Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jak bych začalaPřipadám si neschopná vychovat vlastní děti. Sousedi pod námi, jsou na nás naštvaný, že děti dělají hrozný hluk. Já se snažím s nimi chodit co nejvíce ven a do postele chodí po večerníčku, ale jinak jsou to prostě zdravý děti co prostě blbnou. I když se je snažím okřikovat - neskákej, nekřičte, tak je to jak když to říkám do vzduchu. Nechci aby seděli doma jen u tabletu, oni mají takový etapy chvilku si hrají v klidu nebo si třeba malujeme a pak blbnou. A nejhorší je když je třeba jeden nemocný a ty dvě další jsou zdravý a my nemůžeme ven. Jaký jsou vaše děti doma a jak to zvládají sousedi? Radši anonymně, připadám si nemožná ale nevím co s tím
Také si říkám, že chudáci sousedi pod námi
, ale naštěstí se vracejí až kolem 19 hodiny. Jinak také mají dvě děti ve stejném věku jako jsou mé děti. Co se týče rodiny nad námi, je to stejné. Taky děti ve věku mých dětí a ten dupot je neuvěřitelný. Jen jednou jsem se sousedky ptala, zda doma hrají kuželky
protože mi to tak přišlo. Ale byl to přátelský dotaz mezi ostatní řečí, ne že bych ji cokoliv vyčítala.
Jinak nejoblíbenější hra mých dětí je ta, že jeden má bubínek a druhý flétnu a hrají na to (nebo spíše děají co největší kravál).
co se týče aktivit, děti usměrňuji spíše časově, aby třeba v 6 hodin ráno nevzaly bubínek či nezačaly skákat.
@Tamtama píše:
Závidím všem, co neznají scény v obchodě.. u nás jsou na denním pořádku
tak děcka mám teda hyperaktivní..dokážou dělat pěkný binec, ale sceny v obchodě jsem teda taky nezažila..už jsem přišla i na to jak se vyhnout těm ruzným autičkum v hypermarketech bez scén..prostě ukacat něčím jiným.. ![]()
@smurfka ten můj se ničím ukecat nenechá.. dneska mi tři hodiny tvrdil, že je převlečený a já mu nachystala pyžamo, že jsem to spletla (měl se převléct z pyžama do tepláků) a opravdu to tvrdil s takovým přesvědčením, že by mu to fakt jeden věřil ![]()
Zdravím, já mám spíše opačný problém. Hluk co dělají děti mi nevadí, ale máme sousedy co na své děti neustále a neskutečně řvou. Mají dvě dítka 1 a 4 roky. Nic nesmějí, na nic nesmějí sahat, nic dělat a občas přemýšlím zde to tím řevem končí a nebo zda je to jen začátek. Děje se to vedle nás již 2,5 roku a je to pro mě hodně složité, protože sama pocházím z rodiny, kde jsem se setkala s napadáním dětí dospělím (otčímem). Kolikrát mě napadlo to již ohlásit, ale zase se bojím, abych těm dětem neublížila víc než jejich rodiče. Navíc mi přijde že čekají další dítko což mě více než děsí
Poradíte co by jste dělali vy?
Z jedné strany bydlíme my a z druhé jejich příbuzní.. Náš tatík už jim to říkal, asi před 3 týdny, ale výsledek je stále stejný ![]()
@Lori81 pošlu ti moje kluky, pokud na ně vydržíc za celý den ani jednou nezařvat, můžeš buzerovat sousedy ![]()
@Tamtama píše:
@Lori81 pošlu ti moje kluky, pokud na ně vydržíc za celý den ani jednou nezařvat, můžeš buzerovat sousedy