Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já se znám a poslala bych je do pr… pokud něco méně razantního, tak jim důrazně řekni, ze tvoje dítě je tvoje zodpovědnost a tvoje výchova a v případě pokračování jejich komentářů proste úplně změnit tema. Příklad - kamarádka začne rádoby vtipně o indiánské babičce, ty se zeptáš jestli někde už koupila dobré jahody. Apod
Tak já sama sebe nazývala indiánskou babičkou. Takže z toho bych si nic nedělala. A naopak bych se tomu zasmála. Zkus to nebrat tak vážně
a řekla bych jim, že ti to tak vyhovuje. A víc se s nimi o tom nebavila.
Jé, já myslela, že příspěvek bude on nějaké školačky, co má trable s kámošema ve škole…není za co se stydět -porodila jsi dítě, můžeš být hrdá a pyšná, asi máš celkově problém se sebevědomím, tak tě to tak rozhodí. Už mám děti velké, ale ráda se dívám na maminky, co nosí své děti, je z toho cítit to pouto. A to je důvod k hrdosti. Nenech se rozhodit ![]()
Rict jim at jdou do pr.dele a staraji se o sve veci. Je to snad jejich dite? Nosi ho oni? Staraji se o nej? V noci k nemu vstavaji? Jezisi ze se nechas ![]()
@Anonymní píše:
Jak začít.. mám 7 týdenní holčičku. Od porodnice je to hodně uplakaný miminko, vyžaduje kontakt se mnou nebo přítelem. Koupila jsem si šátek, naučila se vázat a nosim ji v šátku. A tady nastal problém.. Všichni se mi v mém okolí smějou a dávají mi “dobře míněné rady”, že jsem jak indianská babička, že to vypadá hrozně, že si ji naučim na ruce, nošení, že pak nebude chtít nic jinýho. Holky co byste dělaly?Respektive co byste jim na to řekly? Začínám se stydět nosit v šátku.
V nosítku nechci, šátek je mnohem pohodlnější..
No hele..chapu, ze jsou to pratele ale nic moc bych si z toho nedelala
lidi hodne radi rejpou jen proto, ze jses lehky terc
kdyz uvidi, ze te to moc netankuje tak daji pokoj…jako..lidi ti neplati ucty, nedonesou ti domu vyplatu, nepostaraji se ti o dite
takze oc jde?
Pošli je do háje, rázně. Oni jsou všichni strašně přechytřelí, nejvíc ti, co sami děti nemají. Pokud to vyhovuje tobě a dítěti, tak si ostatní můžou chuchnout. No a co, že máš šátek a že to třeba nevypadá úplně božsky. To máš to dítě radši vozit řvoucí v kočárku, jenom proto aby to vypadalo líp?
Vůbec se tím nezatěžuj, řekni jim svoje a pokud ti ani tak nedají pokoj, tak se s nima prostě na nějakou dobu přestaň bavit. Ať si svoje rady praktikují na svých dětech. Šátek je prostě návrat zpět do minulosti, naše prababičky taky kolikrát neměly kočárky, ale děcko v šátku uvázané na zádech (hrudi) aby mohly dál makat. Děcku je dobře, protože cítí matku, matce je dobře, protože má dítě pořád pod kontrolou a k tomu jako bonus volné ruce.
Tolik si to nebrat, udělat si sama že sebe srandu a nosit když ti to vyhovuje.
Ahoj, vubec se nenechej takovyma komentarema rozhodit. Ty si mama a vis nejlip co je top pro tvoje dite. O pozitivech satkovani toho bylo napsano hodne ale tvoji kamaradi asi neumi cist
ja jsem nikdy nesatkovala, nejsem ten tip ale verim ze spouste maminkam to vyhovuje. Nenech se srazet hloupymi komenty nemas se za co stydet!!!
Je to úplně normální, na blbé rady se vykašli. Taky nosím, sice v nosítku a ne denně ale je to super. Na Facebooku je skupinka Nosíme děti a co vím tak všechny moje kamarádky z okolí taky nosí nebo to minimálně zkusili. Proč bys ji jako nechala plakat když tě potřebuje
já bych bez toho někdy ani neuvařila a když už nevím co s dítětem tak v nosítku je klid
@Anonymní píše:
Jak začít.. mám 7 týdenní holčičku. Od porodnice je to hodně uplakaný miminko, vyžaduje kontakt se mnou nebo přítelem. Koupila jsem si šátek, naučila se vázat a nosim ji v šátku. A tady nastal problém.. Všichni se mi v mém okolí smějou a dávají mi “dobře míněné rady”, že jsem jak indianská babička, že to vypadá hrozně, že si ji naučim na ruce, nošení, že pak nebude chtít nic jinýho. Holky co byste dělaly?Respektive co byste jim na to řekly? Začínám se stydět nosit v šátku.
Mam stejny nazor, jako tvoji kamaradi, ALE kazdyho vec, jak si to udela. Ja jsem to nedelala ani u jednoho ze 3deti. Kamaradka zas ani u jednoho ze 3deti nepouzivala kocarek
urcite se nemusis stydet, ja se taky nestydim za to, ze vozim deti v kocarku a krmim je sunarem. Kdybych byla jedina na svete, tak se kocarky nevyrabej, a sunar taky ne. Satkovani je pro nekoho fajn. A ze to nekdo dela jinak neznamena, ze je neco spatne ![]()
@Anonymní píše:
Vymenila bych kamarady.
Takhle se kamaradi nechovaji. Noseni na tele je pro mimi dobre a pro vas jednodussi nez manipulace s kocarem. Vis, ty se nemusis obhajovat, to stejne nepomaha. Mas opravdu moznost si ted ty „kamarady“ trochu posortovat.
PS: Komentare o indianske babicce muzou byt jen dobirave a laskyplne, to bych si nebrala, ty uz jsou z dob S tebou me bavi svet
zasmala bych se s nima a nic vic bych nemenila.
Vubec bych se nestydela. Me neslo vazani, tak jsem nosila dite v Manduce. Asi bych je „jemne a slusne“ poslala nekam ![]()
Já šátkovala jen z donucení a když se našel někdo,, osvícený ", kdo mi chtěl vysvětlovat, co a jak mám dělat a jak na sebe šiju bič, tak jsme jen odvětila, že si můžou, pokud už nemají, udělat vlastní děti a vychovávat je a starat se o ně, jak sami uznají za vhodné. Ale tohle je moje dítě a moje péče a výchova. Nauč se být lvice, jsi máma. Za svoje dítě a jeho štěstí budeš muset a chtít bojovat celý život ![]()
Jak začít.. mám 7 týdenní holčičku. Od porodnice je to hodně uplakaný miminko, vyžaduje kontakt se mnou nebo přítelem. Koupila jsem si šátek, naučila se vázat a nosim ji v šátku. A tady nastal problém.. Všichni se mi v mém okolí smějou a dávají mi “dobře míněné rady”, že jsem jak indianská babička, že to vypadá hrozně, že si ji naučim na ruce, nošení, že pak nebude chtít nic jinýho. Holky co byste dělaly?
Respektive co byste jim na to řekly? Začínám se stydět nosit v šátku.