Stydím se před sousedy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3473
10.10.16 11:38

Tak panelák to je jasný, co třeba na to jít s humorem?
Když jsme ještě bydleli v paneláku, tak jednou sousedi pod námi začali mlátit do trubek od topení. Bylo to po půlnoci, když jsme byli se ženou v nejlepším, no asi ho žena trochu rušila… Já ráno vzal papír a napsal jsem na nástěnku v baráku: „Vážení sousedé, prosím, nebouchejte po půlnoci do topení, ruší to.“ A podpis.

No to jste neviděli, co na tom papíru bylo za dva dny dopsáno za komentáře :)
95 % bylo kladných, kteří nás různě podpořili, no někteří připojili třeba i radu.
Zrovna jeden tam napsal: „Nesmíte *ukat tak nahlas“.
Ale od té doby už nikdo nikdy do topení nemlátil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
10.10.16 11:43

@PetrVesely :mrgreen: to je dobrý

• Citovat
  • Upravit
smurfka
10.10.16 11:51

Mi jsme udělali akorát to, že jsem pořídili všude koberce, ač máme podlahovku..to je max odhlučnění co mužem udělat..jinak prostě nesmíš na řeci dát no..mě taky vadí když sousedi při sexu řvou jak utržení, a co mám dělat? :nevim: :mrgreen:
v paneláku to je prostě vzdycky tak.

• Citovat
  • Upravit
7527
10.10.16 11:52

Je to v paneláku normální, u nás v domě je to super odhlučněné, opravdu nikoho neslyšíme a nikdo neslyší nás pokud máme zavřené dveře do chodby. Ale než jsme se přestěhovali do tohohle bytu, tak ještě jako bezdětní nad námi bydlela rodina se dvěma malinnkejma dětma a ty byly slyšet, ale vživotě by mě nenapadlo to řešit, jsou to prostě děti. Teda pokud je cíleně nenechají bouchat do topení a podobně jak už tu zaznělo, to mi přijde jako vrchol netolerance a jájíkovství :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
10.10.16 12:12

My naštěstí bydlíme v přízemí, takže neresim, ani když malej mlátí kastrolama v kuchyni na dlaždičkách. Ale sousedí si nemohou ztezovat, pokud děti neradi vecer nebo hodně brzy rano. Asi bych to neresila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
10.10.16 12:20

To je přesně důvod, proč se děsím paneláků 8o
Bydlet tam s dětma musí být za trest.
My bydlíme v domě se třemi byty, nad námi rodina s dětmi, dělají hluk, absolutně mi to nevadí. Pod nimi my, děláme hluk, ti nahoře to přes svůj hluk nemají šanci slyšet, pod námi v suterénu majitelé domu, starší manželé, zlatí lidi, nikdy si nestěžovali, mají naše děcka rádi a říkají, že jejich řídily stokrát víc :pankac:
A já jsem ráda, že děcka řádí. Nesnesla bych takové ty extra vychované - ano maminko, budu si tiše vyšívat :jazyk:

Zakladatelko, v tvém případě bych se nestyděla, nemáš za co! Děti jsou prostě děti, každý normální člověk to chápe, nenormální ať si políbí :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
10.10.16 12:24

@kdochcekam

Nenechávám dítě mlátit čímkoliv do podlahy. Jen se stane že to zahodí, nebo to spadne. Pokud se to opakuje tak ji přesměruji na něco jiného. Ale u nás je to trochu extrém. Stačí hrknout židli a ze spoda je zle.

A nesnáším ten český zvyk mlátit do stropu či topení smetákem. A nadávat. Na všem se dá slušně domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
10.10.16 13:29

My si se sousedkou odzdola naštěstí nemáme co vyčítat :lol: moje dcera, kdyz pobiha po bytě, tak desne dupe, syn sousedky pod námi zase porad brečí. Uz jsem se ji ptala, jestli ji to dupani nevadí a rekla mi, ze to přes synovo řvaní ani neslyší :mrgreen: sousedi nad námi si taky nikdy nestezovali, spis se omlouvali nam, ze maji na návštěvě vnoučata a ze urcite hrozne dupou…takze u nas v pohode :) Pamatuju si ale, ze kdyz jsem byla mala, byla u nas sousedka zespoda každou chvili, ze jsme s bráchou moc hluční, ať přestanu trénovat na flétnu, pak zase ze nemám hrát na klavír, protoze ji rusim dite…byly tam fakt papírové zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.16 19:53

@JayLee Já si taky nemyslím, že bych měla děti nevychovaný, ale jak ovlivním aby dítě radostí neposkočilo, nebi aby jim nic nepadalo? A prostřední když chodí tak dupe :nevim: A prostě v zápalu hry mluví nahlas a jelikož mám dva kluky, tak není nouze o dohady. Jinak na návštěvě a na veřejnosti se taky chovají slusně, ve školce i ve škole je chválí. No, prostě se budu snažit je dál vychovávat ale zase se před sousedy nebudeme klepat, tolerance je důležitá s obou stran. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
17472
10.10.16 21:57
@JayLee píše:
tak ja to vidim ve zpetnej vazbe dkyz k nam nekdo prijde nebo my k nekomu do bytu jak se chovaj moje deti a jejich deti takze to neni jen muj pocit a namlouvani ale holej fakt ;) nase deti kdyz prijdem k nekomu do bytu tak se chovaj steje jako doma takze zadna dupani mlaceni honeni zlobeni - starsi si sama reguluje mladsiho a ten ja ma jako vzor a jeste kdyz odchazi tak vsechno uklidi cosi vzali coz z druhe strany neznam me kdyz sem chodily kamosky s detma tak o tom vedeli nad nama pod a i ty vedle sousedi nemluve o bordelu a nas pes a nase kocka ktery jsou maximalne pritulny k navstevam tam byly zalezli jeste druhej den rano z toho soku co t ty jiny deti delaly :? takze pak jsem tomu udela konec a schazime se v detskch centrech ;) je to hodne o vychove a dusldnosti ale urcite i povaze ditete jen si myslim, ze kazda povaha se da nejak usmernit ;)

tak u mého dítěte jsem na ten způsob ještě nepřišla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.10.16 22:06

Já naštěstí nebydlím někde na bytě.. Bydleli jsme 3 roky, bez dětí, teď už 5 let do rodinném domě..
Ale stačilo mě, když jsme přijeli na návštěvu k sestřenici, sotva jsme otevřeli dveře a děti mi tam vběhly- klasický vběh žádné řvaní a dupání- zvedání nohou naschvál- tak už tiho, ticho, soused je po noční
Takže návštěva na dvě hodiny stačila, kdy se řešilo, kde jaký zvuk..
Já si myslím, že prostě určité poskakování a určit radost, prostě k dětem patří.. Samozřejmě nemyslím, hysterickéo řevy, a mlácení do radiátoru, ale prostě klasické hraní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.16 22:25

Pod náma bydlela rodina s velkyma dětma, denně řev, hádky, rvali se děti s matkou ktera věčne v lihu, kluk měl 11let druhy 16.Do školy nechodli, prostě hruza, no a když u nas malá zadupala, nebo ja brzo rano splachla už nas hnali, psali sms, stežovali si.Diky bohu jsou fuč,

• Citovat
  • Upravit
6363
11.10.16 08:23

Zakladatelko neřeš to. Z mé zkušenosti si nejvíce na hluk od ostatních stěžují ti, kteří ho sami nejvíc dělají.
Moje děti také stále dupou, občas něčím bouchnou o zem. Sousedi si občas postěžují, ale sami dělají hluk v době nočního klidu. Já si nechodím stěžovat. Už je to lepší. Mají totiž mimino a tak předpokládám, že už zjistili, že děti tlačítko „mute“ nemají.
V paneláku je slyšet klapnutí vypínače, spláchnutí WC… S hlukem od sousedů se musí počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.16 08:24

@JayLee Ty máš trochu výhodu, že máš starší holky. U nás to " vede " kluk, tak to podle toho někdy vypadá a mám doma dva a jednu holku takže převaha. Kluci vymýšlí větší hlouposti. ;)

• Citovat
  • Upravit
17472
11.10.16 09:57

Závidím všem, co neznají scény v obchodě.. u nás jsou na denním pořádku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat