Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Milli115 skutečně ta vaše zamotaná situace je mazec, nicméně když odmyslím vaše vztahové rošambo bych to s prarodiči urovnala. Alespoň na základně chldného snášení se. Je to babička s dědou a děti si je zaslouží mít. Sešla bych se s nimi na neutrální půdě a stanovila pravidla. Příklad: pokud o to budou stát, tak jeden víkend v měsíci + případně předem domluvené výlety. žádné doprošování ani na jedné straně. Čas ty hrany stejně dřív nebo později obrousí, ale je škoda o prarodiče přijít když jsou a mají zájem
@jahuhudka on dítě chtěl taky. J8 jsem v tom nefigurovala vůbec. v podstatě sjem byla postavená před hotovou věc, že je žena těhotná a já to respektovala. To, že se chtěl starat - i když už byli rozvedení, nežili spolu, prostě fungoval jen jako oplodnitel. To, že se starat chtěl byla jeho aktivita.
@Milli115 píše:
@jahuhudka on dítě chtěl taky. J8 jsem v tom nefigurovala vůbec. v podstatě sjem byla postavená před hotovou věc, že je žena těhotná a já to respektovala. To, že se chtěl starat - i když už byli rozvedení, nežili spolu, prostě fungoval jen jako oplodnitel. To, že se starat chtěl byla jeho aktivita.
Jistě a teď o třech kůzlátkách. Takže poznaly jste se, když byla vdaná a kvůli tobě se rozvedli. On dítě chtěl a tak na to občas hupli, ty jsi to respektovala. Ale malá byla vámi chtěná a plánovaná
![]()
@jahuhudka Ty vado, ony ho fakt použily jako dárce spermatu, jo?
Čtu to fakt dobře?
![]()
@Xiraxinek píše:
@jahuhudka Ty vado, ony ho fakt použily jako dárce spermatu, jo?![]()
Čtu to fakt dobře?
![]()
A dárce spermatu má teď na krku trestní oznámení za výživné, protože matce a matce se prašule hodí
Otec již méně
To je zase story
Ještě že jsem ty nový diskuse otevřela.
Mně teda trochu zaráží, že se desetiletý kluk rozbrečí, když dostane nedostatečně hodnotný dárek
To bych spíš zapracovala na výchově, protože takhle by se rozhodně chovat neměl. A jestli kvůli tomu k prarodičům nechce, tak jak děti nemlátím, tak bych mu snad i dala pár facek.
Jinak je fakt, že je to věc matky dětí. Já si manželovu dceru taky „přivlastňuju“, ale jsou věci, které si musí vyřešit jen a pouze rodiče a mně do toho nic není
@Antonie Bolavá píše:
To je zase storyJeště že jsem ty nový diskuse otevřela.
Mně teda trochu zaráží, že se desetiletý kluk rozbrečí, když dostane nedostatečně hodnotný dárek: To bych spíš zapracovala na výchově, protože takhle by se rozhodně chovat neměl. A jestli kvůli tomu k prarodičům nechce, tak jak děti nemlátím, tak bych mu snad i dala pár facek.
Jinak je fakt, že je to věc matky dětí. Já si manželovu dceru taky „přivlastňuju“, ale jsou věci, které si musí vyřešit jen a pouze rodiče a mně do toho nic není
Kdoví jak to je ![]()
@jahuhudka píše:
A dárce spermatu má teď na krku trestní oznámení za výživné, protože matce a matce se prašule hodíOtec již méně
Tak prachy dobrý viď
Ty nikdy nesmrdí ![]()
Podmiňovat kontakt vnoučat a prarodičů tím, že to nastane, až otec doplatí dluh na výživném, to mi připadá vůči oběma stranám (vnoučata a prarodiče) naprosto nefér.
Pokusila bych se kontaktovat prarodiče a domluvit se s nimi, jak by se mohli vídat s vnoučaty. Ne proto, aby nebrečeli na veřejnosti, že jste potvory, které jim brání, ale kvůli dětem.
Ani děti, ani prarodiče nemůžou za to, že otec neplatí.
Ahojte,
jsem asi v dost blbé situaci. A nevím, co dělat. Viz deníček https://www. emimino. cz/…ivoty-14104/
Teď jeho rodina napsala dopis, jak se chtějí vídat s vnoučaty. Celou dobu na ně kašlali a ani se nezajímali, jestli něco nepotřebují nebo jestli se mají dobře. Mě akorát neustále obviňují ze smrti jejich otce. A teď si chtějí vymáhat styk s dětmi. Už jsem zoufalá. Neustále mi komplikují život. Chtějí zaplatit pohřeb, zatují jeho věci, které měli u sebe…
Neporadíte někdo, jak se zachovat, co dělat?
@topkiss Je mi líto, čím prochazis. Na styk s detmi ale nárok mají. Pokud se obrátí na soud, pravděpodobně jim určí pravidelný styk.
Ať to bylo jakkoliv, ty deti mají vazby na otce a jeho rodinu. To už jsem psala i do Tvé diskuze o změně příjmení. Pokud tomu nebrání závažné překážky, je v zájmu dětí ty vazby zachovat. Dle me by bylo nejlepší řešení se s nimi dohodnout. Děti za to nemohou.
@Jana206
Tak o nějaký vazbě asi nemůže být řeč. Děti z toho ještě nemají rozum. P5es půl roku je ani neviděli. Teď si vzpomněli. Je poslouchám pořád dokola jak jsem špatná a kvůli mě nemají tátu a jako kolovrátek a s nimi se domluvit na něčem rozumném. Já mám pocit, že prostě nemůžu normálně žít. Pořád mi do života zasahují
@topkiss Psala jsi, že deti mají rok a dva roky. Já Tě svým zpusobem chápu, ale soud to bude brát tak, že je to ten nelepší vek ty vazby vytvořit. Krev není voda, jsou to jejich příbuzní, je v jejich zájmu znát svou rodinu a Ty se musíš smířit s tím, že tomu nemůžeš nijak zabránit.
Pokud to nejsou lidé, kteří by trvale žili nezrizeny život, tak bude podpora ze všech stran, aby mohly mít pravidelný kontakt s detmi.
Hlavne klid
klidna maminka, klidne deti
narok na styk s vnoucaty maji. pises, ze napsali dopis. v jakem rozsahu chteji vnoucata vidat? Je to celkem dulezite, protoze jestli oni diktuji casty styk, tak zamitni. Kdyby to slo k soudu tak styk deti s prarodicema nedavaji jako u rodicu.je to tak max jednou za mesic vikend. drzim pesti at to dopadne dobre ![]()