Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Adla44 Ano, to je přirozené, ty řasy se odlučují. Pokud tam ale nějaká vrstva pořád je, je to v pořádku. Zuby bych čistila asi jako obvykle 2× denně, protože je dost možné, že přehnané čištění by mohlo být kontraproduktivní - řasa by při něm mohla vypadávat více. Kolem rány čistit opatrně, ne přímo přes ni a pozor na kloktání pod tlakem ![]()
@Simtal píše:
@Adla44 Ano, to je přirozené, ty řasy se odlučují. Pokud tam ale nějaká vrstva pořád je, je to v pořádku. Zuby bych čistila asi jako obvykle 2× denně, protože je dost možné, že přehnané čištění by mohlo být kontraproduktivní - řasa by při něm mohla vypadávat více. Kolem rány čistit opatrně, ne přímo přes ni a pozor na kloktání pod tlakem
Dobře, děkuju moc za rady ![]()
@Adla44 píše:
Dobře, děkuju moc za rady
Ahoj, tak už to mám za sebou. Já teda suché lůžko naštěstí nakonec nemám, prý se rána hojí dobře, ale vyčistil mi to a dal mi do toho lůžka nějakou pastu na hojení, jméno mi neřekl, ale chutná to jak hřebíček a budu to tam mít týden, než se to samo vyzuzla. Zato mám antibiotika.
On se mu ten zub totiž při tom paceni zlomil a byl v něm kaz, tak tam asi zůstal nějaký bordel. To jsme dopadly. Tak snad se nám to oběma brzo zahoji. ![]()
@Silverine247 píše:
Ahoj, tak už to mám za sebou. Já teda suché lůžko naštěstí nakonec nemám, prý se rána hojí dobře, ale vyčistil mi to a dal mi do toho lůžka nějakou pastu na hojení, jméno mi neřekl, ale chutná to jak hřebíček a budu to tam mít týden, než se to samo vyzuzla. Zato mám antibiotika.On se mu ten zub totiž při tom paceni zlomil a byl v něm kaz, tak tam asi zůstal nějaký bordel. To jsme dopadly. Tak snad se nám to oběma brzo zahoji.
Ahoj, tak jestli ti to vyčistil, tak suché lůžko už teď máš, protože to nemohl vyčistit tak, aby tam ta sraženina zároveň zůstala.
Jinak ten hřebíček, to je ta řasa - alvegyl, tak snad ti bude už lépe
.
@Adla44 píše:
Ahoj, tak jestli ti to vyčistil, tak suché lůžko už teď máš, protože to nemohl vyčistit tak, aby tam ta sraženina zároveň zůstala.
Jinak ten hřebíček, to je ta řasa - alvegyl, tak snad ti bude už lépe.
Aha, no tak vidíš, tak mám taky řasu ani nevím jak.
Říkal, že můžu jíst a pít všechno, že ta pasta (řasa) je jako náplast a sama se vykvedla za týden. Tak nevím, proč tobě to budou měnit, možná spíš doplní, protože jsi to měla horší. No koukal na mě jak na hysterku, asi prd vydržím. ![]()
@Silverine247 píše:
Aha, no tak vidíš, tak mám taky řasu ani nevím jak.Říkal, že můžu jíst a pít všechno, že ta pasta (řasa) je jako náplast a sama se vykvedla za týden. Tak nevím, proč tobě to budou měnit, možná spíš doplní, protože jsi to měla horší. No koukal na mě jak na hysterku, asi prd vydržím.
Horší jsem to asi neměla, já jsem bez zánětu, ty máš dokonce zánět, když máš ATB, ale proč mám přijít zase v pondělí nevím, asi pro jistotu to zkontrolovat. Já si tam raději zajdu než pak doma trpět.
Ona ta řasa postupně vypadává, takže když se doplní, tím lépe, alespoň bude rána rychleji zahojená. Jinak mně zubař řekl, že mohu jíst a pít taky všechno, ale já se bojím, takže stejně raději jím na druhé straně a raději měkčí stravu. ![]()
A ta řasa je naložená v hřebíčku, to proto ho cítíš, má to antiseptický a analgetický účinky, alespoň takhle mi to říkal můj zubař. Rána potom prý tolik nebolí a hojí se rychleji. ![]()
Dobrý den, jedná se o suché lůžko? V úterý jsem byla na extrakci kořene zubu. Bolí to a žádnou krevní sraženinu jsem ani neměla ![]()
Píšu to sem jen kdyby to někdo hledal. Po trhání zubů partnerovi jsme museli pracovně odjet. Toto nám poradil postarší zubař. Je to asi metoda z dob, kdy žádné řasy nebyly k dispozici, ale podle partnera to funguje okamžitě. Na bolest nadrtit acylpyrin a nasypat do rány. Přestane to hned bolet. Na infekci 3% peroxid a tím ránu polévat (nepolykat). To používám po každém trhání - lepší než ústní voda - ten mentol mě dráždí. Jako nouzovka to snad někomu pomůže.
Holky, prosím obnovuji diskuzi🙏jak se vám to suché lůžko zahojilo?
Mám tam také tu řasu.
Prosím na co si dát pozor a jak dlouho se vám to hojilo? Díky.
Mě to teď nebolí, tak nevím jestli si mám dávat Aulin co mi napsala zubařka, ale prý je protizánětlivý.
@Karinkas píše: Více
Ahoj, prosím tě co ti s tím dělali? Mě dnes jen vyčistila a dala tam nějakou řasu. Ale nic víc.
A bolí to ![]()
@sisisi píše: Více
Ahoj, můžu se zeptat, jak ti nakonec trvalo dlouho hojení s řasou? Byla jsem dnes na pohotovosti, mám suché lůžko. Doktorka ránu vyčistila a dala tu řasu. Neříkala nic o tom, že bych měla jít na kontrolu nebo výměnu ke svému dr ![]()
Ahojky, já mám úplně stejný problém jako holky tady…před týdnem mi trhali osmičku vpravo dole…zašili, ale poslední dva dny katastrofalní…rejpani v uchu, mám. pocit, že mi hoří celá pravá tvář a bolí všechny zuby…Aulin pomůže, ale cca na tři hodiny…prostě paráda…díra po osmičce je opravdu díra ve které něco tmavého je, ale zřejmě to ta krevní sraženina nebude…
No zítra půjdu k zubařce, ale popravdě…když čtu, že se vám v tom někdo rýpe, ty jo bojím bojím🙈 🙈 🙈jo a ještě pořád cítím, že mi z toho něco vytika
Kupodivu je obojí správně… měla jsem tam jeden steh, ale ten nikde nevidím, teď tam vidím pouze díru..