Dochází mi síly

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.9.10 13:45

Dochází mi síly

Ahoj, jsem jedna z těch, co se potřebuju spíš jen vypovídat. Manžel se poslední dobou věnuje převážně jen alkoholu. Ráno odejde a přijde až v noci, někdy je do půlnoci doma, ale většinou to protáhne až do rána. Poslední dobou je to každý den. Dřív to bylo sem tam šel do hospody, slíbil, že přijde brzo, ale nikdy nedodržel. Prostě jak se napije, tak neví kdy má jít domů. Přijde třeba v 6 ráno, někdy nepřijde vůbec. Máme dvě malé děti, se kterými moc nemluví (kdy taky, když večer už děti spí) a ty teď k němu ani nechtějí jít. Třeba v sobotu přišel domů ráno, povídal že se odstěhuje,že si vyhlídl jinou, řval, nadával, je čím dál agresivnější. Pak usnul a ráno se vzbudil, omlouval se miláčku sem, miláčku tam, takže víkend proběhl jakž takž v klidu a od pondělí už zase pije. Děti jsou často nemocné a dnes sem potřebovala jít s jedním k doktorce, ale nebyl nikdo kdo by mi pohlídal to druhé a ON měl mobil vypnutý. Za všechno můžu prý já.Prý s ním nikam nechodím, jako do hospdy, ale já ani nevím, že on někam jde a pak nemůžu nechat doma dvě malé děti, když nemám hlídání, že? Rodiče už bohužel nemám a nemám nikoho, komu se svěřit a vypovídat. Nikdo ani neuvěří tomu jaký je, on se umí skvěle přetvařovat před lidma. Když někam odjede pracovně, tak píše SMS jak mu chybíme, jak se mu stýská, jak nás miluje atd a jen co přijede už sedí v hospodě s kamarádama a asi i s kamarádkama?? Vyhrožuje když něco, tak si vezme děti, já se pak sesypu a on si přijde pro ten zbytek (bohužel stavíme). Už fakt nevím jak dál, zkouším to po dobrém, po zlém, ale nic nepomáhá a už mi docházejí síly.Táhne se to už skoro 5 let, pořád doufám, že se to zlepší, ale je to horší a horší. Když se nenapije, je skvělej, ale poslední dobou to není nikdy. Dětem vždycky něco slíbí a nikdy to nedodrží. Párkrát už jsem mu sbalila kufr, odnesl ho na stavbu a pak zase „lezl“ omlouval se, prosil, že prý bez nás nemůže být, já vždy jen uvěřím, ale on to udělá zase a v ještě větší míře. Opravdu nevím, co dál?!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6311
2.9.10 13:51

Hm, to je tazke, ked nemas ani kam ist. Poznam rodinu, kde manzel mal viac rokov problem s alkoholom, zena s detmi sa raz zbalila a odisla k JEHO rodicom a dala mu podmienku, bud liecenie alebo rozvod. A kedze manzel chcel rodinu udrzat, absolvoval liecenie a uz mnoho rokov sa ani nedotkol alkoholu. Ako je to u vas? Myslis, ze by manzel taketo ultimatum prijal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.10 13:55

Určitě ne, protože podle něj je všechno v pořádku. On prý s alkoholem problém nemá! Jeho rodiče stojí vždycky za ním, ale jsou z daleka, takže oni ani moc neví, co dělá. Do poradny nikam nepůjde.

• Citovat
  • Upravit
3802
2.9.10 13:55

Anonymko, moc je mi te lito. Videla bych jedine reseni, od takoveho chlapa pryc, rekla bych, ze nadeje na napravu neni skoro zadna. Bylo by to asi ale hodne slozite, narocne a potrebovalo by to hodne odvahy.
Ja osobne to nezazila, takze me se to snadno rika, mas to tezsi v tom, ze se nemas o koho oprit. Tak snad ti alepson trochu pomuze, kdyz ti napisu, ze ti drzim palce, aby to nabralo spravny smer ke stastnemu konci a bud se manzel umoudril, nebo jsi se postavila na vlastni nohy a vsechno bez problemu zvladla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
2.9.10 13:57

Anonymní, je mi to hrozně moc líto, ale musím Tě zklamat - nezlepší se to dokud manžel sám nebude chtít a nepodstoupí léčbu. Pět let je hrozně dlouhá doba a pokud je to pořád takové, tak asi není naděje, že to nějak samo odezní.

Chápu Tě, že máš strach , obzvláště pokud Ti vyhrožuje tím, že Ti vezme děti - což je blbost - je to jenom jeho vydírání.

Na Tvém místě bych si urychleně vyhlídla nějakou manželskou poradnu - tam většinou jsou kvalifikovaní lidé, kteří Ti poradí, co je ve Tvé situaci nejlepší řešení a jak toho dosáhnout. Nechci psát, že bys měla od manžela odejít - ale je to jedna z možností, která by mohla být pro něj motivací k tomu s pitím něco udělat - ale musí chtít sám, jinak to nemá smysl.

Moc držím palečky, aby to dopadlo podle toho, jak Ty chceš a potřebuješ. Posílám sílu zvládnout to co nejlépe. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.10 14:05

Bohužel vím, jaký život mají děti s alkoholikem ( můj otec je akoholik). Pokud si sám neuvědomí, že má problém, tak s tím nic neuděláš. Rozhodně za to nemůžeš. Takže moje rada: Buď léčení nebo hodně rychle utíkej pryč. Možna jsi to slyšet nechtěla, ale jinak neporadím. Přeji hodně sil.

• Citovat
  • Upravit
6311
2.9.10 14:08
Anonymní píše:
Určitě ne, protože podle něj je všechno v pořádku. On prý s alkoholem problém nemá! Jeho rodiče stojí vždycky za ním, ale jsou z daleka, takže oni ani moc neví, co dělá. Do poradny nikam nepůjde.

A keby si mu povedala, ze ti trebars vadi, ked smrdi od alkoholu? Aby nepil kvoli Tebe? A ked tvrdi, ze nema problem s alkoholom - nech to dokaze. Nech trebars mesiac nepije. A ked nema problem, tak by to predsa mal v pohode vydrzat.

Lenze toto vsetko predpoklada, ze manzel ma motivaciu spolupracovat na udrzani vasho vztahu. Mozno by som sa sla poradit aj na prislusne oddelenie uradu prace a rodiny a starostlivosti o deti- neviem, ako sa to u vas vola. Oni zalozia spis a minimalne budes mat zaznam, ze si sa pokusala tuto situaciu riesit. Keby u vas doslo na rozchod a tahanice o deti, nie je od veci mat dokazy, ze si sa to pokusala riesit este predtym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.10 14:15
Anonymní píše:
Raději píšu anonymně, protože já zažila něco podobného, i když ne až tak strašného. Nejhorší bylo udělat první krok k tomu, to rozlousknout, vůbec něco udělat. Ale pak se ukázalo, že to potom už jede samo, chtělo to jen stát si za svým. U nás to naštěstí dopadlo dobře, ale už nikdy to nebude takové jako ze začátku. Už asi navždy budu manžela držet pěkně zkrátka a uvědomuji si, že to je jízda po tenkém ledě. Ale naštěstí zatím fungujeme jako funkční rodina.

Anonymní, můžu se zeptat, jestli manžel podstoupil léčení nebo to zvládnul sám? Je pěkné slyšet, že se občas podaří tuto situaci řešit.

• Citovat
  • Upravit
7631
2.9.10 14:18

Sonamko, alkoholici někdy vydřží nepít i dva měsíce a pak je třeba týden nevidíš, protože to musejí dohnat.
Zakladatelce vůbec nezávidím její situaci. Přeji jí jen, ať to zvládne vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.10 14:20

Říkám mu pořád, že mi vadí, že smrdí alkoholem a říká mu to i naše dcera(5), ale s ním to nic nedělá. Dcerka se ho zeptá, proč nedodržel co slíbil, kdy si s ní bude hrát, ale on jí vždy odpálkuje s tím, že je naočkovaná od mámy. Teď už se ho bojí, tak se ho na nic neptá, nebo dělá co on přikáže.

Jinak strašně děkuju za reakce, moc mi to pomáhá.

Vím, že bych asi měla odejít, ale strašně se bojím něco udělat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.10 14:33

Alkohol je droga a to je potřeba si uvědomit. I alkohol může s jinak dobrého člověka udělat úplně někoho jiného. Děti tím trpí také, což je na tom to nejhorší. Protože byl můj otec alkoholik, dávala jsem si hodně velký pozor při výběru partnera ( i když to nikdy nemůžete vědět dopředu na 100%). Takový otec je vzorem pro dítě a někdy se stává, že pak i to dítě má v pubertě klon k alkoholu. Můj bratr je alkoholik.

• Citovat
  • Upravit
6219
2.9.10 14:49
Anonymní píše:

milá anonymko, opravdu nemá smysl s takovým chlapem žít. opravdu to lepší nebude!
na tvém místě, pokuď ho ještě máš ráda, tak si najdi na internetu nějaké stránky o alkoholismu a pak vytiskni ty, ve kterých chování svého manžela vidíš a když bude střízlivej, tak mu je dej do ruky a ať to s tebou čte a teprve pak uvidí, jestli alkoholikem je, nebo ne!
a samozřejmě, když řekne, že není alkoholik, tak ať nepije, řekni mu, že odreagovat, nebo zabavit se může i bez pití alkoholu..
pak ho třeba natoč na mobil, když je opilej a pak mu to ukaž, že se chová jako kretén-protože většina alkoholiků se takhle chová!když se napijí, jsou z nich jiní lidé..
a pak jestli mu na dětech záleží, tak jim přece nemůže dávat takový příklad :cert:
a taky píšeš, že když je střízlivej, tak je hodný..a kolik takových chvilek máš?? málo! opravdu to za to nestojí a něco s tím dělej, než si na to dětičky zvyknu.
moc moc držím palce, ať se ti vše podaří v dobré obrátit. ať už s ním, nebo bez :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6219
2.9.10 14:50
Anonymní píše:
Alkohol je droga a to je potřeba si uvědomit. I alkohol může s jinak dobrého člověka udělat úplně někoho jiného. Děti tím trpí také, což je na tom to nejhorší. Protože byl můj otec alkoholik, dávala jsem si hodně velký pozor při výběru partnera ( i když to nikdy nemůžete vědět dopředu na 100%). Takový otec je vzorem pro dítě a někdy se stává, že pak i to dítě má v pubertě klon k alkoholu. Můj bratr je alkoholik.
:palec: naprosto souhlasím :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6219
2.9.10 14:58
Anonymní píše: Říkám mu pořád, že mi vadí, že smrdí alkoholem a říká mu to i naše dcera(5), ale s ním to nic nedělá. Dcerka se ho zeptá, proč nedodržel co slíbil, kdy si s ní bude hrát, ale on jí vždy odpálkuje s tím, že je naočkovaná od mámy. Teď už se ho bojí, tak se ho na nic neptá, nebo dělá co on přikáže.

neboj se toho, první krok je nejtěžší, ale pak uvidíš, jak se ti bude lépe dýchat a tvoje dcera se nebude bát doma se na něco zeptat.. :srdce:
moje mamina se o to snažila hrozně dlouho a moc se bála, protože jí táta vyhrožoval, ale jenom když byl opilý, samozřejmě :cert:
pak si našla partnera a ten ji pomohl psychicky a tak se odhodlala přestěhovat jinam a rozvést se..
je tomu už několik let a je hrozně spokojená a hlavně v klidu! a ne stále v napětí, co dnes zas bude…
jestli máš v okolí někoho, rodiče, nebo sourozence, nebo kamarádku, tak se rozhodně svěř a uvidíš, pomohou ti.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
2.9.10 15:06
Anonymní píše: Říkám mu pořád, že mi vadí, že smrdí alkoholem a říká mu to i naše dcera(5), ale s ním to nic nedělá. Dcerka se ho zeptá, proč nedodržel co slíbil, kdy si s ní bude hrát, ale on jí vždy odpálkuje s tím, že je naočkovaná od mámy. Teď už se ho bojí, tak se ho na nic neptá, nebo dělá co on přikáže.

Pokud to trvá už pět let a pokud on s tím nic nechce udělat a ani nevidí důvod (pořád jste s ním), tak s tím ani nic neudělá, protože (a teďka promiň) on je u vás ten silnější a ty ta slabá, která ho nedokáže ovlivnit… Já osobně být tebou bych od něj odešel, protože pět let jsi mu dávala šanci se zlepšit, trpěla jsi to, měla jsi snahu to řešit a dávala mu ultimáta, ale to nemělo vůbec žádný účinek, právě naopak… Teďka už musíš udělat ten první krok ty, nebát se, odejít od něj, rozvést se, soudit se o alimenty a děti… Myslím, že pokud to uděláš a zvládneš dotáhnout do konce, tak hůř jak na tom jsi teď určitě nebudeš… Nevím kolik ti je let, ale láska kvete v každém věku… A tady už není na co čekat, on se z ničeho nic nezlepší… :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky