Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mam velky problem s manzelovym chrapanim. Jsem s toho uz skoro sediva ![]()
Kdyz jsme nemeli syna, resila jsem to spuntama v usich, ale ted je mit logicky nemuzu a tak spime vetsinou oddelene.. 4.mesice po svatbe a spat oddelene? To prece nejde
Nemate typ, krome doktora? Ten je az, jako posledni reseni. Moc diky!
@Markéta N.V. píše:
Ahoj, mam velky problem s manzelovym chrapanim. Jsem s toho uz skoro sediva
Kdyz jsme nemeli syna, resila jsem to spuntama v usich, ale ted je mit logicky nemuzu a tak spime vetsinou oddelene.. 4.mesice po svatbe a spat oddelene? To prece nejdeNemate typ, krome doktora? Ten je az, jako posledni reseni. Moc diky!
Já jsem si za 12 let prostě zvykla
Teda, zvykla jsem si podstatně dřív, jinak bych se musela zbláznit. Když mě tím vzbudí a je to fakt fest, poprosím ho o otočení na bok a je klid. Paradoxně mi děti pomohly to překonat - chodím spát dřív než on, a padám únavou, takže mě pak jentak nějaké chrápnutí nevzbudí. Ale když jsme někde na akci a manžel se napije, tak si stěžují všichni kolemspící ![]()
Já se omlouvám, ale mě naskočili Cimrmani a uhlobaron Ptáček, kterak se jde zeptat sedláka Hlavsy, aby mu z trouby předpověděl, s kterým ženichem bude mít jeho dcera Terezka více štěstí. Jestli s Daňkem, nebo s Kolbenem. A Hlavsa vidí jen lokomotivy, jednu jako druhou, a není schopen zodpovědět to hlavní - jestli chrápou.
Doma pomáhá donutit otočit na bok a hlavně usnout dřívějc. Ostatně - taky chrápu ![]()
@Markéta N.V. píše:
Ahoj, mam velky problem s manzelovym chrapanim. Jsem s toho uz skoro sediva
Kdyz jsme nemeli syna, resila jsem to spuntama v usich, ale ted je mit logicky nemuzu a tak spime vetsinou oddelene.. 4.mesice po svatbe a spat oddelene? To prece nejdeNemate typ, krome doktora? Ten je az, jako posledni reseni. Moc diky!
A proč by to nešlo?
@Markéta N.V. lékař není poslední řešení, ale jediné! A nebo si zvyknout ![]()
@Markéta N.V. Zvykla jsem si. Manžel jede jako cirkulárka. Musím teda usnout dřív, než najede do plných otáček. Pokud se mi to nepodaří, tak na něho párkrát zamlaskám a on se otočí na bok a na chvilku je klid. Teď naopak nespím, když nechrápe
Výhodu to má v tom, že když třeba v létě jedeme pod stan, klidně usnu a nevzbudí mě ani ožralí hulákající pobudové, co se nám producírují za stanem. Vlastní děti mě teda samo vzbudí. Asi to má člověk v podvědomé, co ho vzbudí a co ne. Takže pokud nechcete operaci, tak jedině vydržet ![]()
Chapu, pomuze otoceni na bok. Ale nekdy je to des. Nejlepsi je pomsta. V tehotenstvi jsem zacala chrapat, to byl chudqk nevyspalej a zoufaly. Po porodu se to zklidnilo a zase spal.
Nicmene, v srpnu a zari jsem mela opakovane zanet hrtanu a dutin. Vedlejsi efekt je priiserne chrapani. Bohuzel chrapani pretrvalo i po doleceni. Je to tak priserne, ze obcas budim i sama sebe. Rano se budim s vysusenou pusou a rty nalepenymi na dasnich. Dle dr mam vysusenou sliznici. Takze zvlhcuju a pred spanim cucam nejake bonbony s lsejnikem. A malinko to zabira. Porad to neni idealni. Ale je to mnohem lepsi.
Ja si za 4 r nezvykla.. akorat v kratkem useku po porodu kdyz jsem bylafaktmrt a.. ted spi vedle, musime mit zavreno ai tak ho slysim
@Markéta N.V. Crápe jenom když spí na zádech?
Dá se to lehce vyřešit nalepením tenisáku na záda nebo jeho zašitím do pyžama.
Pokud je chrápání opravdu silné, měl by manžel k lékaři, protože pak má pravděpodobně sklony ke spánkové apnoe a taky by se ráno nemusel probudit…
@ejhle píše:
Chapu, pomuze otoceni na bok. Ale nekdy je to des. Nejlepsi je pomsta. V tehotenstvi jsem zacala chrapat, to byl chudqk nevyspalej a zoufaly. Po porodu se to zklidnilo a zase spal.
Vždyť oni za to ale nemůžou, přece nechrápou nám „na just“
![]()
Mě nevadí, že manžel chrápe (má vrozenou uhnutou nosní přepážku, operace by to vyřešila, ale tři doktoři nezávisle na sobě potvrdili, že je to poměrně riskantní v jeho případě). Vadí mi, že občas když ho vzbudím, ať se odvalí na bok, tak je na mě sprostej, ať ho nebudím, že brzy vstává ráno ![]()
Kamarádka veterinářka mi nedávno říká „ten můj když chrápe, tak ho chytnu za tu kůži na bůčku, je tam nějaký reflexní bod a on se pak odvalí“ ![]()
@unuděná ja vim, ze ne. Ale jak jsem zacala chrapat a on nemohl spat, tak jsem se skodolibe bavila. A mas pravdu, taky ho kolikrat vzbudim, ze fakt nemuzu spat a on ja nechrapu, ja jsem vzhuru. Anebo jak pises ty, nebud me, rano vstavam ![]()
To bych nedala, buď bysme spali pořád odděleně, nebo bych ho tlačila k doktorovi. Zkus mu říct víc o spánkové apnoi…
@Premek_Orac tenisák nepomáhá
ten můj by usnul i na strepech. jednou jsem to ze srandy zkusila a ještě si liboval ze ho bolelo mezi lopatkami a ze ten míček byl fajn ![]()
@alenka84 píše:
A proč by to nešlo?
tak mě by se taky nechtělo spát odděleně, prostě mi to třeba přijde divný kdybych spala v jiné místnosti než partner. ![]()