Studium a problémy s psychikou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Najdi si neco, kde budes mit pravidelny rezim a v noci spat. Sestra podle meho taky neni dobra volba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maja3131 píše:
@Lollitka Ahoj, děkuji za skvělý komentář, který mi asi hodně pomůže v rozhodování.Jsem na fakultě v Plzni.
Kde jsi byla ty?
Rozhodovala jsem se a možná jsem měla jít na tu sestru, kam jsem se taky dostala…
Ahoj,
já chodila na 2.LF UK. Za mě to byla skvělá fakulta, měla jsem ji hrozně ráda a dodnes pláču, že jsem to nedostudovala a to jsem to definitivně ukončila krizovým centrem v roce 2014.
Hele sestra si nemyslím, že by byl menší stres, spíš za mě možná ještě větší, studium samozřejmě není tak náročné, tedy teorie oproti medicíně je brnkačka, ale pak spousty praxe. Já shodou okolností všeobecnou sestru na VOŠ taky studovala, právě, když jsem přerušila medicínu a nechtěla jsem ztratit statut studenta. Ale už jsem neměla nervy ani na to, i když mi všechny předměty uznali z medicíny a ještě jsem doučovala spolužačky.
Já lituji, že jsem nešla na Přírodovědeckou fakultu, kam jsem se tehdy taky dostala. Teď by mě to pořád lákalo, ale díky té 15ti leté léčbě na psychiatrii se mi začaly hrozně klepat ruce, takže do laborky jsem nepoužitelná, což mě mrzí.
Pokud nevíš, ke komu se v Plzni objednat, můžu ti doporučit jednoho moc fajn psychiatra, právě z Plzně, já ho tedy znám ještě z Prahy. Akorát nevím, jestli ještě bere nové pacienty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maja3131 máme u nás skvělou paní učitelku na prvním stupni. Taky byla rok na medicíně. Ujistila se, že to není pro ni a vystudovala pedagogickou fakultu.
Nic není ztraceno, ale odbornou pomoc nepodceňuj.
![]()
- Citovat
- Upravit
@Mariane.B píše:
No mně přijde, že asi nebudeš úplně typ pro studium medicíny.
Možná pro studium čehokoli, i když na nějaké VOŠce by to nemuselo být tak stresové
Já se taky před zkouškama hroutila od prvaku (ekonomka), jednou jsem div nevlítla pod auto a radši skočila rovnou do praxe makat a díky tomu jsem po rozkoukavacim roce v realitce našla práci, kde jsem pak byla x let spokojená. U mě teda té psychice nepřidávalo bydlení s našima, ale to by už bylo na delší vyprávění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka @Maja3131 jee ahoj zdravím taky z Plzně, i když už dávno nestuduju…zdrhla sem z ekonomky po prvaku a radši si udělala FCE certifikát z AJ. Dodneška si říkám, jestli jsem spíš neměla jít na „komerční AJ a NJ“ na JČU kam jsem se taky dostala, jazyky mi šly asi líp a účtařinu, která mě živí, jsem se stejně nejvíc naučila až v praxi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka Děkuju moc. Jenže já v Plzni nebydlím, jsem z Prahy a snažila jsem se dojíždět do Plzně každý den, abych nemusela na kolej.
Budu to muset hodně zvážit, ale bohužel s touhle psychikou to asi není opravdu pro mě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maja3131 píše:
@Lollitka Děkuju moc. Jenže já v Plzni nebydlím, jsem z Prahy a snažila jsem se dojíždět do Plzně každý den, abych nemusela na kolej.Budu to muset hodně zvážit, ale bohužel s touhle psychikou to asi není opravdu pro mě.
Aha, ty jo, to jsi každý den jezdila do Plzně a zpátky? Ty jo, to tě fakt obdivuju, to bych nedala… Já mám s cestováním hrozné problémy. A v Praze jsi na LF nechtěla? Mně se na 2.LF hrozně líbilo, akorát jsem koukala, že od letoška zavedli předmět AHE - anatomie, histologie, embryologie, upřímně, nedovedu si představit, že bych se tyhle 3 předměty dohromady naučila. Jako na anatomii jsem se učila cca měsíc a na histologii a pak embryologii ve druháku cca po 14ti dnech. Takže by to vyšlo na 2 měsíce učení a ještě bych to zapomínala.
A jaká zkouška ti ještě zbývá?
Jako určitě se objednej k psychiatrovi a psychologovi, třeba máte i možnost nějakého školního psychologa, psychiatra LF v Plzni spadá pod UK, ne? UK určitě někoho má. Já taky byla za psycholožkou školní, ale byla hrozně nesympatická, tak jsem pak hledala jinde.
No tu školu zvaž, jsou to prostě nervy a i kdybys zvládla školu, tak pak ta praxe… já bych s pacienty právě vůbec dělat nemohla.
Ale moc ti držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju moc, zítra jdu k praktické a uvidíme co a jak… Já jsem se bohužel do Prahy nedostala :/ Ale mám v Praze vše.
To je přesne jak říkáš. Učit se na zkoušku měsíc a jakmile začnu zapomínat ty začátky, už to nejde a zásek.
Zbývá mi biologie s genetikou (je to dohromady předmět). @Lollitka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maja3131 píše:
Děkuju moc, zítra jdu k praktické a uvidíme co a jak… Já jsem se bohužel do Prahy nedostala :/ Ale mám v Praze vše.To je přesne jak říkáš. Učit se na zkoušku měsíc a jakmile začnu zapomínat ty začátky, už to nejde a zásek.
Zbývá mi biologie s genetikou (je to dohromady předmět). @Lollitka
Aha a zkoušela jsi v Praze všechny LF? I když nejvíc lidí naberou na 1.LF a pak je zas vyhází, nebo alespoň dřív tomu tak bylo, tam bych nechtěla.
S praktickou Dr. to určitě prober, ať tě někam nasměruje.
Vy máte biologii a genetiku v prváku? My ji měli v zimním semestru ve druháku, ale byla to fajn zkouška. Mě genetika hrozně bavila, i jsem přemýšlela, že bych právě po škole na genetiku šla. A to jdeš na první termín?
To je blbý, takhle dojíždět, když máš vše v Praze. A na tu sestru ses dostala v Praze?
No právě, já se něco začala učit a pak ke konci jsem zas zapomněla ten začátek a tak pořád dokola. A před zkouškou z patologie se mi stalo, že jsem den před zkouškou měla 30 otázek, které jsem ještě nestihla projet. Tak jsem to do sebe hustila. No ještě, že jsem se na ně nevykašlala, protože jsem si jednu z nich pak vytáhla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka Jojo máme takhle biologii dohromady s genetikou.
Zápočet jsem udělala na první pokus. Akorát jí mám teda až teď v srpnu jako první pokus, protože na anatomii byl profesor na dovče a pak bylo volno až 27.7. a já nestihla na předchozí pokusy jít.
Nezkoušela, právě jen 1.LF.
A prostě je to moc, neměla jsem žádný prázdniny… Nic prostě
To je přesně ono, já nedokážu přijít na zkoušku abych neuměla 1 otázku… Prostě ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maja3131 píše:
@Lollitka Jojo máme takhle biologii dohromady s genetikou.Zápočet jsem udělala na první pokus. Akorát jí mám teda až teď v srpnu jako první pokus, protože na anatomii byl profesor na dovče a pak bylo volno až 27.7. a já nestihla na předchozí pokusy jít.
Nezkoušela, právě jen 1.LF.
A prostě je to moc, neměla jsem žádný prázdniny… Nic prostě
To je přesně ono, já nedokážu přijít na zkoušku abych neuměla 1 otázku… Prostě ne
No já ten prvák taky neměla moc prázdniny, protože jsem byla v červnu na histologii, na konci července na anatomii, v srpnu na latině a v září na humanitních základech lékařství, to tedy stačilo přečíst 2 knížky, ale mě to nebavilo, protože nejsem vůbec humanitně založená.
A vy máte histologii až ve druháku? S embryologií?
Hele, takhle se strašně vyčerpáš. U nás tedy druhák byl docela pohodový, ale o Plzni se říkalo, že je tam nějak těžší fyziologie, ale to bylo před lety.
Já právě jela na 200%, prostě jsem chtěla mít samé jedničky, nedokázala jsem nic vypustit… až pak přišel ten totální kolaps a i když už je to cca 15 let, tak jsem pořád dost vyřízená.
Já tedy pak studovala ještě jiné obory na VOŠ, nejen tu sestru, ale vždycky jsem se sesypala…
Takže jsi 2. a 3. LF ani nezkoušela?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka a čím se živit teď? Jinak já jsem přetrpěla celou vysokou…nesnáším ústní zkoušky.
Teď se mi zdá, že na stará kolena je to trochu lepší s tou trémou, nicméně teď nestuduju, že…
Ale nezhroutila jsem se i když párkrát k tomu asi daleko nebylo. A na samé jedničky jsem fakt nejela. Aspoň dokážu pochopit své žáky, když jsou nervózní.
Ale teď mi v devítce jedna holčina vybuchla u přijímaček. Kdyby neměla samé jedničky, tak se prostě nedostane. Mám strach, co s ní bude dál. Navíc za Covidu se ji rozjela anorexie. ![]()
- Citovat
- Upravit
To koukám, že si měla teda taky hrozné.
Hele je to pořád pravda, že ta fyziola je hrozná a dokonce se k tomu přidala i biochemie, kde prý je nejlepší jít na předtermín, že jsou hodní.
No histola mě strašně baví. My ji máme letňák v 1. a ve 2. zimák embryo a zkouška z obou v tom zimáku pak právě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Lollitka a čím se živit teď? Jinak já jsem přetrpěla celou vysokou…nesnáším ústní zkoušky.Teď se mi zdá, že na stará kolena je to trochu lepší s tou trémou, nicméně teď nestuduju, že…
Ale nezhroutila jsem se i když párkrát k tomu asi daleko nebylo. A na samé jedničky jsem fakt nejela. Aspoň dokážu pochopit své žáky, když jsou nervózní.
Ale teď mi v devítce jedna holčina vybuchla u přijímaček. Kdyby neměla samé jedničky, tak se prostě nedostane. Mám strach, co s ní bude dál. Navíc za Covidu se ji rozjela anorexie.
Ahoj a ty jsi studovala tedy peďák? Mně ústní zkoušky tolik nevadily, protože když už jsem vytáhla otázky a napsala si přípravu, tak jsme věděla, že to umím a naopak jsem to pak ráda prezentovala a „popovídala“ si s profesory a docenty. Ale celkově ten stres, že chci být nejlepší a mít stipendium, mě ničil a taky špatný způsob učení.
Anorexii jsem právě měla taky, jak na ZŠ, tak pak na VŠ. Pak bulimii a nakonec záchvatovité přejídání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je opravdu hrozné. Koukám, že spousty lidí má podobné problémy, a ta anorexie k tomu :/
Já nebudu lhát sama mám 47 kilo, ale mívala jsem i přes 50 (jsem prcek - mám 163 cm).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit