Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj matky ![]()
18měsíční dcera má poslední dobou strašně suchý tváře - až jakoby takový drsný krupičky (ale nic jinýho) - nevím zda od zimy, ale každopádně čím by se měly mazat? Stačí dětský olej nebo existuje nějaký krém?
Dík za rady ![]()
Existuje spousta krémů
Některé jsou speciálně i do zimy - neobsahují vodu.. I když jsou i názory, že je to blbost a že voda z krému ti na obličeji v zimě nezamrzne.. No já jsem na zimu koupila dětský balzám z bambuckýho másla ještě jsem ho nepoužila, když mi příjde suchá mažu po koupání Lipobasi
Já kupovala v DM jejich značku krém na obličej proti větru a zimě a byli jsme spokojení.
@smudlinky píše:
Já kupovala v DM jejich značku krém na obličej proti větru a zimě a byli jsme spokojení.
Taky jsme ho letos prvně koupila dcerám na zimu a jsem tak spokojená, jak mají hebkou tvářičku, že si ho natírám taky
.
Do zimy máme krém od nivey.Na suchou pokožku máme excipial, používáme po koupání na celé tělíčko ![]()
Obyčejná modrá Indulona. Funguje na 100%, ověřeno na min. 10 dětech (doma, v rodině a v okolí).
Ač tomu nebudeš asi věřit, tak nejlepší je stará dobrá modrá indulona - mazali nás tím naši rodiče, my tím mažeme naše děti i sebe…
Modrá indulona je tak akorát na doma… Na tu pozor, mazala jsem s ní mimčo a budu mazat další, ale rozhodně ne na ven v tomto počaí. Obsahuje hodně vody, takže může zamrznout, tak na to pozor.. Na doma určitě to je nejlepší..
Jinak do mrazu doporučuji Excipial a nebo leniensku ![]()
Za mě Leniens z lékárny. I pro většího.
Zkoušela jsem krém do zimy z DM, ale při větší zimě je bez efektu.
@Ajašla píše:
Za mě Leniens z lékárny. I pro většího.
Zkoušela jsem krém do zimy z DM, ale při větší zimě je bez efektu.
fakt? My musíme ven denně do školky se starší, teď jak byly ty hnusné mrazy aj skoro -8 ráno a byl dobrý ten krém, ale tak je fakt, že jim dávám hodně silnou vrstvu
ta píše ![]()
@gabriela82 píše:
Existuje spousta krémůNěkteré jsou speciálně i do zimy - neobsahují vodu.. I když jsou i názory, že je to blbost a že voda z krému ti na obličeji v zimě nezamrzne.. No já jsem na zimu koupila dětský balzám z bambuckýho másla ještě jsem ho nepoužila, když mi příjde suchá mažu po koupání Lipobasi
Taky jsem to slyšela a jsem názoru, že na tom něco trochu bude. Sice nezamrzne, ale vyjít do mrazu s mokrýma rukama a namazanýma jen tukem je sakra rozdíl
takže kupuju na zimu ty bez obsahu vody. Malému i mě vyhovuje čisté bambucké máslo (sama jsem atopik) a opravdu kůži zvláční i ochrání. Běžně se dá sehnat v DM od Saloosu.
No, mi tu máme trochu víc mrazu
.
Já z něj byla nejdřív nadšená, ale pak začal mít hubou kůži na tvářích i kolem pusy tak jsem raději zase koupila tu Leniensku. Přeci jen je to z vazelíny…
Mám Leniens, mastí hezky.
S tím obsahem vody, já jsem četla, že se ta voda vstřebá do kůže a pak může zamrznout a jak se roztahuje led, tak praskají žilky a vznikají takové ty červené popraskané
Já tedy na to trpím a musím říci, že jednu zimu jsem s tím bojovala docela sušně… A tváře omrzlé byly a bylo to díky právě krému s obsahem vody…