Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Našemu Honzíkovi bude 19 měsíců.. Vlásky jsme poprvé museli stříhat už asi v 11 měsících.. A to bylo v pohodě.. Honzík si žužlat chleba a držel.. Podruhé, potřetí se sice trošku rozčiloval, ale zvládli jsme.. Naposledy ho babička držela, strejda na něj dělal opičky, já stříhala a Honzík ječel.. Minulý týden jsem ho držela, manžel vytáhl nůžky a Honzík spustil hysterický řev, až se zapomněl nadechnout a my museli dát ránu mezi lopatky, aby začal znovu dýchat.. Nevím, jak ostříhat.. Má už vlásky fakt docela dlouhé..
Máte někdo podobnou zkušenost??
u nás stříhání nůžkama horor, tak tjů jsem vzala mašinku a světe div se, děsně se mu to líbí.teď se spíš nechce stříhatmě a Vojta by chtěl snad každý týden.
Akorát je to vždycky na hodinu, pořád se otáčí za strojkem.
Tak v tomto neporadím my se chodíme stříhat k odborníkům protože jinak by to dopadlo hruzostrašně
a nepomohlo by třeba kdyby jste šli ke kadeřnici??že by měl respekt a neřval by??Že by to byl někdo cizí a nevěděl by jestli si to může dovolit.U nás tohle platí.Mě neposlechne ale jak to řekne učitelka ve školce nebo někdo cozí tak je to svaté a natálka je jak beránek.
My teda střiháme jenom ofinu ale chce se stříhat každý týden.
Ahoj, u nás pomohlo, když měl Lukášek přímo před sebou zrcadlo a díval se na sebe, jak ho babička stříhá. A u staršího taky zabrala mašinka ![]()
U nás to mělo podobný průběh a minule zcela nevýchovně pomohly 4 kinder čokoládky a jakš takš držel.
ahojky mi sme taky prvni strihani prezili bez ujmi ale jak synovi bylo vic tak se mu taky nechtelo … nuzkama bych ho nestrihala pac by vipadal jak okudlanej…tak sem na nej vzala masinku…no chvilku rval ale kdyz videl ze to nic nedela tak byl v klidu…staci oblibena hracka a je to
![]()
My jsme poprvé stříhali vlasy asi v 10 měsících a rovnou jsem šla ke kadeřnici, protože jsem se bála, abych jí něco neudělala. A všechno proběhlo naprosto v pohodě a od tý doby chodíme pravidelně a Lucka tam chodí moc ráda. Možná by to pomohlo, protože ne stříhání ofiny se mně taky vztekala.
Markéta
Ahoj. Já poprvé stříhala po roce a od té doby stříhám sama, až na jednu výjimku před bratrovou svatbou - to jsem si pozvala známou kadeřnici domů. Stříhám na několikrát, dokud „drží“, takže třeba i celý den (postupně upravuju, aby bylo stejné na obou stranách a s co nejméně zuby). Když nechtěla držet, pustila jsem ji DVD s Krtečkem a posadila na malou židličku před televizi, někdy funguje motivace v podobě čokoládky atp. Teď už je ale celkem rozumná a stračí říct, že jdeme stříhat, aby se jí děti ve školce nelekly
.
Tak my jsme taky stříhali nějak kolem roku,to a ještě asi dvakrát poté to probíhalo naprosto v pohodě…Ale tak od roku a půl je to děs..jednou si Matýsek dokonce vracel vlásky na hlavičku
..Ale každopádně se téměř nedá udržet na místě a absolutně se mu to nelíbí…No a ted nás to čeká zase,protože už má vlásky až do očí,takže se už psychicky připravuju na ten boj ![]()
u nas pomaha.ze mu ukazem na sebe..pozri..mamine ostrihame vlasky..a teraz tebe (ale jasne..ze sebe vlasy neodstrihnem) a potom si vcelku necha.. no..minule dostal detske noznicky..nnech skusi ostrihat on mne a potom ja zas jeho..teda trpla som..ale nastastie ma len akoby ucesal..ale taaak potom drzal. hadam nam to bude fungovat aj nabuduce..
My jsme stříhaly malýho taky poprvý kolem roku a strojkem a držel v pohodě. První se stříhá táta a pak malej takže to vidí a těší se že se bude stříhat taky ![]()
My jsme stříhaly malýho taky poprvý kolem roku a strojkem a držel v pohodě. První se stříhá táta a pak malej takže to vidí a těší se že se bude stříhat taky ![]()
naše dítě mi neustále říká „mami, ostříhej mě trojkou“ je naočkovanej od tatínka. Já b ych mu chtěla nechat zase vlásky trošičku delší,ale nevím, nevím. Stříhá se děsně rád. Takže u nás opačnej problém: jak nestříhat. ![]()
Ja mohu poradit, že nejlepe děti drží pokut jsou v cizím prostředí a stříha je odbornik, ten je rychlí a než se děti roskoukaj tak je povšem. Děti se také vyc boji nužek než strojku. Nevym proč ,ale ma skušenost je taková. Taky neni špatné pokut se stříha strojkem ukazat jim že je to nestřihne, ale na druhou stranku děti se nerady stříhají strojkem na krku lechta je to jak vrní. Takové mam skušenosti s kadeřnictvy, ja jsem malou zatim nestříhala jen ty cizí ![]()
ahoj,naštěstí stříhání moc nemusíme řešit-máme 2 holky s dlouhými vlasy,ale když byly malé,tak jsem je stříhala já,šlo to v pohodě,naposledy stříhal Viki tatínek ve 2 letech,pak dlouho nic,až ve 4-to už jsem šla k své kadeřnici na zastřižení konečků-seděla pěkně,ted co má ofinu krátkou,tak ji zas stříhám já,ale jen tu ofinu,vzadu si fakt netroufám,semtam jdeme na zastřihnutí-naposled o 10cm ,ale když ona už ty vlasiska měla v záchodě ![]()
Valinka chce taky dlouhé jak sestra,tak taky jen upravuju ofinu,nechá se od mala.
Sice jsem Ti Eviško nepomohla,jen jsem se chtěla zapojit,díííky
![]()