Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Weleda olej na strie a paráda. Nemám ani jednu.
A to na ně trpím a z puberty mám dost na stehnech ![]()
Nepotěším tě, ale strie jsou vesměs genetické. Někdo může mazat 10× denně nejdražšími přípravky a stejně popraská, někdo se nemaže vůbec a nemá ani jednu. Já u prvního syna mazala jen svátečně, když sem si zrovna vzpomněla, tak 1× týdně a měla sem pár malých na bokach. U druhého přibíram víc, mažu téměř každý den po koupeli, obyč dětským olejičkem, a ve 36tt nemám zatím nic…
@Štrample obecná píše:
Ahoj holky, taky se chci poptat na to, co vám opravdu pomohlo proti vzniku strií.
Mažu celé břicho, zadek, stehna i prsa už prakticky od // na testu, protože mám z minulého těhotenství špatnou zkušenost. Tehdy jsem začala mazat až když břicho rostlo (někdy v 5. měsíci) a popraskala jsem nehorázně moc. Teď mažu Bi-oilem a Elasti-Q (nejdřív jsem měla krém, teď olej). Jsem teď ve 27. tt a stejně mě začíná kůže fest svědit. Mažu vždycky večer po sprše na vlhkou kůži. Nepřibrala jsem zatím nějak extra moc, mám navrch asi 4 kg. Tu vazelínu si mažete taky večer po umytí? Já mám obyč čistou a mám z ní nějaké červené pupínky - alergická reakce? Nějký jiný tip? Mám třeba mazat 2× denně nebo je to zbytečné? Minule jsem střídala různé oleje a klasické krémy (nivea apod.) a výsledek byl hrůzný. Děsím se toho, jak budu vypadat, zatím nemám skoro žádné břicho a strie už lezou
Ja jsem teda mazala v prvnim tehotenstvi elasti-q 2× denne, plus klidne pres den obyc kremem.. Strie se mi udelali na prsou a stehnu, ale to jsem temer nemazala.. Na brise asi dve mini strie, v druhym jsem mazala nakym jejich z dr.max. Na stehnech ani prsou se mi neudelaly žádný novy, na brise taky asi 2-3,ale ve spodni casti a netrápí me to.
Jinak u tebe se obavam, ze to budou proste geny a nepomuze nic ![]()
Kdesi na instagramu nebo nekde maslikova prezentovala nakej krem co pouzivala ona, ale to stoji několikanásobně vic, nez tyhle elasti-q apod. A jestli by tyhle modelky strie mely kdyby mazaly temahle obyc tezko rict, ale pravda je, ze vsechny maj po porodu hladký břicho ![]()
@Kriss Tina píše:
Nepotěším tě, ale strie jsou vesměs genetické. Někdo může mazat 10× denně nejdražšími přípravky a stejně popraská, někdo se nemaže vůbec a nemá ani jednu. Já u prvního syna mazala jen svátečně, když sem si zrovna vzpomněla, tak 1× týdně a měla sem pár malých na bokach. U druhého přibíram víc, mažu téměř každý den po koupeli, obyč dětským olejičkem, a ve 36tt nemám zatím nic…
No, taky jsem se radovala asi ve 40tt, ze jsem bez strie.. No par mini mi jich vylezlo kdyz jsem prenasela, to potěší ![]()
@Anonymní píše:
No, taky jsem se radovala asi ve 40tt, ze jsem bez strie.. No par mini mi jich vylezlo kdyz jsem prenasela, to potěší
No říkám zatím nic nemám
ale mě to netrápí, ty co se mi udělaly u prvního byly za pár měsíců úplně neviditelné ![]()
@Štrample obecná bohužel tě asi nepotěším, ale největší roli hraje bohužel dispozice a genetika, já třeba nemažu a nikdy jsem nemazala a už jsem potřetí těhotná a strie nemám. Tak pokračuj v tom, co děláš, určitě se to tím dá zmírnit, držím palce, ať to přestane ![]()
Je bohužel pravda, že strie máme v rodině a to celkem fest
Takže genetika je proti mně. Ale štve mě kromě toho, jak hrozně to vypadá i to, jak to svědí až bolí. V noci už mě to začíná budit. Mám takový blbý typ kůže, že se mi všechny jizvy hojí hrozně špatně. Doteď mám třeba hodně viditelnou jizvu po očkování TBC i po laparo operacích. Takže 2-dílné plavky jsou stejně už dávno tabu :-/
Zkusím si teď koupit Weledu a střídat to s ní. Třeba se stane zázrak…V minulém těhotenství jsem začala praskat až po 30. tt, tak mě děsí, že teď už ve 27.!
Používám olej od Weledy, předtím jsem se mazala olejem od Nobilisu a osvedcilo se mi oboje (do teď sem tam kombinuji oboje, 37tt) - a to mam strie od puberty, takže geneticky vyhráno docela určitě nemám
.
Já se třeba v prvním mazala Hodně a popraskalo mi břicho hodne
, v druhém vůbec a nepopraskalo mi
@Zanet-Z1 Díky a který olej prosím přesně používáš? Našla jsem jich víc. Dají se koupit v běžné síti drogerií?
Všem děkuji za příspěvky, jak je vidět, je to asi spíš o štěstí / smůle na typ kůže…
Souhlasím s tou genetikou, já přibrala 25 kg, mazala jsem se jak jsem si vzpomněla zrovna a tím, co bylo po ruce a jsem bez jediné strie, takže to bude asi individuální ![]()
Používala jsem krém a olej z DM a neměla ani jednu strii. Myslím ale, že kdo k tomu má dispozici, toho žádný krém ani olej nespasí, bohužel
Používala jsem Bonella krém proti striím, střídala jsem to s kokosovým olejem 1× denně tak od 4. měsíce. Po porodu jsem neměla ani jednu strii.
ALE = pak jsem se přestala natírat, když už jsem nekojila tak jsem nabrala pár kilo a teď mám stehna samou strii.
Takže nevěřím tomu, že je to dáno geneticky a nedá se to ovlivnit. ![]()