Nesnesitelné chrápání manžela

10.10.16 10:26

neznesitelné chrápání manžela

Ahoj, mam velky problem s manzelovym chrapanim. Jsem s toho uz skoro sediva :zed:
Kdyz jsme nemeli syna, resila jsem to spuntama v usich, ale ted je mit logicky nemuzu a tak spime vetsinou oddelene.. 4.mesice po svatbe a spat oddelene? To prece nejde :,( Nemate typ, krome doktora? Ten je az, jako posledni reseni. Moc diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
10.10.16 10:29
@Markéta N.V. píše:
Ahoj, mam velky problem s manzelovym chrapanim. Jsem s toho uz skoro sediva :zed:
Kdyz jsme nemeli syna, resila jsem to spuntama v usich, ale ted je mit logicky nemuzu a tak spime vetsinou oddelene.. 4.mesice po svatbe a spat oddelene? To prece nejde :,( Nemate typ, krome doktora? Ten je az, jako posledni reseni. Moc diky!

Já jsem si za 12 let prostě zvykla :mrgreen: Teda, zvykla jsem si podstatně dřív, jinak bych se musela zbláznit. Když mě tím vzbudí a je to fakt fest, poprosím ho o otočení na bok a je klid. Paradoxně mi děti pomohly to překonat - chodím spát dřív než on, a padám únavou, takže mě pak jentak nějaké chrápnutí nevzbudí. Ale když jsme někde na akci a manžel se napije, tak si stěžují všichni kolemspící :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.10.16 10:29

Edit:2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
10.10.16 10:44

Já se omlouvám, ale mě naskočili Cimrmani a uhlobaron Ptáček, kterak se jde zeptat sedláka Hlavsy, aby mu z trouby předpověděl, s kterým ženichem bude mít jeho dcera Terezka více štěstí. Jestli s Daňkem, nebo s Kolbenem. A Hlavsa vidí jen lokomotivy, jednu jako druhou, a není schopen zodpovědět to hlavní - jestli chrápou.

Doma pomáhá donutit otočit na bok a hlavně usnout dřívějc. Ostatně - taky chrápu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
10.10.16 10:48
@Markéta N.V. píše:
Kdyz jsme nemeli syna, resila jsem to spuntama v usich, ale ted je mit logicky nemuzu a tak spime vetsinou oddelene.. 4.mesice po svatbe a spat oddelene? To prece nejde :,( Nemate typ, krome doktora? Ten je az, jako posledni reseni. Moc diky!

A proč by to nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
10.10.16 10:51

@Markéta N.V. lékař není poslední řešení, ale jediné! A nebo si zvyknout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
10.10.16 10:54

@Markéta N.V. Zvykla jsem si. Manžel jede jako cirkulárka. Musím teda usnout dřív, než najede do plných otáček. Pokud se mi to nepodaří, tak na něho párkrát zamlaskám a on se otočí na bok a na chvilku je klid. Teď naopak nespím, když nechrápe :lol: Výhodu to má v tom, že když třeba v létě jedeme pod stan, klidně usnu a nevzbudí mě ani ožralí hulákající pobudové, co se nám producírují za stanem. Vlastní děti mě teda samo vzbudí. Asi to má člověk v podvědomé, co ho vzbudí a co ne. Takže pokud nechcete operaci, tak jedině vydržet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
10.10.16 10:56

Chapu, pomuze otoceni na bok. Ale nekdy je to des. Nejlepsi je pomsta. V tehotenstvi jsem zacala chrapat, to byl chudqk nevyspalej a zoufaly. Po porodu se to zklidnilo a zase spal.
Nicmene, v srpnu a zari jsem mela opakovane zanet hrtanu a dutin. Vedlejsi efekt je priiserne chrapani. Bohuzel chrapani pretrvalo i po doleceni. Je to tak priserne, ze obcas budim i sama sebe. Rano se budim s vysusenou pusou a rty nalepenymi na dasnich. Dle dr mam vysusenou sliznici. Takze zvlhcuju a pred spanim cucam nejake bonbony s lsejnikem. A malinko to zabira. Porad to neni idealni. Ale je to mnohem lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10136
10.10.16 10:59

Ja si za 4 r nezvykla.. akorat v kratkem useku po porodu kdyz jsem bylafaktmrt a.. ted spi vedle, musime mit zavreno ai tak ho slysim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
10.10.16 11:00

@Markéta N.V. Crápe jenom když spí na zádech?
Dá se to lehce vyřešit nalepením tenisáku na záda nebo jeho zašitím do pyžama.
Pokud je chrápání opravdu silné, měl by manžel k lékaři, protože pak má pravděpodobně sklony ke spánkové apnoe a taky by se ráno nemusel probudit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.10.16 11:01
@ejhle píše:
Chapu, pomuze otoceni na bok. Ale nekdy je to des. Nejlepsi je pomsta. V tehotenstvi jsem zacala chrapat, to byl chudqk nevyspalej a zoufaly. Po porodu se to zklidnilo a zase spal.

Vždyť oni za to ale nemůžou, přece nechrápou nám „na just“ :roll: :lol:
Mě nevadí, že manžel chrápe (má vrozenou uhnutou nosní přepážku, operace by to vyřešila, ale tři doktoři nezávisle na sobě potvrdili, že je to poměrně riskantní v jeho případě). Vadí mi, že občas když ho vzbudím, ať se odvalí na bok, tak je na mě sprostej, ať ho nebudím, že brzy vstává ráno :roll:

Kamarádka veterinářka mi nedávno říká „ten můj když chrápe, tak ho chytnu za tu kůži na bůčku, je tam nějaký reflexní bod a on se pak odvalí“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
10.10.16 11:06

@unuděná ja vim, ze ne. Ale jak jsem zacala chrapat a on nemohl spat, tak jsem se skodolibe bavila. A mas pravdu, taky ho kolikrat vzbudim, ze fakt nemuzu spat a on ja nechrapu, ja jsem vzhuru. Anebo jak pises ty, nebud me, rano vstavam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
10.10.16 11:09

To bych nedala, buď bysme spali pořád odděleně, nebo bych ho tlačila k doktorovi. Zkus mu říct víc o spánkové apnoi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
10.10.16 11:10

@Premek_Orac tenisák nepomáhá :D ten můj by usnul i na strepech. jednou jsem to ze srandy zkusila a ještě si liboval ze ho bolelo mezi lopatkami a ze ten míček byl fajn :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
10.10.16 11:10
@alenka84 píše:
A proč by to nešlo?

tak mě by se taky nechtělo spát odděleně, prostě mi to třeba přijde divný kdybych spala v jiné místnosti než partner. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová