Suché tváře - čím mazat?

7
27.12.12 17:21

suché tváře - čím mazat?

Ahoj matky :-)

18měsíční dcera má poslední dobou strašně suchý tváře - až jakoby takový drsný krupičky (ale nic jinýho) - nevím zda od zimy, ale každopádně čím by se měly mazat? Stačí dětský olej nebo existuje nějaký krém?
Dík za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
27.12.12 17:23

Existuje spousta krémů :mrgreen: Některé jsou speciálně i do zimy - neobsahují vodu.. I když jsou i názory, že je to blbost a že voda z krému ti na obličeji v zimě nezamrzne.. No já jsem na zimu koupila dětský balzám z bambuckýho másla ještě jsem ho nepoužila, když mi příjde suchá mažu po koupání Lipobasi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
27.12.12 17:24

Já kupovala v DM jejich značku krém na obličej proti větru a zimě a byli jsme spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.12.12 17:46
@smudlinky píše:
Já kupovala v DM jejich značku krém na obličej proti větru a zimě a byli jsme spokojení.

Taky jsme ho letos prvně koupila dcerám na zimu a jsem tak spokojená, jak mají hebkou tvářičku, že si ho natírám taky :palec: :dance:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
27.12.12 17:47

Do zimy máme krém od nivey.Na suchou pokožku máme excipial, používáme po koupání na celé tělíčko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Navstevniceopet
27.12.12 18:30

Obyčejná modrá Indulona. Funguje na 100%, ověřeno na min. 10 dětech (doma, v rodině a v okolí).

• Citovat
  • Upravit
13119
27.12.12 18:49

Ač tomu nebudeš asi věřit, tak nejlepší je stará dobrá modrá indulona - mazali nás tím naši rodiče, my tím mažeme naše děti i sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
27.12.12 18:51

Mast Leniens. Multifunkční a levná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
27.12.12 19:01

Modrá indulona je tak akorát na doma… Na tu pozor, mazala jsem s ní mimčo a budu mazat další, ale rozhodně ne na ven v tomto počaí. Obsahuje hodně vody, takže může zamrznout, tak na to pozor.. Na doma určitě to je nejlepší..

Jinak do mrazu doporučuji Excipial a nebo leniensku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
27.12.12 19:06

Za mě Leniens z lékárny. I pro většího.
Zkoušela jsem krém do zimy z DM, ale při větší zimě je bez efektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.12.12 19:10
@Ajašla píše:
Za mě Leniens z lékárny. I pro většího.
Zkoušela jsem krém do zimy z DM, ale při větší zimě je bez efektu.

fakt? My musíme ven denně do školky se starší, teď jak byly ty hnusné mrazy aj skoro -8 ráno a byl dobrý ten krém, ale tak je fakt, že jim dávám hodně silnou vrstvu :pankac: ta píše :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
27.12.12 19:53
@gabriela82 píše:
Existuje spousta krémů :mrgreen: Některé jsou speciálně i do zimy - neobsahují vodu.. I když jsou i názory, že je to blbost a že voda z krému ti na obličeji v zimě nezamrzne.. No já jsem na zimu koupila dětský balzám z bambuckýho másla ještě jsem ho nepoužila, když mi příjde suchá mažu po koupání Lipobasi

Taky jsem to slyšela a jsem názoru, že na tom něco trochu bude. Sice nezamrzne, ale vyjít do mrazu s mokrýma rukama a namazanýma jen tukem je sakra rozdíl :mrgreen: takže kupuju na zimu ty bez obsahu vody. Malému i mě vyhovuje čisté bambucké máslo (sama jsem atopik) a opravdu kůži zvláční i ochrání. Běžně se dá sehnat v DM od Saloosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
27.12.12 19:55

No, mi tu máme trochu víc mrazu :).
Já z něj byla nejdřív nadšená, ale pak začal mít hubou kůži na tvářích i kolem pusy tak jsem raději zase koupila tu Leniensku. Přeci jen je to z vazelíny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.12.12 20:01

Mám Leniens, mastí hezky.

S tím obsahem vody, já jsem četla, že se ta voda vstřebá do kůže a pak může zamrznout a jak se roztahuje led, tak praskají žilky a vznikají takové ty červené popraskané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
27.12.12 20:02

Já tedy na to trpím a musím říci, že jednu zimu jsem s tím bojovala docela sušně… A tváře omrzlé byly a bylo to díky právě krému s obsahem vody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí