Suché lůžko - samoléčba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
175
5.8.22 13:38

@Adla44 Ano, to je přirozené, ty řasy se odlučují. Pokud tam ale nějaká vrstva pořád je, je to v pořádku. Zuby bych čistila asi jako obvykle 2× denně, protože je dost možné, že přehnané čištění by mohlo být kontraproduktivní - řasa by při něm mohla vypadávat více. Kolem rány čistit opatrně, ne přímo přes ni a pozor na kloktání pod tlakem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adla44
5.8.22 13:40
@Simtal píše:
@Adla44 Ano, to je přirozené, ty řasy se odlučují. Pokud tam ale nějaká vrstva pořád je, je to v pořádku. Zuby bych čistila asi jako obvykle 2× denně, protože je dost možné, že přehnané čištění by mohlo být kontraproduktivní - řasa by při něm mohla vypadávat více. Kolem rány čistit opatrně, ne přímo přes ni a pozor na kloktání pod tlakem ;)

Dobře, děkuju moc za rady :hug:

• Citovat
  • Upravit
175
5.8.22 13:44

@Adla44 Není vůbec zač :srdce: Hodně štěstí ať se rána brzy zahojí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
5.8.22 16:58
@Adla44 píše:
Dobře, děkuju moc za rady :hug:

Ahoj, tak už to mám za sebou. Já teda suché lůžko naštěstí nakonec nemám, prý se rána hojí dobře, ale vyčistil mi to a dal mi do toho lůžka nějakou pastu na hojení, jméno mi neřekl, ale chutná to jak hřebíček a budu to tam mít týden, než se to samo vyzuzla. Zato mám antibiotika. :roll: On se mu ten zub totiž při tom paceni zlomil a byl v něm kaz, tak tam asi zůstal nějaký bordel. To jsme dopadly. Tak snad se nám to oběma brzo zahoji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Adla44
5.8.22 17:02
@Silverine247 píše:
Ahoj, tak už to mám za sebou. Já teda suché lůžko naštěstí nakonec nemám, prý se rána hojí dobře, ale vyčistil mi to a dal mi do toho lůžka nějakou pastu na hojení, jméno mi neřekl, ale chutná to jak hřebíček a budu to tam mít týden, než se to samo vyzuzla. Zato mám antibiotika. :roll: On se mu ten zub totiž při tom paceni zlomil a byl v něm kaz, tak tam asi zůstal nějaký bordel. To jsme dopadly. Tak snad se nám to oběma brzo zahoji. :kytka:

Ahoj, tak jestli ti to vyčistil, tak suché lůžko už teď máš, protože to nemohl vyčistit tak, aby tam ta sraženina zároveň zůstala.
Jinak ten hřebíček, to je ta řasa - alvegyl, tak snad ti bude už lépe :srdce:.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
5.8.22 17:39
@Adla44 píše:
Ahoj, tak jestli ti to vyčistil, tak suché lůžko už teď máš, protože to nemohl vyčistit tak, aby tam ta sraženina zároveň zůstala.
Jinak ten hřebíček, to je ta řasa - alvegyl, tak snad ti bude už lépe :srdce:.

Aha, no tak vidíš, tak mám taky řasu ani nevím jak. :mrgreen: Říkal, že můžu jíst a pít všechno, že ta pasta (řasa) je jako náplast a sama se vykvedla za týden. Tak nevím, proč tobě to budou měnit, možná spíš doplní, protože jsi to měla horší. No koukal na mě jak na hysterku, asi prd vydržím. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Adla44
5.8.22 18:08
@Silverine247 píše:
Aha, no tak vidíš, tak mám taky řasu ani nevím jak. :mrgreen: Říkal, že můžu jíst a pít všechno, že ta pasta (řasa) je jako náplast a sama se vykvedla za týden. Tak nevím, proč tobě to budou měnit, možná spíš doplní, protože jsi to měla horší. No koukal na mě jak na hysterku, asi prd vydržím. :roll:

Horší jsem to asi neměla, já jsem bez zánětu, ty máš dokonce zánět, když máš ATB, ale proč mám přijít zase v pondělí nevím, asi pro jistotu to zkontrolovat. Já si tam raději zajdu než pak doma trpět. :) Ona ta řasa postupně vypadává, takže když se doplní, tím lépe, alespoň bude rána rychleji zahojená. Jinak mně zubař řekl, že mohu jíst a pít taky všechno, ale já se bojím, takže stejně raději jím na druhé straně a raději měkčí stravu. :)
A ta řasa je naložená v hřebíčku, to proto ho cítíš, má to antiseptický a analgetický účinky, alespoň takhle mi to říkal můj zubař. Rána potom prý tolik nebolí a hojí se rychleji. ;)

• Citovat
  • Upravit
148
8.2.24 22:32

Suché lůžko

Dobrý den, jedná se o suché lůžko? V úterý jsem byla na extrakci kořene zubu. Bolí to a žádnou krevní sraženinu jsem ani neměla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anča88
26.7.24 12:28

Rada od zubaře

Píšu to sem jen kdyby to někdo hledal. Po trhání zubů partnerovi jsme museli pracovně odjet. Toto nám poradil postarší zubař. Je to asi metoda z dob, kdy žádné řasy nebyly k dispozici, ale podle partnera to funguje okamžitě. Na bolest nadrtit acylpyrin a nasypat do rány. Přestane to hned bolet. Na infekci 3% peroxid a tím ránu polévat (nepolykat). To používám po každém trhání - lepší než ústní voda - ten mentol mě dráždí. Jako nouzovka to snad někomu pomůže.

• Citovat
  • Upravit
248
29.8.24 15:38

Holky, prosím obnovuji diskuzi🙏jak se vám to suché lůžko zahojilo?
Mám tam také tu řasu.
Prosím na co si dát pozor a jak dlouho se vám to hojilo? Díky.
Mě to teď nebolí, tak nevím jestli si mám dávat Aulin co mi napsala zubařka, ale prý je protizánětlivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
29.8.24 19:19
@Karinkas píše: Více

Ahoj, prosím tě co ti s tím dělali? Mě dnes jen vyčistila a dala tam nějakou řasu. Ale nic víc.
A bolí to :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
20.9.25 15:52
@sisisi píše: Více

Ahoj, můžu se zeptat, jak ti nakonec trvalo dlouho hojení s řasou? Byla jsem dnes na pohotovosti, mám suché lůžko. Doktorka ránu vyčistila a dala tu řasu. Neříkala nic o tom, že bych měla jít na kontrolu nebo výměnu ke svému dr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.25 16:57

Ahojky, já mám úplně stejný problém jako holky tady…před týdnem mi trhali osmičku vpravo dole…zašili, ale poslední dva dny katastrofalní…rejpani v uchu, mám. pocit, že mi hoří celá pravá tvář a bolí všechny zuby…Aulin pomůže, ale cca na tři hodiny…prostě paráda…díra po osmičce je opravdu díra ve které něco tmavého je, ale zřejmě to ta krevní sraženina nebude…

No zítra půjdu k zubařce, ale popravdě…když čtu, že se vám v tom někdo rýpe, ty jo bojím bojím🙈 🙈 🙈jo a ještě pořád cítím, že mi z toho něco vytika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
6.11.25 17:56
@Jirulinka3006 píše: Více

Tak máš tam díru nebo ti to šili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.25 19:46

Kupodivu je obojí správně… měla jsem tam jeden steh, ale ten nikde nevidím, teď tam vidím pouze díru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.