Strie v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9019
21.4.19 09:25

Weleda olej na strie a paráda. Nemám ani jednu. :palec: A to na ně trpím a z puberty mám dost na stehnech :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
21.4.19 09:40

Nepotěším tě, ale strie jsou vesměs genetické. Někdo může mazat 10× denně nejdražšími přípravky a stejně popraská, někdo se nemaže vůbec a nemá ani jednu. Já u prvního syna mazala jen svátečně, když sem si zrovna vzpomněla, tak 1× týdně a měla sem pár malých na bokach. U druhého přibíram víc, mažu téměř každý den po koupeli, obyč dětským olejičkem, a ve 36tt nemám zatím nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
21.4.19 09:40

Já se mazala i 3-4×denne a stejně strie mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.19 09:44
@Štrample obecná píše:
Ahoj holky, taky se chci poptat na to, co vám opravdu pomohlo proti vzniku strií.
Mažu celé břicho, zadek, stehna i prsa už prakticky od // na testu, protože mám z minulého těhotenství špatnou zkušenost. Tehdy jsem začala mazat až když břicho rostlo (někdy v 5. měsíci) a popraskala jsem nehorázně moc. Teď mažu Bi-oilem a Elasti-Q (nejdřív jsem měla krém, teď olej). Jsem teď ve 27. tt a stejně mě začíná kůže fest svědit. Mažu vždycky večer po sprše na vlhkou kůži. Nepřibrala jsem zatím nějak extra moc, mám navrch asi 4 kg. Tu vazelínu si mažete taky večer po umytí? Já mám obyč čistou a mám z ní nějaké červené pupínky - alergická reakce? Nějký jiný tip? Mám třeba mazat 2× denně nebo je to zbytečné? Minule jsem střídala různé oleje a klasické krémy (nivea apod.) a výsledek byl hrůzný. Děsím se toho, jak budu vypadat, zatím nemám skoro žádné břicho a strie už lezou :cert:

Ja jsem teda mazala v prvnim tehotenstvi elasti-q 2× denne, plus klidne pres den obyc kremem.. Strie se mi udelali na prsou a stehnu, ale to jsem temer nemazala.. Na brise asi dve mini strie, v druhym jsem mazala nakym jejich z dr.max. Na stehnech ani prsou se mi neudelaly žádný novy, na brise taky asi 2-3,ale ve spodni casti a netrápí me to.
Jinak u tebe se obavam, ze to budou proste geny a nepomuze nic :?
Kdesi na instagramu nebo nekde maslikova prezentovala nakej krem co pouzivala ona, ale to stoji několikanásobně vic, nez tyhle elasti-q apod. A jestli by tyhle modelky strie mely kdyby mazaly temahle obyc tezko rict, ale pravda je, ze vsechny maj po porodu hladký břicho :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.19 09:49
@Kriss Tina píše:
Nepotěším tě, ale strie jsou vesměs genetické. Někdo může mazat 10× denně nejdražšími přípravky a stejně popraská, někdo se nemaže vůbec a nemá ani jednu. Já u prvního syna mazala jen svátečně, když sem si zrovna vzpomněla, tak 1× týdně a měla sem pár malých na bokach. U druhého přibíram víc, mažu téměř každý den po koupeli, obyč dětským olejičkem, a ve 36tt nemám zatím nic…

No, taky jsem se radovala asi ve 40tt, ze jsem bez strie.. No par mini mi jich vylezlo kdyz jsem prenasela, to potěší :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
37131
21.4.19 09:52
@Anonymní píše:
No, taky jsem se radovala asi ve 40tt, ze jsem bez strie.. No par mini mi jich vylezlo kdyz jsem prenasela, to potěší :mrgreen:

No říkám zatím nic nemám :mrgreen: ale mě to netrápí, ty co se mi udělaly u prvního byly za pár měsíců úplně neviditelné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
21.4.19 10:13

@Štrample obecná bohužel tě asi nepotěším, ale největší roli hraje bohužel dispozice a genetika, já třeba nemažu a nikdy jsem nemazala a už jsem potřetí těhotná a strie nemám. Tak pokračuj v tom, co děláš, určitě se to tím dá zmírnit, držím palce, ať to přestane :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.19 10:28

Je bohužel pravda, že strie máme v rodině a to celkem fest :-( Takže genetika je proti mně. Ale štve mě kromě toho, jak hrozně to vypadá i to, jak to svědí až bolí. V noci už mě to začíná budit. Mám takový blbý typ kůže, že se mi všechny jizvy hojí hrozně špatně. Doteď mám třeba hodně viditelnou jizvu po očkování TBC i po laparo operacích. Takže 2-dílné plavky jsou stejně už dávno tabu :-/
Zkusím si teď koupit Weledu a střídat to s ní. Třeba se stane zázrak…V minulém těhotenství jsem začala praskat až po 30. tt, tak mě děsí, že teď už ve 27.!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
21.4.19 10:36

Používám olej od Weledy, předtím jsem se mazala olejem od Nobilisu a osvedcilo se mi oboje (do teď sem tam kombinuji oboje, 37tt) - a to mam strie od puberty, takže geneticky vyhráno docela určitě nemám :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
21.4.19 10:44

Já se třeba v prvním mazala Hodně a popraskalo mi břicho hodne :roll:, v druhém vůbec a nepopraskalo mi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.19 10:52

@Zanet-Z1 Díky a který olej prosím přesně používáš? Našla jsem jich víc. Dají se koupit v běžné síti drogerií?
Všem děkuji za příspěvky, jak je vidět, je to asi spíš o štěstí / smůle na typ kůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
21.4.19 11:56

@Štrample obecná já měla přímo ten těhotenský pěstící ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
21.4.19 20:53

Souhlasím s tou genetikou, já přibrala 25 kg, mazala jsem se jak jsem si vzpomněla zrovna a tím, co bylo po ruce a jsem bez jediné strie, takže to bude asi individuální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.19 22:28

Používala jsem krém a olej z DM a neměla ani jednu strii. Myslím ale, že kdo k tomu má dispozici, toho žádný krém ani olej nespasí, bohužel

• Citovat
  • Upravit
Deny66
24.4.19 13:06

Používala jsem Bonella krém proti striím, střídala jsem to s kokosovým olejem 1× denně tak od 4. měsíce. Po porodu jsem neměla ani jednu strii.
ALE = pak jsem se přestala natírat, když už jsem nekojila tak jsem nabrala pár kilo a teď mám stehna samou strii.
Takže nevěřím tomu, že je to dáno geneticky a nedá se to ovlivnit. :P

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí