Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sousedé pod námi dělají takový brajgl, že nevěřím, že bychom je mohli rušit
Nad námi je prázdný byt. Nikdo si nestěžoval. Samozřejmě, že i moje děti dělají hluk, ale když jde v 19.30 malá spát tak už je ticho, starší si hraje potichu nebo prohlíží knihy v posteli. No tišit je, okřikovat, těžko poradím něco jiného. Já děti často tiším a i vysvětluji, že to ruší lidi kolem a pětiletý už tomu rozumí dobře. Osobně to nesnáším, vím jaké to je, když člověku třeba není dobře a nemůže si odpočinout, protože řve muzika, televize apod.
Myslím, že každý, kdo vychovává děti v bytě, zažívá více či méně pocity jako ty.
Osobně mi vždy víc vadilo, když se hádali dospělí, vraceli se v noci ožralí, nebo křičeli sprostě na děti, než když jsem slyšel zdravý dětský ryk.
Sousedi ti mohou být vděční, že jim vychováváš producenty jejich budoucích důchodů.
Takže komplexy stranou.
Já mám klidné dítě, takže tohle neřeším. Jen v případě, že večer bouchá do podlahy, tak jej usměrním. Přes den ho nechávám. Vždyť je to dítě! Paní pod námi nikdy nic neříkala, ani když se v noci vzteká a řve na celý barák. Nad námi mají více dětí a ty dupou jak sloni. Vadí mi to jen v době, kdy jde syn spát. To musím vysvětlovat, že děti utíkají taky do postele ![]()
Neřeš sousedy a podporuj děti v jejich aktivitách. Jak píšeš, nemůžou sedět doma na zadku ![]()
Asi bydlite v panelaku. Tam toho bohuzel asi moc delat nejde. Maximalne dat koberce, at se ty zvuky od vas tlumi. Na druhou stranu, deti se moc po tichu hrat nedokazou. Sousedi budou muset vydrzet. Nastesti, bydlime v domku, jinak bych obcas musela kanalama ![]()
Příspěvek upraven 10.10.16 v 11:07
Moji sousedi tvrdí, že nás není slyšet.
Ale taky si přijdu nemožná, poslední dobou pořád jen křičím.
Edit: já teda sousedy slyším, nad námi mají tři děti (5, 12, 15) a toho nejmenšího slyším ječet klidně i v 11 večer. Pod námi zase holky (9, 11) vyvádí při mytí vlasů.
Příspěvek upraven 10.10.16 v 11:04
Vzpomínám si, že když byli starší kluci malí, byla u nás sousedka jako doma a když si nechodila stěžovat, alespoň mlátila berlou do topení. Přitom jsem se snažila dělat přesně to, co ty. Navíc jsme měli doma koberce, které by snad měly hluk taky trochu tlumit. Je to o tom, jací sousedé jsou. Děti běhají, skáčou a křičí normálně. Když měli malé děti sousedi nad námi, nikdy mě nenapadlo to řešit. Prostě když to byla miminka, tak v noci plakala, větší děti běhaly, jezdily s autama, házely balónem…JAsně že mě to občas štvalo, zvlášť, když mě bolela hlava, ale věděla jsem, že to prostě jinak nejde. Pod nám původně bydlela taky rodina s dětmi a v životě si nestěžovali. Pak se tam nastěhovala důchodkyně a my najednou byli rodina s nevycválanýma dětma. Jednou už mě prostě vytekly nervy a seřvala jsem ji. Že máme všude koberce, že se snažím děti mírnit, ale že jsou to prostě děti a že když chtěla klid, tak se měla odstěhovat do chaloupky k lesu a ne do paneláku a že už si nepřeji, aby na nás zvonila, nebo bouchala (Tuším, že jsem ji tenkrát i poslala do oněch míst
). Od těch dob byl klid. Ale my se nakonec stejně přestěhovali do přízemí a tady můžou kluci skákat, bouchat a blbnout dle libosti. Trubkám v kotelně to nevadí ![]()
Haha tak tohle teď resim dnes a denně. Malá má 15m a proste si hraje. Máme jen parkety bez koberců a malá občas hodí nějakou dřevěnou hračku na ty parkety. Jinak má v části obýváku pěnové podložky. Když litá po 4 tak dupe. A ráda se poslouchá. Dopo asi soused pod nama není doma ale odpoledne od něj slyším jak na nás nadává. A dost sprosté. A taky Tříska do topeni. Já ho ignorují, každý si ve svém bytě může dělat co chce. A nikdy mě slušně nepozadal aby jsme byli více ticho.
Beru to tak ze žijeme v byte. Tak je prostě slyšet každý prd. Pokud chce někdo ticho ať se odstěhuje na samotu.
@JayLee píše:
sousedi to zvladali uplne v pohode protože moje deti chapali od mala ze nemaji dupat litat po byte mlatit rvat a delat bordel osobne co pise sby mi to tay vadilo tejne tak měli deti nad nama a taky jsme o nich nevedeli takze je to jen o vychovea tablet ani hry na mobilu nepouzivaji do dneska a sem za o moc rada, ze to jde mimo ne a umi si hrat spolu v klidu a to mam kluka 3 roky a holky 7,5 let
Nebo si jen namlouváš, že je to o výchově a větší zásluhu na tom mají izolace podlah ![]()
Děkuji za uklidnění. Není to tak, že by mi to bylo jedno jak se chovají, ale někdy mám pocit, že prostě ať se je snažím okřikovat, tak na chvíli se uklidní a za chvíli je to nanovo. A přijde mi že to nedělají schválně, protože když řeknu už zase skáčeš tak odpověď je promiň maminko já zapomněl
Jenže jà je nechci pořád okřikovat, zase ale nechceme aby jsme kvůli tomu měli špatný sousedský vztahy.Asi to řešení nemá. Ale aspoň mě uklidníte, že v tom nejsem sama.
Zakladatelko, podle mě děláš pro klid v domě maximum. Jsou to děti!
Mimochodem, žili jsme v paneláku, kde bydleli samí důchodci, nebo rodiny s velkými dětmi, navíc v posledním patře, a často byl slyšet hluk z okolních bytů, někdy měl člověk pocit, že se to děje přímo nad námi
Slýchali jsme prostě kde co, jak sousedi perou, souloží, nebo s prominutím kakaj ![]()
Pokud děti vysloveně v jedenáct večer nebuší do podlahy, tak bych byla v klidu. Prostě bydlíte v „králíkárně“, lepší to nebude a děti nemůžou lítat. Když budou sousedi pod váma normální, tak budou v klidu i při občasné divočině, pokud to budou kretíno, tak budou vyvádět i když děti jen sundají nohy z postele.
My bydlíme na baráku, takže to neřešíme, kamarádky děti občas umí řádit (hlavně když přijde na návštěvu ten náš, co není navyklý na okřikování
), ale ona říká, že jí sousedka tvrdí, že nic neslyší, že v pohodě…
No, podle mě prostě jen slušně lže, ale je normální a ví, že v paneláku to prostě jiné nebude.
Počkej, až se děti budou učit na klavír, housle nebo až někdo z nich vyroste v basketbalového nadšence.
@JayLee Opravdu by mně zajímalo jak jsi to dokázala.
Aby jim třeba nespadli kostky nebo aby s autíčkem jezdil pomalu a potichu. Můj tříleťák pořád tak vesele poskakuje a radost má často. A jak konkrétně jsi je to naučila?
Do 22 tam můžete klidně dělat technopárty, zlobit se můžou ale to je tak vše. Děti k topení fakt nepřipoutáš a neustále je omezovat je taky blbost. Jsou to děti. ![]()
@Mar__tanka1983 chodí spát po večerníčku. Je pravda, že oni si pořád na něco stěžují, už od pohledu jsou takový kakabusi. Akorat nevím jestli jim mám něco říct a nebo to dělat jako doteď, když jim jen řeknu slušně, že se budeme snažit.
Jak bych začala
Připadám si neschopná vychovat vlastní děti. Sousedi pod námi, jsou na nás naštvaný, že děti dělají hrozný hluk. Já se snažím s nimi chodit co nejvíce ven a do postele chodí po večerníčku, ale jinak jsou to prostě zdravý děti co prostě blbnou. I když se je snažím okřikovat - neskákej, nekřičte, tak je to jak když to říkám do vzduchu. Nechci aby seděli doma jen u tabletu, oni mají takový etapy chvilku si hrají v klidu nebo si třeba malujeme a pak blbnou. A nejhorší je když je třeba jeden nemocný a ty dvě další jsou zdravý a my nemůžeme ven. Jaký jsou vaše děti doma a jak to zvládají sousedi? Radši anonymně, připadám si nemožná ale nevím co s tím