Studuji = jsem méněcenná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43038
26.1.19 07:56

zakladatelko vyrosteš a lidi tě začnou brát vážně, neboj. A jestli jsi už teď inteligenntí, že studuješ VŠ, tak jen dobře pro tebe.

Je rozdíl v mezigeneračním konfliktu, mladí skutečně mívají radikálnější názory - od naivních, po přehnaně kruté. Jiná věc je inteligence, studijní předpoklady a závist těch, kteří je nemají. Tedy kdo se posmívá studentům, je obvykle závistivý křupan, ale že tě lidi ještě úplně neberou třeba ani ve tvé cílové společnosti vysokoškoláků…uvidíš časem sama, že pro to určité důvody jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43038
26.1.19 08:00
@zrezlá plechovka píše:
Já se také klidně přiznám, že jsem ve 25 letech byla totální hovado a tenkrát si myslela, že jsem sežrala všechnu moudrost světa… Teď mi táhne na 40 a musím se těm svým telecím letům akorát tak smát. ;) Člověk je tak omlácený a prověřený životem, že se ocitl myšlením opravdu někde úplně jinde.

ano, taky tak - a uz jsem konecne pochopila, ze i za dvacet let to zase bude uplne jinak, clovek nikdy neni uplne hotovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43038
26.1.19 08:02

Na druhou stranu energie a radikalita mladi posunuje spolecnost zase nekam dal a casto jsou to mladi lide, kteri konaji odvazne skutky, ktere pak jeste leta adorujeme. Kazda generace ma svuj vyznam, nelze si predstavit fungujici spolecnost, kde by vsichni mysleli jako mladi, nebo jako stari.

A take kazdy vyzrava jinak, leckdo ty zivotni tafky neustoji a spis se s postupem veku kazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hodinarka
26.1.19 08:06

Ano, setkala. Dlouho jsem poslouchala, že jsem mladá blbá a čím víc škol, tím větší blbec. A teď si ke mě chodí pro rady.

Nenech se otrávit, s volem se nedá bavit o neděli, když jde v pátek na porážku :wink:.

@Anonymní píše:
Zdravím, včerejší události mě uvedly k zamyšlení na postavení studentů a mladých lidí celkově ve společnosti. Objevil se na FB článek, že studenti Karlovy univerzity napsali otevřený dopis, že prý nechtějí, aby Agrofert sponzoroval jejich ples. Četla jsem komentáře pod tím a cítila jsem se příšerně :( Tolik ponižujících a negativních komentářů jsem snad v životě neviděla.
Proč mě to tak zasáhlo? Protože celý život poslouchám, jak se nemám k ničemu vyjadřovat, jak nic nevím atd. protože jsem MLADÁ. Je mi 24. Pokud náhodou někde řeknu své názory na politiku, školství, zdravotnictví, ekonomické či právní záležitosti a neshodují se ty názory s názory ostatních lidí, tak bývá diskuze zakončena právě slovy „ty jsi ještě mladá, nic o životě nevíš, nevíš jak to chodí“. A snad ještě víc negativních komentářů slýchávám ohledně mého studia na VŠ, atd.
Setkali jste se s tím taky někdy? Jak jste to řešili?
Omlouvám se za anonym, ale nechci být spojována s profilem, jsem tu dlouho. R.
  • Citovat
  • Upravit
6735
26.1.19 08:14

Na FFUK jsem studovala a nepřekvapuje mě, že studenti nechtějí být sponzorováni Agrofertem. Na VŠ si cením toho, kolik jsem tam potkala skvělých spolužáků a vyučujících. Poprvé v životě jsem se cítila normálně a pochopená. Pocházím z malého města a o závisti a zapšklosti toho vím na celý život. Od sociálů, závidějících neštastných lidí toho uslyšíš možná ještě spoustu. Neber vážně komentáře někde na FB nebo u diskusí. Názor můžeš mít v každém věku. Bohužel mi připadá, že mladou holku nebere nikdo vážně, dokud není matkou. Je to zvláštní, ale přijde mi, že až mateřství získá žena jakýsi status ve společnosti. Je to padlý na hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.19 08:24

@baimoli ani status matka není zárukou… mně je 30, jsem extrémně malá a drobná a celý život vypadám mladší, lidé mi běžné tipuji 20,ale že by mě to nějak těšilo… Všude se ke mně podle toho vždy chovali, prezirave, v porodnici na nás s manželem (je o 6 let starší) koukali ala páreček z diskotéky si v 17 dělá rodinu atd :roll:

Příspěvek upraven 26.01.19 v 09:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
26.1.19 08:27

Já se občas během studií na VŠ setkala s tím, že spolužáci z gymplu (zejména ti, co studovali PřF nebo LF) se opovržlivě vyjadřovali k mým oborům na FF, že jako co s tím budu dělat a že budu ráda, když mě zaměstnají v Mekáči. :mrgreen: Pouštěla jsem to jedním uchem dovnitř a druhým ven, zejména diskuze na netu. Pitomců je na světě hodně, co mají potřebu mít navrch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
26.1.19 08:58

@milovnicejablek
Tak vidím, že ani to někdy nepomůže :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hroznej puberťák
26.1.19 09:24
@Anonymní píše:
Zdravím, včerejší události mě uvedly k zamyšlení na postavení studentů a mladých lidí celkově ve společnosti. Objevil se na FB článek, že studenti Karlovy univerzity napsali otevřený dopis, že prý nechtějí, aby Agrofert sponzoroval jejich ples. Četla jsem komentáře pod tím a cítila jsem se příšerně :( Tolik ponižujících a negativních komentářů jsem snad v životě neviděla.
Proč mě to tak zasáhlo? Protože celý život poslouchám, jak se nemám k ničemu vyjadřovat, jak nic nevím atd. protože jsem MLADÁ. Je mi 24. Pokud náhodou někde řeknu své názory na politiku, školství, zdravotnictví, ekonomické či právní záležitosti a neshodují se ty názory s názory ostatních lidí, tak bývá diskuze zakončena právě slovy „ty jsi ještě mladá, nic o životě nevíš, nevíš jak to chodí“. A snad ještě víc negativních komentářů slýchávám ohledně mého studia na VŠ, atd.
Setkali jste se s tím taky někdy? Jak jste to řešili?
Omlouvám se za anonym, ale nechci být spojována s profilem, jsem tu dlouho. R.

No jasně že jsi nevyzrálý tele - když si něco děláš z komentářů na facebooku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Až vyrosteš, zjistíš, že něco takovýho nemá cenu ani číst :jazyk: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7571
26.1.19 09:41

Az budes trochu starsi, tak si z toho nebudes delat hlavu. :jazyk:
Zjistis, ze FB ma s realnym zivotem pramalo spolecneho a nechat si prilis zasirat mozek tim co kdo nasharuje a napostuje na Fb nebo Instac je zbytecne. Kvalitu ani spokojenost ti to nezvedne, max vyvola pocity nasranosti a nesebevedomi, ze permanetne necestujes do exotiky, nemas postavu a oblicej jako modelka anebo mas mimozni nazory uplne na vsechno. 8)

Objektivne letitost neni zadnou zarukou rozumu. Staci se podivat kolem sebe a i vekem stari se chovaj jako pitomci. Navic hledat rozumne nazory u volicu buresovy sekty je marnost a zoufalstvi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
26.1.19 09:53

Mladí a hlavně bezdětní vidí vše trochu jinak 8) Čím je člověk starší, tím víc o životě ví - to je absolutně logické.

Mám VŠ, ale kolikrát když slyším ty „telecí“ názory dnešních studentů, tak si taky řeknu, že mají před sebou ještě hodně práce, ona škola sama o sobě nic neznamená. A navíc dneska studuje téměř každý, především ekonomické obory a tím to vzdělání samo o sobě ztratilo hodnotu.

Ale to je život sám - k mládí patří naivita a ideály, urputnost v prosazení, pocit, že ta naše generace vše vidí lépe a konečně správně :lol: Pak člověk trochu „odroste“ a vidí, jak byl naivní, zbytečně radikální, jak viděl věci nesprávně nebo z nesprávného úhlu.

A před smrtí teprve člověk pochopí, o co v životě jde. O žabomyší války na netu rčitě ne zakladatelko, ztrácíš tím jen čas. Věnuj se něčemu záslužnějšímu. Jak jsem psala,jestli studuješ nebo máš jen učnák je úplně jedno,kvalita člověka se neměří vzděláním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
26.1.19 10:10
@Pudloslava píše:
Na druhou stranu energie a radikalita mladi posunuje spolecnost zase nekam dal a casto jsou to mladi lide, kteri konaji odvazne skutky, ktere pak jeste leta adorujeme. Kazda generace ma svuj vyznam, nelze si predstavit fungujici spolecnost, kde by vsichni mysleli jako mladi, nebo jako stari.A take kazdy vyzrava jinak, leckdo ty zivotni tafky neustoji a spis se s postupem veku kazi.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
26.1.19 15:14

zapracuj na svym sebevědomí, v tomhle věku máš řešit, koho ošu.kat na koleji a do jaký hospody zapařit a ne se zabývat nějakejma příspěvkama koblihářů a jiných de.mentů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
26.1.19 16:14
@pohledzdruhestrany píše:
zapracuj na svym sebevědomí, v tomhle věku máš řešit, koho ošu.kat na koleji a do jaký hospody zapařit a ne se zabývat nějakejma příspěvkama koblihářů a jiných de.mentů

V 25? 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
26.1.19 16:19
@Nimie píše:
V 25? 8o :mrgreen:

24 …právě se přemlouváš jít na poslední, už třikrát odložený státnice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit