Studium a mateřství ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.1.19 22:25

Ano, to je presne ono. Bavi me studium samo o sobe. Male nechci zanedbavat, takze nejspis zvolim tu variantu, ze zkusim prijimacky a pokud to dopadne uvidim podle mimca. Prerusit a vzdat se to da vzdy. Dalsim argumentem je, ze v mem soucasnem oboru potrebuji pro lepsi uplatneni min. dalsi 3 roky praxe, ktera je s rodicovskou neslucitelna. Takze za par let na tom budu vlastne jeste hur nez ted, jako absolventka.

• Citovat
  • Upravit
1142
7.1.19 22:25

Jen ještě dodám k té rodinné lékárně, zjisti si jestli umožňují praxe dle vlastní volby. U nás to nešlo, prý z důvodů, aby si někdo nepořídil razítko od známého že byl na praxi a přitom se flákal u vody. :) Mohli jsme si vybírat z předvybraných pracovišť nebo námpraxi na konkrétním pracovišti přidělili. Ale já obecně chodila na divnou školu v tomto směru. Ve třeťáku na bc.jsme měli povinné i přednášky, omlouvala jen omluvenka od lékaře a stejně za to byl trest v podobě seminárních prací na dané téma. Škola každý den od 8 do 16h. Myslím ale že to byl unikát. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
24.2.19 17:40

Já farmacii studovala a zvládla jsem u toho od tretaku ještě pracovat i brigádne, ale to jsem byla od 8-20:00 pryč celý den. Asi si uplne nedovedu představit mit od prvního ročníku dítě - tam jsou předměty jako organicka chemie, botanika, fyzikální chemie, fyziologie atd a to jsme se fakt cele dny učili protoze to byl rocnik kde se hodne vyhazovalo a „tridilo“. Studium je hodně náročný, srovnala bych ti s medicínou. Nektere cviceni byly i 6 hodin v kuse - kdyz se syntetizovaly léky v laborce. Na druhou stranu kdybys to zvládla tak pak ta práce je za odměnu, nedostatek farmaceutu, takze si muzes vybirat kam pujdes a nastupak zacina na 40 tis + premie. Co bych doporučila spis tak studium Vosky tam bys mela titul dis, studium 3 roky, muzes i dalkove, expedujes pouze volne prodejne leky a nastupak od 26 tis - jedna kolegyne si to takhle vystudovala na rodičovské a zvládla super i s peci o dite vzhledem k dálkovému studiu. Jinak praxe je v prvaku tyden nebo dva a v pataku pul roku a muzes kde chces :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí