Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Máte prosím někdo zkušenost se suchou pokožou u dětí po používání minerálního opalovacího krému se zinkem?
Doposud jsem používala s oxidem titaničitým (jestli to správně píšu) a bylo to ok. Letos jsem koupila se zinkem a máme po něm suchou kůži. Mazala jsem pak několik dní bambuckým máslem a už je to ok.
Máte s tím někdo zkušenost? Díky.
Jo zinek vysušuje. Je dobré po opalování vždycky večer po koupeli namazat bambuckým.
Zkušenost přímo nemám, nikdy jsem ty minerální krémy neměla ráda. Ale ten zinek fakt vysušuje. Dává se hodně do kosmetiky, která léčí akné. Asi bych kůži dítěte pod ten opalovák promazala něčím mastnějším. Otázka je, zda je vhodné bambucké máslo. Mě se u dětí více osvědčovaly přípravky s obsahem výtažků z ovsa.
Díky za reakce.
@nozu Výtažek z ovsa, to slyším prvně. Ale v kosmetice se moc neorientuju. Každopádně ty minerální krémy se sice špatně mažou, ale oproti chemickým uv filtrům by měly být bezpečnější. Takže asi se vrátím k té značce předtím, která nevysušovala.
Mimochodem, mladšímu dítěti se ztratil flek (podle doktorky plíseň), tak třeba ten zinek v opalováku mohl pomoct.
Ano, minerální opalovací krémy se zinkem mohou někdy způsobit suchou pokožku. Zkuste před aplikací opalovacího krému použít hydratační krém nebo olej, což může pomoci minimalizovat vysušování. Bambucké máslo je dobrá volba pro následnou péči o suchou pokožku.
A od jaké máte značky? Je taky možné že dětem nesedí, že potřebují šetrnější k pokožce, my celá rodina používáme přírodní a jsme spokojení.
@Elisabeth.648 Myslím, že máme také přírodní. Je to zn. Wooden Spoon.
@datlefiky My máme od alphanovy a ten nedělá ani žmolky, ani suchou pokožku a dobře se roztírá ale je fakt že mám pocit v sobě nemá zinek, třeba ten zinek nedělá dobrotu té dětské pokožce. ![]()