Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, jako „mlada“ jsem to slychavala taky. Dnes jako zena stredniho veku vse kolem sebe vnimam a hodnotim jinak. Dnes uz totiz mam za sebou hodne zivotnich zkusenosti, ktere me nazory a postoje formuji, a ktere jsem ve 20 nemela.
Myslim, ze je to bezna mezigeneracni situace.
Nechtějí sponzoring, ale po jeho koblihách se můžou utlouct!
@Anonymní píše:
Zdravím, včerejší události mě uvedly k zamyšlení na postavení studentů a mladých lidí celkově ve společnosti. Objevil se na FB článek, že studenti Karlovy univerzity napsali otevřený dopis, že prý nechtějí, aby Agrofert sponzoroval jejich ples. Četla jsem komentáře pod tím a cítila jsem se příšerněTolik ponižujících a negativních komentářů jsem snad v životě neviděla.
Proč mě to tak zasáhlo? Protože celý život poslouchám, jak se nemám k ničemu vyjadřovat, jak nic nevím atd. protože jsem MLADÁ. Je mi 24. Pokud náhodou někde řeknu své názory na politiku, školství, zdravotnictví, ekonomické či právní záležitosti a neshodují se ty názory s názory ostatních lidí, tak bývá diskuze zakončena právě slovy „ty jsi ještě mladá, nic o životě nevíš, nevíš jak to chodí“. A snad ještě víc negativních komentářů slýchávám ohledně mého studia na VŠ, atd.
Setkali jste se s tím taky někdy? Jak jste to řešili?
Omlouvám se za anonym, ale nechci být spojována s profilem, jsem tu dlouho. R.
Svůj příspěvek jsem musela bohužel smazat, protože jsem zjistila, že píšu jak Alena Schillerová. ![]()
Příspěvek upraven 25.01.19 v 19:25
Tulipánku, nevím, co studuješ, ale řekni si, že jednou bude ten, kdo to říká možná potřebovat tvé „služby“. že ten, kdo píše ty komentáře má většinou potřebu si něco dokazovat. A vzpomeň si na písničku od Kazmy Cizí zeď, která byla vcelku povedená..
A ano, a pár let budeš vnímat svět jinak, ale to je normální..
Jestli ty komentare byly na seznamu nebo novinkach, tak toho si nevsimej, tam prispivaj strasni magori
cetla jsem tam diskuse snad jen 2×, to se fakt nedalo a docela me desi, co tu mezi nami zije…
s nazory neporadim, moje nazory nikdo neshazuje a to jsem stejne stara jako ty.
ajo, fb uz to vidim… no i tak
nevim proc te tak ovlivnuje neco, co nekdo napise na fb..... jinakjsi emocionalne stabilni? ![]()
Příspěvek upraven 25.01.19 v 19:20
Mám pocit že je víc otevřené nesnášenlivosti mezi lidmi a internet snese ještě víc. Ty jsi dohonestovaná, že studuješ za státní peníze a prd odvádíš, ničemu nerozumíš. Matky v domácnosti za to že jsou líné, že nic jiného nedělají. Pracující, že nemají dostatek času na své děti. A takto bych mohla pokračovat dál.
Jestli mě něco opravdu děsí na generaci kolem 20, pak je to u některých otevřený obdiv k Hitlerovi. Mohla jsem narazit jen na divnou skupinu mladých,ale všichni to jsou studující vš s dobrou prací, tak jsem přemýšlela, kde se stala chyba. Jestli si už dlouho nežijem tak dobře že už si toho ani neumíme vážit.
Úplně vím, jak se cítíš. Mě takto od studia zrazovala vlastní rodina. Nakonec jsem jako jediná z nich vystudovala VŠ, na studia jsem si vydělávala po nocích na barech, na dílně u pásu a podobně… pro ně to prostě bylo zbytečné. Nyní vydělám víc, než oba rodiče dohromady a opět nechápou, jak můžu být v práci třeba i 12h, pro ně důležité odpracovat si to, co je nutné a hurá domu a televizi. Vždy jsem poslouchala, až budeš bydlet sama, až budeš mít děti, až, až, až… už tomu jejich ,,až,, nevěřím. Trápí mě to ale vím, že řešit se to nijak nedá, prostě respektuji názory ostatních ![]()
@Králičice píše:
Tulipánku, nevím, co studuješ, ale řekni si, že jednou bude ten, kdo to říká možná potřebovat tvé „služby“. že ten, kdo píše ty komentáře má většinou potřebu si něco dokazovat. A vzpomeň si na písničku od Kazmy Cizí zeď, která byla vcelku povedená..
A ano, a pár let budeš vnímat svět jinak, ale to je normální..
pod toto se podepisuji, velmi trefne napsane ![]()
Myslím, že jsem se s tím nijak zvlášť nesetkávala - nebo jsem to neposlouchala
Vtipné je, že ty to slyšíš od žen z generace, kde bylo v 24 letech normální mít dvě děti ![]()
@Kotatko03 - já se stydím vcelku za svou gramatiku - příště si dám větší pozor
Ale děkuju. A snad to pomůže i zakladatelce..
Hele, to je ještě dobrý, argumenty typu „jsi mladá koza, nic o životě nevíš“ jsem slýchávala tak do 30.Teď je vystřídaly argumenty: „Jsi stará pí_a“ a to je asi horší ![]()
Jo, je to bezva pocit v 21 letech řídit tým 80 lidí (40+), kteří na slovo poslouchají a nemají s tím problém. Bohužel na studenty se pohlíží vážně jako na trubky, kteří ani nevylétli do života a ví o něm houbelec. Jasně, teď jsem o 10+ let chytřejší a divím se, že mě tehdy pracovníci poslouchali, ale nemůžu říct že bych se v politice nějak víc vyznala. Prostě každý to má jinak a kolikrát je VŠ student chytřejší, než Béďa z Horní dolní, který tráví své chvíle u diskuse na FB a na každý názor, který se mu nelíbí, píše, že autor je stará pí_a, moc mladá, zakomplexovaný ko_ot a podobně. Asi to mají jako druh fetiše.
Nic si z toho nedelej. Ja studuju tak nejak cely zivot, doktorat z jednoho oboru jsem dokoncila loni, premyslim o druhem oboru. Takze jsem studujici a zaroven stara, taky nic moc
Komentare na clanky v bulvaru nectu, ti lide jsou chudaci, kteri to nemaji kde jinde ventilovat. A ano, za par let se budes na veci divat jinak, nicmene bych rekla, ze Agrofert stejne obdivovat nebudes ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, včerejší události mě uvedly k zamyšlení na postavení studentů a mladých lidí celkově ve společnosti. Objevil se na FB článek, že studenti Karlovy univerzity napsali otevřený dopis, že prý nechtějí, aby Agrofert sponzoroval jejich ples. Četla jsem komentáře pod tím a cítila jsem se příšerněTolik ponižujících a negativních komentářů jsem snad v životě neviděla.
Proč mě to tak zasáhlo? Protože celý život poslouchám, jak se nemám k ničemu vyjadřovat, jak nic nevím atd. protože jsem MLADÁ. Je mi 24. Pokud náhodou někde řeknu své názory na politiku, školství, zdravotnictví, ekonomické či právní záležitosti a neshodují se ty názory s názory ostatních lidí, tak bývá diskuze zakončena právě slovy „ty jsi ještě mladá, nic o životě nevíš, nevíš jak to chodí“. A snad ještě víc negativních komentářů slýchávám ohledně mého studia na VŠ, atd.
Nijak, to nemá cenu řešit
takoví se najdou vždycky… prostě někteří lidi mají potřebu použít „počkej až…“ v každé druhé větě. A je úplně jedno co děláš a kolik ti je. Nejvtipnější je když tohle říkají buď lidi, kteří sami v tom věku normálně fungovali jako dospělé osoby a nebo vrstevníci
tam tomu už vůbec nerozumím
mladá generace si vždycky musí probojovat svou cestu ven a naše generace má určitou výhodu - máme dost svobodný režim, můžeme si reálně dělat cokoliv co se nám zlíbí… téměř… kdo chce, může se sebrat a jet klidně na druhý konec světa, 40× se rozvést nebo studovat klidně do 50ti.
A hlavně někteří lidi jsou prostě takoví… je jedno kolik jim je… klidně můžou být o 5 - 10 let mladší, ale vyslechneš si „to je hrozný, počkej až… bla bla bla“. Prostě někdo je přirozeně negativní, nezajímá ho cizí názor (a věk nebo nevyzrálost je jako argument nejlíp na ráně) a i když o tom třeba sám vůbec nic neví, tak je stejně schopen rejpnout. A někdo i ve 40 nebo v 50 bude nadšeně podporovat. Klíčem k úspěchu je to neřešit ![]()
@ELIbeta Já lidi, co dokáží při zaměstnání studovat a dostudovat obdivuji.Jsi dobrá.
Zdravím, včerejší události mě uvedly k zamyšlení na postavení studentů a mladých lidí celkově ve společnosti. Objevil se na FB článek, že studenti Karlovy univerzity napsali otevřený dopis, že prý nechtějí, aby Agrofert sponzoroval jejich ples. Četla jsem komentáře pod tím a cítila jsem se příšerně
Tolik ponižujících a negativních komentářů jsem snad v životě neviděla.