Styk prarodičů s dítětem

20
11.7.15 17:29

Styk prarodičů s dítětem

Ahoj holky (i kluci, jestli tu nějací jsou),
naše rodina je poněkud netypická. Jsme ve vztahu dvě ženy, a spolu vychováváme děti z partnerčina předchozího heterosexuálního manželství.
Problém máme s biologickým otcem dětí, a jeho rodiči. Moje partnerka se svým ex bydlela o ulici vedle, než její tchyně s tchánem, tudíž tam docházelo k dost častým konfliktům. Od toho, že vyzvedávali kluka bez domluvy ve školce, i přes výslovné přání obou rodičů, že syn tam chce být déle, je rád mezi dětmi, nehledě k zaplaceným odpoledním svačinkám. Pravidelně šla moje partenrka ve tři pro syna do školky cestou z práce, a následně tam byla za blba, že babička už is ho vyzvedla po obědě.
Jejítchyně navíc měla pocit, že „jí snacha krade vnouče“ (Ano, to je doslovná citace ze scény, tkeré jsem byla přítomna). Paní tchyně měla zřejmě pocit, že její snacha je jen chodící inkubátor, že jí prostě odnosí vnouče a dál už se vlastně ani starat nebude muset. Samozřejmě se to mojí partnerce nelíbilo…
Následně se s manželem, který od nich chtěl být také co nejdál, aby si mohl žít svůj život, (neboť teď žije velmi, velmi společenským životem) přestěhovali cca o 150 km dál.
Tak a teď se to začíná zašmodrchávat. Do hry nastupuju já - typická hnusná rozvracečka fungujících rodin, kdy jsem rozbila rodinu jejich synovi (i když ten o rodinu nikdy nestál, jediné, co své ženy chtěl, aby porodila dítě, aby se „jeho rodiče měli čím zaměstnat a dali mu pokoj“ opět citace).
Když jsem se se ženou seznámila, byla psychicky úplně na dně, byla hotová z manžela idiota, který z ní dělal služku, z jeho rodičů, kteří jí naprosto nerespektovali, byli na ni hnusní, neuměla si vůbec na nic udělat vlastní názor.
Následně se rozvedli, soud vyměřil výši alimentů, jeho rodiče ješě dejme tomu jednou za 4 měsíce jezdili, vždy, když měl syn narozeniny, svátek, nebo na Vánoce. Naposledy je syn, kterému je teď 10 let, viděl předloni. Dceru do toho vůbec nepočítám, protože té jsou tři roky, a vlastně je ani nezná, a ještě z toho nemá rozum.
Po poslední návštěvě v na začátku prosince 2013 bylo domluveno, že mezi svátky si vezmou syna asi na 4 dny, a pak ho zase dovezou domů. Vlastně by vážili jen jednu cestu, protože jsme byli na návštěvě u rodičů partnerky, kteří bydlí ve vedlejším městě. Bohužel jsme všichni onemocněli, skončili na antibiotikách, takže z cesty sešlo.
Od ledna jejich syn přestal platit výživné, a tehdy jsme asi udělaly se ženou chybu. Žena jim totiž napsala, že jim kluka půjčí až ve chvíli, kdy si zpacifikují synáčka, a ten doplatí zbylé alimenty (což se nestalo a k dnešnímu dni je to skoro 40 tisíc, které v rozpočtu samozřejmě chybí). Ale čert vem prachy. V kě¨větnu měl syn narozeniny, ani nepřijeli, jen poslali balíček s nějakou starou olezlou knížkou, která smrděla jak sto čertů, syn ji hned vyhodil a nějakou praletou plesnivou bundou. Synovi to samozřejmě bylo líto, pak hodinu brečel, a následně prohlásil, že už je nechce nikdy vidět. To je vlastně konec příběhu.

Jejich syn neplatí, teď jsme na něj podaly trestní oznámení pro neplacení alimentů… Oni se akorát litují, že jim nepůjčujeme vnoučata, ale já bych jim je i půjčila, ale přece po mně nemůžou chtít, po tom všem, abych jim ještě volala, jestli si děti milostivě vezmou třeba na pár dní na prázdniny a ještě abych jim je tam vozila, když ani nemáme auto, a všude jezdíme vlakem.
Ačkoli mám svědomí čisté, přiznám se, že je mi celá situace nesmírně trapná. Kluk tam nechce, prarodiče ho zklamali, ale jako malý tam byl denně a vím, že je má rád.
Já jen nevím, jak se zachovat. Jetsli se pokoušet to nějak urovnat, zvlášť když mi psala známá, kteár bydlí shodou okolností ve stejném městě jako oni, jak is každému stěžují, že jejich snacha a její partnerka jsou takové sv**ě, že jim ani děti nedávají, že je skoro dva roky neviděli, atd.
Mám se pokoušet to nějak rovnat? Nebo se mám na to prostě vybodnout. :nevim: Opravdu nevím, jsem z toho smutná, neumím tohle vyřešit. Co byste dělaly vy?
P. S: omlouvam se za román. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jahuhudka
11.7.15 18:27

Jestli to chápu dobře, tak ty nemáš co rovnat :think: To je na matce dětí -tvojí parnerce, otci, prarodičích.

• Citovat
  • Upravit
1219
11.7.15 18:33

@Milli115 teď jsem z toho zmatená… děti jsou tvoje nebo přítelkyně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
11.7.15 18:36

Napsala bych jim, ať přijedou oni, ze kluk k ním nechce, ale když je uvidí, tak se třeba rozmysli. A víc se do toho nepletla.

• Citovat
  • Upravit
1219
11.7.15 18:38

Zas se nedivím že k nim nechce pokud jste udělaly takové haló kolem toho hnusného dárku jak píšeš, atd… já bych mu vysvětlila, že si aspoň vzpomněli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.7.15 18:51

@JaneDoe Děti jsou partnerky. HAló jsme kvůli tomu nedělali vůbec, jen to otevřel a rozbrečel se. Kdyby aspoň přijeli, a měli nějakou snahu… ale z posledního rozhovoru, co mi kluk přetlumočil to vyznělo tak, že oni prostě potřebují, aby je někdo poprosil, aby si milostivě vzali svoje vnoučata a věnovali se jim - tomu já nějak nerozumím.

Ano, já to asi nemám vůbec řešit, jen mě to trápí. protože vím, že by děti určitě rádi viděli.. A hlavně mě točí, že někde sedí, stěžují si, ale už pro to nic nedělají.
Otec dětí vůbec nemá zájem. Jeho poslední SMS zněla, ať ho žena nechá vymazat z RL dětí. - jako by to šlo.
Celé je mi to nepříjemné. JAko dítě sjem si prošla podobnou situací, kdy jsem babičku, dědu i tátu skoro dva dny neviděla a ten vztah se prostě už nedohonil. Žena je nechce kontaktovat z důvodu, jak se k ní chovali, dělali z ní nesvéprávnou matku, že se o syna nestará, i o manžela, byť měl doma vždycky uklizeno, navařeno atd. Prostě mě to samotnou mrzí, protože se fakt necítím jako mrcha, co někomu upírá styk s dětmi. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
11.7.15 18:56

@Milli115 víš co mě zaráží?
Když jsem se se ženou seznámila, byla psychicky úplně na dně, byla hotová z manžela idiota, který z ní dělal služku, z jeho rodičů, kteří jí naprosto nerespektovali, byli na ni hnusní, neuměla si vůbec na nic udělat vlastní názor.
a díl píšeš
Mám se pokoušet to nějak rovnat? Nebo se mám na to prostě vybodnout. :nevim: Opravdu nevím, jsem z toho smutná, neumím tohle vyřešit. Co byste dělaly vy?

Nechápu proč to nenecháš na matce dětí, proč se do toho motáš a řešíš co ti nepřísluší.

• Citovat
  • Upravit
1219
11.7.15 18:58

@jahuhudka že… zvláštní
jinak teda nevím no, je to blbá situace, spíš tady pusť sednout partnerku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.7.15 19:02

Asi se do otho nebudu cpát, že… Je nže ty děti jsou i moje, nejenom její. A bohužel to se synem řeším hlavně já… no nic :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
11.7.15 19:05
@Milli115 píše:
Asi se do otho nebudu cpát, že… Je nže ty děti jsou i moje, nejenom její. A bohužel to se synem řeším hlavně já… no nic :|

Ne nejsou tvoje, jsou tvé partnerky a otce. A mám trochu pocit, že minimálně šástečně s dětmi i parnerkou manipuluješ

• Citovat
  • Upravit
1219
11.7.15 19:07
@jahuhudka píše:
Ne nejsou tvoje, jsou tvé partnerky a otce. A mám trochu pocit, že minimálně šástečně s dětmi i parnerkou manipuluješ

podobná ženská byla ve výměně manželek, taky lesbička a taky si přivlastňovala děti partnerky…
divné, nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.7.15 19:18

@Taciras díky. Mně je to jen prostě strašně líto. Teď máme strašně blbý období a já mám najednou pocit, že je vše špatně… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
11.7.15 19:33

Já zas nechápu co, kdo nechápe..
S partnerkou a dětmi žije, stará se o ně a společně je i vychovává, takže jsou „její“. Sice v uvozovkách ale jsou. Chápu, že tě celá ta situace trápí, ale skutečně ty sama nic nevyřešíš. Můžeš o tom mluvit s partnerkou jak ty si představuješ řešení, jak ona, ale konečný verdikt je samozřejmě na ní a otci dětí. Poradit nevím co snad jen :hug: a přání brzkého vyřešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.7.15 19:37

@evick2 jenže to je zase o tom, že jsem já nerodila, tudíž vlastně nejsem máma… co na tom, že Macinda je prostě plánovaná a naše. A tehdy si její bio otec vyloženě přál, aby byl psaný v RL, jinak my jsme na něj netlačily. To, že pár měsíců si hrál na otce roku, pak se vypařil a děti ho dva roky neviděly, to je zase jiná věc.
ALe to je fuk.
Děkuju za názory. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
11.7.15 19:43
@Milli115 píše:
@evick2 jenže to je zase o tom, že jsem já nerodila, tudíž vlastně nejsem máma…co na tom, že Macinda je prostě plánovaná a naše. A tehdy si její bio otec vyloženě přál, aby byl psaný v RL, jinak my jsme na něj netlačily. To, že pár měsíců si hrál na otce roku, pak se vypařil a děti ho dva roky neviděly, to je zase jiná věc.
ALe to je fuk.
Děkuju za názory. :kytka:

To jako vážně? Takže jste měli milenecký poměr, domluvily jste se, že ještě s manželem otěhotní a pak budete spolu mít,,svoje,, dítě? A teď na něj podáváte trestní oznámení, že i na,,tvoje,, dítě neplatí? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová