Kontakt rozvedeného rodiče s dítětem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
2.9.10 20:42

Jano díky,ale nerad bych to dotáhl až k tomu aby malá musela k soudu,snad se ještě nějak dohodneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44171
2.9.10 20:49
MARTTTIN píše:
Jano díky,ale nerad bych to dotáhl až k tomu aby malá musela k soudu,snad se ještě nějak dohodneme.

Já si myslím, že to nefunguje jak ve filmech, že dítě nutně musí k soudu. Stačí, když se za něj vyjádří sociální pracovnice, která s dítětem před tím hovoří a potom ho před soudem zastupuje. To je vždy u nezletilého dítěte.
Tak mi to bylo řečeno teoreticky, z praxe zase tolik případů neznám. Ještě v té souvislosti, Orgán sociálně právní ochrany dětí, tam bych Ti doporučovala jít se informovat, za sociální pracovnicí, která dítě u soudu zastupovala. Jistě podá i otci info a možné postupy, řešení. Nevím ale, jestli se s Tebou bude ochotná vybavovat, když jsi neplatil alimenty a ničím nepřispěl na výživu dítěte. V tom souhlasím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44171
2.9.10 20:50

A ještě jsem si vzpomněla, že mi známý říkal, když se rozváděli, jedno dítě měli nad 10 let a přišla se ho sociální pracovnice ptát domů a potom jeho názor před soudem přetlumočila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.9.10 20:58

lllucie vím že to zní strašně,ale vůbec nevíš co těm finančním problémům předcházelo.Přišel jsem o práci a má rádoby přítelkyně nemohla zkousnout že už jí nebudu nosit desetitisíce(jako řidič jsem je měl)a vyhodila mě na ulici jen z taškou hadrů(den před silvestrem)loni byla slušná kosa,spal jsem po parcích,pak už po vchodech,protože v těch -20 bych fakt zmrznul,chytil jsem slušnej zápal plic a šáh si totálně na dno,brácha mě k sobě nevzal,protože má dítě, v tomhle stavu mě prostě domů vzít nemohl,aby to malá nechytla atd…Takže tolik k té mé situaci,fakt jsem měl co dělat abych se s toho vyhrabal sám,ale chápu že mě spousta mamin bude soudit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
2.9.10 21:06

Martine opravdu sem te nechtela urazit, muj prispevek je poznamenan situaci me kamaradky, ktera fakt nevi kudy kam…nemels to taky lehky…snad se vse vyresi ke spokojenosti vas vsech:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.9.10 21:54

Díky všem za vaše reakce,snad se to nějak vyřeší a když ne zkusim ten soud :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.9.10 21:55

Jen se bojim že jako chlap asi nemám moc šancí to vyhrát no :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.9.10 22:04

Martine, máš možnost to zkusit vyhrát, pak šance je. Když to nezkusíš, vyhrát nemůžeš, to je jasné…

Nikdy jsem se nesoudil, ale v životě jsem pár jakoby podobných situací měl - a hodně vyhrocených. Za sebe bych řekl: je nejlepší zachovat klid, i když ti pochodujou nervy. Když někomu ujedou nervy nebo nezvládne „kvalifikovaně oponovat“, tak se jeho šance snižují. V čemkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.9.10 22:42

Je mi to jasný,jenže nejsem zrovna moc kliďas,kor když jde o holku,to jsem pak hodně citlivej a chytám na první našlápnutí :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
2.9.10 22:56

Martine, to, že jsi zrovna nemohl platit alimenty, není důvod k tomu, aby ti matka dítěte bránila ve styku s ním. To za prvé. Podle toho, co píšeš, chápu, že styk už máte soudně upraven, to znamená, že bys měl zajít na soud a tam říct, že matka nedodržuje dobu styku dle rozsudku. Na základě toho by jí měla být zaslána výzva, aby se podle rozsudku chovala a styk ti umožňovala. Její přítel se do toho nemá co plést a po dceři by ti vzkazovat neměla už vůbec nic. Je jí 10 let a sama je z toho chudák určitě celá vedle. Zkusila bych se ještě po dobrém domluvit, nebo bych šla na ten soud, uvidíš. A řekni jí, že nedodržování styku může být pokutováno a v nejhorším případě to může být důvod pro změnu výchovného prostředí dítěte, tedy že bys mohl požádat o změnu výchovy. Ale to už je fakt extrém. Hlavně klid, nepruď, všechno v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
3.9.10 06:00
MARTTTIN píše:
Jen se bojim že jako chlap asi nemám moc šancí to vyhrát no :zed:

martine, tady nejde o vyhrát nevyhrát. na styk s dcerou máš právo, máš na to rozsudek, pokud ho bývalá partnerka nedodržuje, Ty to dáš k soudu a soud Ti dá za pravdu!!!!!!!!!! musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4267
3.9.10 15:24
MARTTTIN píše:
lllucie vím že to zní strašně,ale vůbec nevíš co těm finančním problémům předcházelo.Přišel jsem o práci a má rádoby přítelkyně nemohla zkousnout že už jí nebudu nosit desetitisíce(jako řidič jsem je měl)a vyhodila mě na ulici jen z taškou hadrů(den před silvestrem)loni byla slušná kosa,spal jsem po parcích,pak už po vchodech,protože v těch -20 bych fakt zmrznul,chytil jsem slušnej zápal plic a šáh si totálně na dno,brácha mě k sobě nevzal,protože má dítě, v tomhle stavu mě prostě domů vzít nemohl,aby to malá nechytla atd…Takže tolik k té mé situaci,fakt jsem měl co dělat abych se s toho vyhrabal sám,ale chápu že mě spousta mamin bude soudit

No, Martine, upřímně nejprve jsem měla celkem stejný názor jako Lucie, protože stejně jako její kamrádka jsem byla i já svého času v situaci, kdy jsem byla s malou sama a jejímu „tatínkovi“ bylo úplně fuk, z čeho jeho dcera žije…

Ale po tvém příspěvku, kde jsi vysvětlil svou situaci, mě spíš zajímá, jak dlouho to neplacení alimentů trvalo, zda je už nyní platíš a zda jsi ty své důvody neplacení tehdy bývalé manželce vysvětlil?a taky jak jste spolu komunikovali do té doby a jaký vztah máte s dcerou…pokud jste se do té doby ( než jsi přišel o práci a nepatil alimetny) vídali s dcerkou pravidelně a máte se rádi a pod, tak ji momentálně asi i chybíš a to by určitě u soudu taky bylo plus pro tebe…

Takže, i když mám za sebou zkušenost jakou mám, tak si nemyslím, že jsou všichni „tatínci“ stejní a vůbec si nemyslím, že bys neměl šanci, ale nejprve bych to určitě zkoušela nějakou domluvou.

V tomto spíš fakt nechápu tvou bývalou ženu, proč by to měl řešit její současný přítel :nevim:

Ale zase jak znám sebe, vše má asi nějaké své příčiny, ale to my nevíme, co jste si vše udělali…

Každopádně přeji hodně štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
3.9.10 21:56

Díky,zatím bezezměny,telefon mi nebere.Nerad bych to pitval do detajlů,ten náš vztah,když se lidi rozváděj,tak je k tomu vždycky důvod.S dcerou mám výbornej vztah,jen mi to připadá že mi ho chce ten pan někdo překazit,myslím si že bejvalka se ho bojí,jde to u nich prej všechno podle něho co jsem slyšel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
3.9.10 22:10
MARTTTIN píše:
A je možné aby si dceru ten bejvalky nový přítel osvojil bez mého souhlasu?Jezdím kamionem,jsem většinou dva,tři měsíce venku,o to víc mě to žere,že když na chvíli přijedu,tak mi ji ani nechce půjčit.Je mi jasné že musím alimenty doplatit,o tom jsem se s ní chtěl taky domluvit,nemá zájem,tak se bojim abych o holku nepřišel úplně,když se s ní nemůžu vidět.Nevěděl jsem,jak to nadepsat,vim že to zní hrozně.

Může soudní cestou změnit příjmení, zbavit rodičovských práv(ale, na dále by jsi musel platit výživné) a pak samozřejmě to zmínované osvojení, ale není to tak jednoduché, určitě by jsi byl pozván ke soudu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
3.9.10 22:16

Martine, osvojit bez tvého souhlasu, tak to určitě ne, toho se opravdu neboj. A když píšeš, že jezdíš kamionem, určitě nějakou finanční částkou disponuješ, pošli třeba na výživném něco navíc a uvidíš, že bývalá poleví. A její přítel, ten by se neměl do vás plést, vy jste rodiči dítěte, takže je vše jen a jen na vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí