Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Edit 2: vyriesim to asi hamakom pod kociar, senzacny vynalez, vdaka, diskusia splnila ucel ![]()
Zdravim. Cakame miminko a riesim jak to udelat s kocarom. Stupatko fajn, ked ideme niekam, ked je starsia vyspata, bude mat 3 roky, ale cez obed spi aj 2 hod.
Ale co ked budem musiet niekam s detmi ist pocas obeda, alebo na poldna? Kde tie deti na stupatkach spia? Neverim, ze 3-4 lete deti uz cez obed nespia, alebo ze tie zeny proste cez obed nikam s detmi nechodia, ani akutne…
Vdaka.
edit: ja som to zle formulovala, niezeby som neverila, ze 3-4 rocne (aj mladsie) deti uz cez obed nespia, je mi uplne jasne, ze je spusta aj mladsich deti co uz cez den nespia ![]()
Slo mi o to, ze neverim, ze vsetky tie starsie deti co sa vozia na stupatkach, ze uz cez obed nespia
ze urcite tu musia byt mamy co riesili ten problem co ja…
pretoze prave do surodeneckeho sa mi moc nechce ist, nositko planujem, ale znova, ked mi miminko bude nositko totalne bojkotovat som asi v keli…
jedine cez obed nikam nechodit, jako ani ted nikde moc nechodime, ale co ked pride nejaka akutna situacia?
no holt si budem asi musiet nejak poradit ![]()
Příspěvek upraven 06.10.24 v 14:47
@TARONA píše: Více
Nám nespalo od 2 let, pokud ti spí, tak sourozenecký kočár.
Nas prestal spat par mesicžu pred 3. rokem, pokud potrebuje spat, tak bud sourozenecky kocar nebo mladsi do nositka a starsi do kocaru
@TARONA na stupátku se spát nedá, není to na spaní určený nevímjaksis to představovala. Řešení je sourozenecký kočár, nosítko, nebo teda nechat spát dítě doma.
Věř, nebo ne, ani jedno z našich dětí nespalo ani do tří let, natož 3-4 leté ![]()
Ani jedno dítě ze tří nám ve třech letech po obědě nechodilo spát. Teda ta poslední občas jde když teď vstává brzo do školky.
Na stupátku se spát nedá.
Můžeš si dát miminko do nosítka a to starší na spaní do kočáru, pokud se tam nějak nacpe.
@TARONA Ani jedno ze tří dětí nespalo po obědě ve 2 letech. Začaly spát až ve školce, když musely ráno vstávat. Sourozenecký kočár mi přijde ve třech letech zbytečný, máme rozdíl 25 měsíců a pravidelně jsem jezdila s kočárkem + dvouleťačkou pro dceru do školy. Stupátko jsem neměla, brala jsem spíš odrážedlo. Pokud budeš muset jít, tak bych dala miminko do nosítka a starší do sporťáku.
Dcera pres den nespi od dvou a pul. Reseni je dvojkocar, nositko nebo pokud jde i chlap, tak dva kocary.
Dcera po obědě přestávala postupně spát od roku a půl. Ve 2 letech spala už výjimečně (jednou, dvakrát za týden) a nebyl problém, když po obědě spát nešla spát, protože bylo něco v plánu. Teď má 3 roky a když usne po obědě, tak je z toho na 80% nemoc.
Nebo se většinou prospí v autě.
Pokud je zvyklý spát, tak bych koupila z druhé ruky nějaký levný, lehký dvojkočár.
Já bych to klidně řešila sourozeneckým kočárem, pokud má starší dítě potřebu spát. Moje starší si dávala šlofíka po obědě o víkendu ještě v první třídě. Každý má jinou potřebu spánku.
Nevidím důvod nevěřit, každé dítě je jiné. Moje občas nespalo přes den ani v ruce, ve dvou už vůbec ne.
Mě naopak přijde nepřirozené vozit tříleté dítě v kočárku. Nevozíme ani dvouletou, pár km ujde, jezdíme vlakem, MHD, nakoupit…
Případně jsem viděla, že se dělají pod kočárky malé hamaky, tak to by mohlo být řešení. Sourozenecký kočár bych už nekupovala…
Nevěříš, ale syn začal bojkotovat denní spánek v roce a půl a v roce a trictvrte už nespal přes den ani smykem. Neusnul ani na dlouhých cestách autem. Mně by se asi v tomto věku už nechtělo kupovat sourozenecky kočár.
To je tak strašně individuální… dcera od manžela si dáchla po obědě ještě v létě v šesti letech než šla do školy
, naše spol. dcera ta přestala po obědě spát před druhým rokem, pokud usla tak šla večer spát tak ve 23hodin.
Pokud ti to finance a prostor dovolují tak bych pořídila bazarový dvojkočár na ty delší výlety, na cesty v poledne. A k tomu hluboký se stoupátkem… vždy pak prodáš.
Dcera nespí od 2 let a pokud tobě ano, tak leda sourozenecký kočár.
obě děti přestali spát v roce přesně teda jedno v roce a jednom týdnu
@TARONA píše: Více
To jako myslíš vážně ten dotaz? Tak pokud dítě v necelých třech letech potřebuje po obědě spát a nemám pro něj kočár, tak asi po obědě nikam nepůjdu a nechám ho vyspat doma. Jinak jak píšou holky, mimino do nosítka a starší do kočáru nebo dvojkočár. Jak si představuješ, že by to dítě spalo na stupátku?
Nechápu, že někdo nedokáže vyřešit tak elementární problém…
Příspěvek upraven 06.10.24 v 13:50