Studium na dětskou sestru (novorozenecké oddělení)

1223
19.7.14 16:36

Studium na dětskou sestru (novorozenecké oddělení)

Ahoj holky, prosila bych moc o radu. Strašně moc bych si přála pracovat na novorozeneckým oddělení u miminek jako sestřička - ale- mám střední školu s maturitou úplně jiné zaměření (veřejnosprávní činnost). Takže jsem se chtěla zeptat, zda-li je nutné se přihlásit na střední zdravotnickou školu a nebo se přihlásit na VŠ, popřípadě jaký studijní obor, a jestli to lze studovat i dálkově, jelikož mám dětičky :) Děkuji moc za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
19.7.14 16:42

No musíš na VŠ, dneska ti je SŠ zdravotnická téměř na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
19.7.14 16:50

@Krkael a na střední školu znovu nemusím, když mám SŠ úplně jinačího oboru? Jakože jestli se i se střední školou oboru veřejnosprávní činnost mohu rovnou přihlásit na VŠ směru zdravotnického? Konkrétně název oboru nevíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
19.7.14 16:50

Všeobecná sestra na vš.. jde to dálkově..nebo porodní? nejsem si jistá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
19.7.14 16:58

@LenďuleB musíš vystudovat všeobecnou sestru (DiS nebo Bc), dálkově lze, ale bez předchozího zdravotnického vzdělání to nabízí málo škol. Po vystudování je možnost buď dělat Mgr. přímo se zaměřením na pediatrii (ne po DiS, jen po Bc.) a nebo specializaci na dětskou sestru a následně pak specializaci na neonatologii (intenzivní péče ve pediatrii a neonatologii).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
19.7.14 17:35

Tak já jsem na porodním jako doktorka, sesricky na fyziologii jsou většinou porodní asistentky.Na Jip a intretmedialech jsou to dětské sestry, coz je problém, protože tento obor de už nestuduje…takze shano mezi staršími vystudovanymi, jinak tlak na vzdělání je u nich velký, většinou si při práci dodelavajo bc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
19.7.14 17:36

Ale bude to problém, já mam kamarádku sestřičku s dlouholetou praxi, ale u dospělých a ani ta v porodnici nepochodila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
19.7.14 17:43

V porodnici bývají na dětským porodní asistentky, pak si dodělávají při doškolováku, ale na fyziologii stačí porodní asistence jako 3letej bakalářskej obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
19.7.14 17:49

Ja jsem zr. sestra a mam vystudovanou SZS obor vseobecna sestra a delam na dospelych a i s timto zamerenim jsem chvili delala na neonatologii a nebyl problem..Jinak muzes jit na VS(obor vseobecna sestra) a nebo rovnou na Bc..Vim, ze SZS pozadovali pokud jsi sla studovat zachranare, ale jestli i ted to pozaduji, to netusim..Jinak spoustu studentu co studuji VS nema zdravotnicke vzdelani..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
19.7.14 17:52

Tak asi jak kde, u nás to nepřišlo, byla jsem se naší vrch o sestry osobně ptat, a řekla mě ze bere jen porodní asistentky na fyziologii, detske sestry inzermed, plus Jip, jsme teda perinatolog. centeum, Nevim jestli je to tim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
19.7.14 17:59

Ja jsem delala chvili na neonatologii v Podoli…Je pravda, ze ksem prechazela s dospeleho ARA, ale tam je to trochu o necem jinem..Ale normalne jsem delala na neonatologickem JIP i RES..A vrchni s tim nemela problem, bylo tam takovych sestricek vice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
19.7.14 18:06

Tak asi je to o lidech, jak říkám, já jsem v Brne, a zjišťovala jsem to pro kamarádku, vseob. sestra, delala na urologii, a naše vrchní mě poslala někam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
19.7.14 18:10

Ono to mozna bude i tim, ze ja sla z ARA, asi kdybych sla ze standartu tak by to bylo taky o necem jinem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
19.7.14 18:35

@radulaur áá, perinatologický centrum a vrchní z Brna? že vím, o kom je řeč :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
19.7.14 18:55

Takže porodní asistentka může pracovat na porodnici u novorozenců? Mě bylo právě řečeno, že ne, že to není zdravotní sestra. Přitom logicky mi přijde, že porodní asistentka ještě ke všemu VŠ má k novorozencům blíž než všeobecná sestra, není li to přímo „dětská sestra“, proto mě to překvapilo. A nevíte jak je to například v klasické pediatrické ordinaci? Tam musí být taky jen sestra nebo může u pediatra na pozici sestry pracovat i porodní asistentka? Moc děkuji za objasnění :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze