech měla. Ale jako dítě jsem to nikdy moc neřešila..
Na svuj věk váží holka moc. Chtělo by to změnit stravu, víc se hýbat a alespoň se ji nebudou strie tak rychle zhoršovat, když zhubne.
Nechci být hnusná, ale když je taková „kulatá“
taky se mi dělaly, ale nejvíc, když jsem přibrala a byla taky „taková“. Asi bych mazala mastným krémem, kokosovým olejem,..
Tak mě se třeba na prsou udělaly také, ale postupem času, jak se mi prsa „dotvarovala, vypnula“ tak až nejsou skoro vidět, jen hooodně zblízka a to se na to musím ještě soustředit…takže pro dceru, to třeba ještě není ztracené
Taky jsem měla někde v páté třídě, zůytaly mi samo už na furt- hlavně na stehnech vnitřní straně…pomohl jen čas, po letech zbělaly a při opálení to není skoro vidět…kraťasy jsou moje noční můra- nikdy jsem je nenosila- jen sukni…
Moje dcera není tlustá, řekla to i doktorka.. Má těžké kosti a celkove je taková mohutná ne vychrtla nebo kulatá.
@22505hulka Je to jedno jestli je tlustá nebo ne, já v pubertě byla „tlustá“ a neměla jsem ani jednu. Mám 158 cm a vážila jsem přes 70 kilo. Byla jsem ale strašně pevná, hodně jsem sportovala. Neměla jsem ani jeden špíček. Jak už jsem psala, syn je hubeňour a má potrhaná záda. To víš, teď je in mít 180 cm a 50 kilo ![]()
@22505hulka píše:
Moje dcera není tlustá, řekla to i doktorka.. Má těžké kosti a celkove je taková mohutná ne vychrtla nebo kulatá.
Právě asi proto, že je mohutná, tak se jí udělaly ty strie, tím jak rychle rostla. Ale třeba si vzpomenu na sebe, tak já byla na základce největší z holek, taky jsem si přišla mohutná, ale bylo to tím, že jsem brzy vyspěla, na střední mě všechny holky dohnaly a ještě předehnaly a nakonec jsem patřila k těm drobnejm menším holkám
a to jsem ze sebe na základce měla fakt komplex
ale pokud se tvoje dcerka hejbe, nejí nějak extra nezdravě, tak buď v klidu, strie v tomto věku vyblednou
jo a někde jsem četla, že je na to dobrá mast z měsíčku ![]()