Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, jsem studentka VŠ a mám jednu brigádu na DPP a teď bych měla k tomu ještě druhou na DPP, ale nedokážu pochopit, zda tedy musím danit, když mám dvě brigády ale ani v jedné si nevydělám přes 11500, ale dohromady z obou mít více jak 11500 budu? ![]()
@Najom6 píše: Více
U první máš podepsanou slevu na poplatníka? U druhé to nejde, takže u druhé budeš daň odvádět, jiné je to ohledně pojistného, na to se pak vztahuje těch 11500kč
@Dahlia0409 Právě to jsem nepochopila, myslela jsem, že budu muset já, když to dohromady z obou dá nad ten limit..
@Najom6 píše: Více
Ten limit nema na nic vliv, záleží, kolik si kde vydelas. Každý zamestnavatel si bude řešit svoje. Nic dohromady nikdo počítat nebude
Na daně žádný limit není, platí se vždy. U jedné brigády můžeš mít podepsané prohlášení na slevu, tam budeš mít zalohovou daň. U druhé ji už podepsat nemůžeš tam budeš mít srážkovou. Pristi rok si vyzadas potvrzení zdanitelných příjmů od obou zaměstnavatelů a uděláš si přiznání. Dostaneš nějaký peníze zpět.
@truelly píše: Více
Můj syn má 3 brigády - Přeci nezáleží kolik brigád, ale kolik hodin tam člověk zvládne oddělat.
@truelly píše: Více
No spíš, co studije, když nechape zakladni pravidla ohledně daní ![]()