Kontakt rozvedeného rodiče s dítětem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
2.9.10 17:17

Styk s dítětem

Dobrý den,potřeboval bych poradit,jsem 6 let rozvedený,z manželství mám dceru 10 se kterou mi bývalá manželka odpírá styk.Měl jsem finanční problémy,tak jsem nemohl platit alimenty.Posledního půl roku mi nechce dceru půjčovat,přes to že mám soudně určené,že si ji můžu brát každých čtrnáct dní,odmítá se mnou komunikovat i po telefonu,vše prý mám řešit pouze s jejím přítelem(s ním dítě nemám) :cert: .Teď jí už týden uháním,že bych si holku vzal na víkend,nebere mi telefon a po dceři mi vzkazuje,ať se domluvím s jejím přítelem,že on o všem rozhoduje.Myslím si že mám nárok alespoň na to,aby se se mnou bejvalka normálně dohodla,nemá zájem,tak nevím,mám to řešit soudně,nebo co dělat,abych holku měl?Přes nějakýho cizího chlapa to rozhodně řešit nechci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
2.9.10 17:21

Jako první doplať alimenty, jinak se nediv, že dcerku nechce půjčit, nevěří..
Nadpisu jsem se nejdřív fakt lekla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
2.9.10 17:22

ahoj, obávám se, že když se nedomluvíte, budeš se muset opravdu obrátit na soud s tím, že Tvoje bývalá partnerka nedodržuje rozsudek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6219
2.9.10 17:30
zuzouš píše:
Nadpisu jsem se nejdřív fakt lekla :mrgreen:

přesně!já taky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.9.10 17:37

A je možné aby si dceru ten bejvalky nový přítel osvojil bez mého souhlasu?Jezdím kamionem,jsem většinou dva,tři měsíce venku,o to víc mě to žere,že když na chvíli přijedu,tak mi ji ani nechce půjčit.Je mi jasné že musím alimenty doplatit,o tom jsem se s ní chtěl taky domluvit,nemá zájem,tak se bojim abych o holku nepřišel úplně,když se s ní nemůžu vidět.Nevěděl jsem,jak to nadepsat,vim že to zní hrozně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
2.9.10 17:39
ginger17 píše:
zuzouš píše:
Nadpisu jsem se nejdřív fakt lekla :mrgreen:
přesně!já taky :palec:

A proto jsem diskusi přejmenovala :) To aby Vás tak nelekala ;)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.9.10 17:48

To snad si jí nemůže osvojit, jedině, kdyby od tebe záměrně odmítala ty alimenty a pak to vytáhla u soudu, že neplatíš (nikdo samozřejmě nebude vědět, žes chtěl), ale snad ani tak, já teda nevím, ale bylo by to pěkně padlé na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
2.9.10 17:52

alimenty bych poslala složenkou poštou, schovala si útržek nebo na účet, pokud znáš číslo jejího účtu. pak nemůže nikde použít, že nechceš platit. její nový partner si nemůže dítě osvojit bez Tvého souhlasu nebo bez rozhodnutí soudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.9.10 17:54

No právě z toho mám strach,vim jak se dívají u rozvodového soudu na chlapi,ženská i kdyby byla bůh ví jaká mrcha,tak se věří jí a na chlapa koukaj jak na vraha.Když bych to chtěl podat k soudu,tak ani nevim,co bych tam měl napsat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
2.9.10 17:58

pokud se s ní nedomluvíš, sepsala bych návrh k soudu, ve kterém bych se odvolávala na rozsudek, ve kterém máš stanovený styk, s tím, že bývalá partnerka tento rozsudek nedodržuje. myslím, že se dá požádat třeba i právník o sepsání takového návrhu, myslím, že za jeden takový dokument by si ani nevzal žádnou horentní sumu, max. 1000 korun, nebo se zeptat přímo u soudu a pokud bys sepsal návrh nějakou laickou formou, také si myslím,že se nic nestane a soud se jím bude zabývat. hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.10 18:01

Osvojit si dítě bez tvého souhlasu nemůže. Problém u tebe nejspíš budou ty neplacené alimenty, ale pokud jsi ochotný vše doplatit tak by to také neměl být problém.
U soudu hlavně mluv pravdu. Po tom co před 30 lety dali mému taťkovi do péče dceru a chtěli mu dát i nevlastního syna tak ne na všechny chlapy koukají skrz prsty. V té době byl na děti sám a dostal by je obě.

• Citovat
  • Upravit
56772
2.9.10 18:07
MARTTTIN píše:
No právě z toho mám strach,vim jak se dívají u rozvodového soudu na chlapi,ženská i kdyby byla bůh ví jaká mrcha,tak se věří jí a na chlapa koukaj jak na vraha.Když bych to chtěl podat k soudu,tak ani nevim,co bych tam měl napsat :think:

Tak to se musím ohradit. Dost let jsem tam dělala a divil by ses, kolikrát jsme měli lepší pohled na chlapa. Bez tvého souhlasu si přítel nemůže tvé dítě osvojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
2.9.10 18:47

ahoj,
nejdříve bych došla na sociálku - odbor péče o dítě, tam to nahlásíš a Tvé bývalé ženě dokonce hrozí pokuta až 50 000,– Kč, když Ti brání ve styku s dcerou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
2.9.10 19:19

Ted se hlavne prosim neuraz…ale me strasne nadzvedla ta veta - MEL SEM FINANCNI PROBLEMY A NEMOHL JSEM PLATIT ALIMENTY…to je opravdu smutne…matka i kdyby sama nemela co jist, tak ditko uzivit musi…tys nemel penize, taks proste neplatil, bezva…promin za hnusnej prispevek, ale ve stejne situaci s alimenty je i moje kamaradka a kdyby nemela mamu, nema dat co detem do pusy…TATOVE ZAMYSLETE SE:-)DIK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
2.9.10 19:58

V první řadě doplať alimenty a podle svých možností se podílej na výživě dítěte, financování jeho koníčků, klidně i nad rámec alimentů. Desetileté dítě, to není jen pár stovek měsíčně a víkend jednou za 14 dní :wink:
Samozdřejmě máš právo bavit se se svou bývalou ženou, dokonce i se svou dcerou. Pokud jí už bylo 10 let, i její názor má váhu u případného soudu. Pokud se s nimi nedohodneš po dobrém, budeš se muset obrátit na soud. Bere se v úvahu názor dítěte nad 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí