Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše: Říkám mu pořád, že mi vadí, že smrdí alkoholem a říká mu to i naše dcera(5), ale s ním to nic nedělá. Dcerka se ho zeptá, proč nedodržel co slíbil, kdy si s ní bude hrát, ale on jí vždy odpálkuje s tím, že je naočkovaná od mámy. Teď už se ho bojí, tak se ho na nic neptá, nebo dělá co on přikáže.Jinak strašně děkuju za reakce, moc mi to pomáhá.
Vím, že bych asi měla odejít, ale strašně se bojím něco udělat.
neboj se toho, první krok je nejtěžší, ale pak uvidíš, jak se ti bude lépe dýchat a tvoje dcera se nebude bát doma se na něco zeptat.. ![]()
moje mamina se o to snažila hrozně dlouho a moc se bála, protože jí táta vyhrožoval, ale jenom když byl opilý, samozřejmě ![]()
pak si našla partnera a ten ji pomohl psychicky a tak se odhodlala přestěhovat jinam a rozvést se..
je tomu už několik let a je hrozně spokojená a hlavně v klidu! a ne stále v napětí, co dnes zas bude…
jestli máš v okolí někoho, rodiče, nebo sourozence, nebo kamarádku, tak se rozhodně svěř a uvidíš, pomohou ti.. ![]()
Anonymní píše: Říkám mu pořád, že mi vadí, že smrdí alkoholem a říká mu to i naše dcera(5), ale s ním to nic nedělá. Dcerka se ho zeptá, proč nedodržel co slíbil, kdy si s ní bude hrát, ale on jí vždy odpálkuje s tím, že je naočkovaná od mámy. Teď už se ho bojí, tak se ho na nic neptá, nebo dělá co on přikáže.Jinak strašně děkuju za reakce, moc mi to pomáhá.
Vím, že bych asi měla odejít, ale strašně se bojím něco udělat.
Pokud to trvá už pět let a pokud on s tím nic nechce udělat a ani nevidí důvod (pořád jste s ním), tak s tím ani nic neudělá, protože (a teďka promiň) on je u vás ten silnější a ty ta slabá, která ho nedokáže ovlivnit… Já osobně být tebou bych od něj odešel, protože pět let jsi mu dávala šanci se zlepšit, trpěla jsi to, měla jsi snahu to řešit a dávala mu ultimáta, ale to nemělo vůbec žádný účinek, právě naopak… Teďka už musíš udělat ten první krok ty, nebát se, odejít od něj, rozvést se, soudit se o alimenty a děti… Myslím, že pokud to uděláš a zvládneš dotáhnout do konce, tak hůř jak na tom jsi teď určitě nebudeš… Nevím kolik ti je let, ale láska kvete v každém věku… A tady už není na co čekat, on se z ničeho nic nezlepší… ![]()
S alkoholem se bojuje tezko a pokud se zavisly sam nechce vylecit, tak jeho okoli nema sebemensi sanci.
Malokdy to vidim tak cernobile, ale prchej, dokad muzes. Ze prileze, omlouva se? A co z toho mas? Slovni agresivitu muze za cas nasledovat agresivita fyzicka, obzvlast kdyz je hnana alkoholem.
já bych takový vztah neudržovala. jsou přeci například centra pro matky v tísni, kde můžeš bydlet atd.
Ide aj o to, aby vam v opitosti nejako neublizil, ked si pisala, ze je cim dalej agresivnejsi. Mozem tebe alebo detom nejako nenapravitelne ublizit, aj nechcene, ale opity clovek nema odhad.