Studující samoživitelka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44199
14.11.18 05:08

Některé dítě má tak silnou separacni uzkost, ze nepujde s nikým z rodiny, natož s chuvou. A věk jeden rok je nejhorší období, i z hlediska vyvojove psychologie se deti v období od jednoho do dvou let nejhůře adaptují na změny. O to víc, pokud bude Tvé dítě zvyklé jen na Tebe. Ještě počítejte kromě vyuky cesty na zkousky, které ne vzdy musíš udelat na první pokus.

Pokud to jen trošku jde, já bych to odlozila ještě o rok, až budou dítěti dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
14.11.18 06:37

Já bych se na to vykašlala. Studium při dětech je náročné i s podporou rodiny, natož bez ní. A rok dopředu si plánovat, jak tam dítě chůvě… ono to nemusí být tak jednoduchý. Spousta děti v tom věku řve i u příbuzných, cizí lidi nedává vůbec. Navíc pokid bude do té doby zvyklé jen a pouze na tebe. No nepřijde mi to jako dobrý nápad. A ani jako nutná situace, kvůli které bych postupovala takové věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
14.11.18 07:01

Já bych to zkusila, ale máš nějaké peníze na tu chůvu pokud kamarádky nebudou moc? Navíc pokud zkoušku neuděláš budeš tam muset znovu…
co se týká dítěte, v roce opravdu trpí sep. uzkostí. První syn v byl v pohodě, ale teď mám 11m miminko a sotva si dojdu jednou měsíčně na 2h na nehty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.11.18 07:14

Já bych třeba nedokázala na roce odjet od dítěte a nechat ho cizím lidem. Musela bych mít hodně silnou motivaci studovat. Hledala bych něco blíž. Jinak bych se na to vykašlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
14.11.18 07:19

Moji male je rok a zatim vydrzi beze me max. hodinu a pul… A to s babickou, kterou vidi temer denne (chodime se ukazat cestou ze skolky se starsi). S tatinkem jeste min :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
14.11.18 07:24
@Anonymní píše:
ahoj, potřebuju se zeptat, pořád uvažuju, zda jít studovat VŠ, synovi jsou nyní 3 měsíce, příští rok pokud podám přihlášku mu bude při nástupu na VŠ jeden rok, pořád nevím, zda bych to zvládala nebo jde to zvládnout. Škola je v Praze, dítě bych musela po dobu studia dát chůvě na hlídání, otec se neangažuje, odmítá cokoliv s dítětem, prarodiče nefungují vůbec. Pořád mám pochybnosti, zda to příští rok zkusit nebo se nato vybodnout. Bydlím v Českých Budějovicích, takže bych musela 2× měsíčně do Prahy. Obor, který mám zájem studovat, jde pouze v Praze nebo v Brně. Dá se to zvládnout?

Přijde mi to teda jako nesmysl. Sama s tak maličkým dítětem a vysoká daleko od místa bydliště, nevyřešené hlídání a vůbec…Otázka je taky to, jestli tě ten obor jenom láká, nebo jestli se vyplatí kvůli jeho studiu pět let odsouvat své dítě na vedlejší kolej, abys pak zjistila, že ho neuplatníš. Máš malé dítě, měla by ses mu věnovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
14.11.18 07:35

Taky bych ještě zvážila,co je to za obor a jaké jsou podmínky školy,jak je povinná docházka a jaké máš vstupní znalosti,jestli,když tam případně nebudeš,zvládneš doma studovat ze skript a plnit náhradní úkoly,které Ti dá vyučující za nesplněnou docházku…S dětmi se totiž většinou něco semele vždy,když to člověk nejméně potřebuje(nemoc třeba),a to v období školy nebo zkoušek a potom je potřeba to řešit,a to bez pomoci někoho nejde…

Na druhou stranu studovat na mateřské neznamená nevěnovat se dítěti. Pokud je to obor,který Ti v budoucnu zajistí naději na lepší pracovní uplatnění,lepší pracovní dobu,zlepšení finanční situace a zároveň Tě zajímá,tak kdy jindy než v době,kdy budeš s dítětem doma..Pokud se potom vrátíš do práce,je jakékoliv plánování přípravy do školy a zkoušek ještě ve skloubení s péčí o rodinu daleko horší..

Ta vzdálenost od místa bydliště je dost limitní. Ne každé dítě je v roce odložitelné a už vůbec ne komukoliv.

Držím pěsti,ať se rozhodneš správně. Také jde jít na přijímačky letos,pokud se dostaneš,tak z důvodu uznané doby rodičovství ihned požádat o přerušení studia a začít až příští rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.18 16:25

škola v Praze je na FF UK obor Informační studia a knihovnictví, stejný obor mám vystudovaný na střední škole, tady v Budějovicích jsem do té doby než jsem měla syna, pracovala jako dělnice, bez VŠ mě na lepší místo nevezmou a pracovat jako dělnice do důchodu se mi nechce. Ale už vím, že skloubit to se synem nepůjde, takže se na to vybodnu, kdyby stejný obor šel studovat tady v Budějicích, tak bych šla, ale takhle daleko to nepůjde. Třeba si tu školu jednou dodělám, až budu v důchodu, i když si myslím, že nato vůbec nedojde.

• Citovat
  • Upravit
217
14.11.18 21:32

Ahoj, spíš promysli jaká je reálná vyuzitelnost takovéh oboru. Budeš knihovnice? Není lepší, az bude díte starší, zkusit spíš nějakou ekonomku, v budějkách myslím máte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.18 08:56

právě že využitelnost znám a knihovnice bych neměla být, ale můžu, ale už jsem se rozhodla na žádnou Vš nepůjdu, uvidím až kluk povyroste, ale zatím ne.

• Citovat
  • Upravit
50
12.6.21 14:41

Studium při dětech

Ahoj, jsem matka samoživitelka a ráda bych začala od září studovat dálkové střední pedagogickou, pracuji ve školce jako školnice a chtěla bych ve školce učit. Jinou práci si nedovedu představit, ale musím mít pedagogické vzdělání. Mám děti 13 a 8 let. Ale dcerka je trochu problematická, teď řešíme šikanu ve škole, ona se kvůli tomu i sebeposkozovala. Chodila bych do školy jednou týdně do večera. Děti by ten den byli víceméně odkázáni na Sebe, hlídání nemám. Upřímně, poraďte, co s tím. Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
12.6.21 17:49

S tou šikanou má problémy to starší dítě nebo mladší? Je také důležité jestli máš děti samostatné, jestli vydrží bez maminky 5-6 hodin sami. Pokud ne, sehnala bych občasné hlídaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emouen
12.6.21 18:11

Pokud už máš maturitu, tak některé pedagogické SŠ nabízejí zkrácenou dálkovou formu studia, myslím že to je na 2 nebo 3 roky.

• Citovat
  • Upravit
2558
12.6.21 18:14

13 let už je velká žába, ta se o sebe postará a tu 8 letou myslim taky zvládne, nebo zkusit najít nějakej kroužek, který by měla v době tvýho pobytu ve škole, přinejhoršim si zaplatit hlídání, 1× týdně to není tak hrozný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.6.21 18:32

Maturitu nemám, musím na 4 roky. Se šikanou má problémy to starší. Má dyspraxii a kluci ve třídě se jí smějí, schazuji věci atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze