Styk dcery s otcem - prosím Váš názor

46
2.9.13 10:59

Styk dcery s otcem - prosím Váš názor

Dobré dopoledne,
chtěla bych Vás poprosit o Váš názor, případně Vaše zkušenosti. Ze všeho nejdřív musím vylíčit aspoň trochu situaci.
Mám pětiletou dcerou. S jejím otcem už nežijeme, musela jsem odejít, protože když se napil, tak mě mlátil. Žijeme s dcerou s mým přítelem v jiném městě, dcera ho má ráda, vychází s ním skvěle. S bývalým partnerem máme společný byt a hypotéku, což už řeším - přenechat mu celý byt a vyjmutí ze spoludlužnictví. celý byt jsem zařizovala já a vše mu zůstalo, penízemi dát nechce, že mě čtyři a půl roku živil, malou vzali do školky až ve 4,5. peníze už po něm ani nechci, rozloučila jsem se s nimi.
péči o dceru nemáme zatím soudně určenou.
Teď mi začal bývalý dělat problémy ohledně styku s malou. Prý mu ji nedávám dost často. O prázdninách ji měl týden na začátku července, pak tři dny v červenci, týden dovolenou a teď víkend na konci prázdnin. Poslední víkend ji měl od pátku tří odpoledne do neděle do tří odpo. Připadá mu to málo. Na září má naplánovaných v součtu 12 dnů. Víkendy vyžaduje vždy od čtvrtku odpoledne do neděle téměř večer, což se mi nelíbí, hlavně i kvůli školce.
Od něj se malá vrací zmatená, protože by chtěla, ať jsme zase spolu, protože jí tatínek sliboval, že už na nás bude hodný, že to jen tak maminku dřív trošku zlobil.
On mi přes telefon a zprávy dost často vyhrožuje, že jsem socka a nevěnuju se malé, že nemáme ani vlastní bydlení, jak se mnou bude vše řešit u soudu, že mu nedávám malou dostatečně, bude žádat o svou péči atd. Na malou mi platí 2000 měsíčně, se sumou jsem spokojená a podílení se na dalších výdajích po něm ani nechci. i nárazové výdaje pořízení kola nebo zimního oblečení a bot hradím já.
S přítelem oba vyděláváme a myslím, že i celkem slušně. Bydlíme v rodinném domku s velkou zahradou, kde má malá vlastní pokoj. Jen v podnájmu u přítelovy maminky. Malá chodí do školky a do kroužků. Má tu kamarády, chodíme často plavat, do kina, na hřiště, do parku. Prostě normálně fungujeme.
Teď by mě zajímal Váš názor. Opravdu mu dávám malou málo? Nebo jak máte vyřešení styk Vy, které nejste s otcem dítěte. Nebo si mám stát za svým a mám ho nechat to klidně dát k soudu nebo se mám čeho bát?
Omlouvám se za román a jestli to nebylo pochopitelné, ale potřebuji mít nějaké srování nebo názor…
Děkuji moc za každou reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101808
2.9.13 11:04

@MillieH Já myslím, že na české poměry ji má hodně, standard je 1× za 14 dní víkend… takže bych se soudu nebála. Na druhou stranu, pokud se k ní chová hezky (a nepije, když ji má), tak jsem pro to, aby byla s otcem víc, než je ten běžný standard, ale tím netvrdím, že je s ním málo, 12 dní z měsíce je dost ;-)

Příspěvek upraven 02.09.13 v 11:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.9.13 11:04

Určitě bych to nechala dát soudně předejdeš tím zbytečným dohadům, jinak když byl syn takto malý tak měl ex 1× za 14 dní víkend + každý týden jeden den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.9.13 11:05
@j.a.n.i1 píše:
@MillieH Já myslím, že na české poměry ji má hodně, standard je 1× za 14 dní víkend… takže bych se soudu nebála. Na druhou stranu, pokud se k ní chová hezky (a nepije, když ji má), tak jsem pro to, aby byla s otcem víc, než je ten běžný standard, ale tím netvrdím, že je s ním málo, 12 dní z měsíce je dost ;-)Příspěvek upraven 02.09.13 v 11:04

nám právě u soudu řekli že jen ten víkend je málo, tak přidali 1 všední den každý týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
2.9.13 11:09

Děkuji za příspěvky
Dceři se chová sice hezky a před ní nepije. Občas teda když ji má na víkend, dá ji k babičce a někam jde - na fotbal, na oslavu. Takže pak nechápu ten jeho boj o čas s ní, když si ho pak stejně neváží. A já mu klidně vyjdu vstříc nad rámec, ale taky by se musel podle toho chovat. Tlačit jí do hlavy bludy, jak budem spolu a pak si na mě po telefonu vyskakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.9.13 11:11

@MillieH to že ji dává k babičce je v pořádku s tím nic neuděláš no a ty jeho kecy to časem přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31290
2.9.13 11:15

Běžné je víkend co 14 dní.
Takže na „běžné poměry“ českých soudů ji má hooodně, kdyby jsi chtěla soudně ten styk snížit, tak bys nejspíš uspěla.
I když já mám názor, že pokud to jen trochu jde, otec i dcera to berou v pohodě, tak ať se vidí tak často jak jen to jde ;)

Já bych řekla, že 12 dní je dost, pokud by chtěl jen o pár dní víc, byla by to vlastně už střídavá péče - což je samozřejmě také možnost, ale to spolu s bývalým musíte opravdu dobře vycházet, aby z toho dítko nebláznilo, nedělali ste si naschvály, nehádali se před ní, táhli za jeden provaz co se týče výchovy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
2.9.13 11:19

@Mar__tanka1983 Děkuji za názor.
O snížení styku mi nejde. Chci aby měla malá prostor se nakonec samam rozhodnout, kolik času s ním chce trávit. Jen nechci, aby si pořád zvyšoval nároky podle sebe.
Bydlíme od sebe 50km takže na střídavou péči bych to neviděla. Nemám problém mu vyjít vstříc, jen mám asi taky nějaké hranice. A co se týče táhnutí za jeden provaz, to asi bohužel nehrozí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31290
2.9.13 11:19
@anickadomnik píše:
@MillieH to že ji dává k babičce je v pořádku s tím nic neuděláš no a ty jeho kecy to časem přejde

souhlas, to, že je malá občas u babičky je v pořádku ;) ba naopak, pokud chce jít na fotbal /proč by nemohl/ a pod. tak je to dobře, než aby ji nechal např. samotnou doma.
Jinak tedy než bude soud, tak na malou máte oba stejný nárok, na to nezapomeň, dokud není styk soudně určen, tak může být malá celou dobu u tebe, stejně jako celou dobu u něj ;)

Takže pro klid všech, určitě si nechte styk určit soudně. Toho, že by malou dostal např. do výhradní péče on, se bát nemusíš, pokud nejsi nějaká kriminálnice, socka, feťačka nebo k*urva, a nejlépe vše dohromady, tak ti malou český soud určitě nevezme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
2.9.13 11:21

Přijde mi to přiměřené,… ale ty bludy co nosí od otce - mám v živé paměti z vlastní zkušenosti - asi bych pouvažovala nad návštěvou psychologa - klidně i společnou terapii s otcem holčičky, ať si uvědomí, že jí dělá v hlavě chaos, pokud je toho schopen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.9.13 11:23

@analoja s tím bych ještě vyčkala půl roku po rozchodu s chlapem cloumají emoce ono se to časem srovná samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.9.13 11:24
@MillieH píše:
@Mar__tanka1983 Děkuji za názor.
O snížení styku mi nejde. Chci aby měla malá prostor se nakonec samam rozhodnout, kolik času s ním chce trávit. Jen nechci, aby si pořád zvyšoval nároky podle sebe.
Bydlíme od sebe 50km takže na střídavou péči bych to neviděla. Nemám problém mu vyjít vstříc, jen mám asi taky nějaké hranice. A co se týče táhnutí za jeden provaz, to asi bohužel nehrozí :(

tomu aby neustále neměnil názory apod. zabráníš právě tou soudní úpravou styku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
2.9.13 11:29

@analoja O psychologovi začínám uvažovat. O sám k jednomu chodí, protože mě několikrát fyzicky napadl a to dokonce i před malou a i po rozchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.9.13 11:53

@MillieH já bych řekla, že u nás je standart 1× za 14 dní víkend a to od PÁTKU do neděle. Nikoliv od čtvrtka. Normálně podej návrh na soud, nenech sebou orat. Jo a ještě jedna věc - rozhodně bych schovávala jeho smsky a podobné bludy a pak to použila, pokud si bude moc vyskakovat. Chápu, že má nárok, ale tohle mi přijde spíš už jako vydírání :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
2.9.13 12:01

Dokud nebudeš mít dceru svěřenou do péče, může se ti stát, že ti ji jednou nevrátí a neuvidíš ji až do soudu a pak může soud říct, že otec to zvládá, malá je tam spokojená, takže mu ji klidně nechá. Snaž se co nejvíc urychlit svěření do péče - třeba předběžným opatřením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí