Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To nám dudlík odložil tak v 6-ti měsících nechtěl ho. Ukecaný je jak Palacký (někdy si říkám proč
) ale plínku na noc máme pořád a to mu bude v dubnu 4. Sice se probouzi ze suchou ale pokaždé co mu jí nedám se počůrá takže jí máme víceméně pro jistotu ![]()
A co třeba matka, která zastává názor, že dítě by se na ten nočník mělo fakt vysazovat, jakmile si sedne, ale v době, kdy ten okamžik u druhého nastal, tak už byla těhotná, vyšťavená a líná a dítě přirozeně vzeklé, tudíž se ten moment nějak prokaučoval a ještě teď dítě na nočník neudělá lautr nic, jen si na něj sedne, posedí a zase jde?
Takže jsem supermatka či ne? ![]()
Každý se s tímto vyrovnává různě, já nemám problém s tím říct, že jsem to poněkud nezvládla a že mi to štve, ale hroutit se z toho nehodlám, do 18 tu plínu mít nebude.
Tak ja bych diteti v roce neodebrala dudlik, protoze bych se bala ze si zacne cucat palec, a to je mnohem horsi, to mu pak nesebres a znam holcicku, ktera cuca palec v deseti a to uz ma opravdu nedoformavanou celist.ja osobne ne mela dudlika do ctyr let, nic mi neni, mluvm srozumitelne, se zubami taky nemam problem
@niki2 píše:
No, já tedy nejsem „supermáma“. Můj syn se počůrával do pěti let, ale zvládli jsme to. Dudlík v 26 měsících je zhovadilost. To je jenom pohodlnost maminky. Viděla jsem, jak dudlík dokáže udělat z dětské pusinky hororr. Moje děti dudlík neměli, a jsem za to ráda. Malá, od mojí švagrové dudlala do pěti let a…
Ve čtyřech letech jí dudlík násilně odebírali, řvala a řvala, tak jí ho dali zpátky. No, má špatně vyvynutou čelist, kvůli tomu špatně mluví. Budou jí muset udělat operaci, aby jí to zpravili. Tak se mamky zamyslete, jak dlouho nechat dudlík…
No tak supermatka se objevila
Nemyslím sebe ![]()
Osobně si myslím, že supermatky si na sebe pletou bič…Jak si ty jejich dědičky zvyknou na všechny ty školičky, MC, a milion dalších aktivit, pak se nejsou schopné zabavit samy… Pravda já mám zas opačný extrém - syn si chce hrát sám a se mnou jen výjimečně, což zas není dobré v tom, že já mám MR dítě do kterého bych to zas tak trochu potřebovala hustit horem spodem - třeba tisíckrát mu něco ukážu a on to stejně neumí…No ale jdu cestou toho, že až do toho mentálně dospěje tak to snad dělat bude…Jako nemám teda takovou jistotu jako vy…resp. nemám žádnou jistotu, že to co do něj nenabifluju, že vůbec bude dělat, ale vy maminky zdravých dětí tu jistotu máte, tak to fakt neřešte:-)!!! A je fajn, že ještě takové maminy jsou.. Taky mám pocit, že v dnešní době když dítě ve dvou nemluví tak je minimálně autista
Moje dítě je třeba ve skoro třech letech na úrovni ročního dítěte, ale vyvíjí se a to je důležité…Každé dítě má svůj čas… Vím, že ono se to se mnou moc srovnávat neda, protože syn „není normální“
Ale fakt nesnáším SUPERMATKY tak jsem musela napsat ![]()
Souhlasim
Rika se : bordel v byte, stastne dite
Ja jsem teda urcite supermama, aspon pro tu moji prdelku. Taky si myslim ze si obcas nekdo neco vymysli, jak je jeho dite dokonale.
@niki2 píše:
Maartina7 - Možná bych ve tvém případě uvažovala o lehčí formě autismu. Ale ty musíš vědět, co máš doma.
Pak se neni cemu divit, ze kazda mama je spatna z toho, ze jeji dite neco neumi!! Kdyz hned autismus, ach jo.
Nam je 19mesicu, na nocniku sedime, ale curame nejradsi na zem a to na nocniku sedime i pul hodiny.
Dudlik mame na spani. Zadny rezim nemela a svete div se, sama v pul osme prie, ze chce do vany a spat. Ja ji do niceho nenutim.
Jinak pro pobavení - mé dítě ve třech letech-nemluví,
Takže ženské - máte doma super děti, protože sociální pracovnice mi do posudku napsala že dítě odpovídá věku
Takže pokud vaše děti ve třech letech umí něco víc (což asi umí, že
),tak máte SUPERDÍTĚ ![]()
No nevím doma denně uklízím, vařím, bordel tu prostě nikdy nemám
První syn brzo chodil, brzo hodně mluvil plínky až do dlouho:)Druhý syn chodil ještě dřív, plínky neměl brzo j
jen teda na noc ještě má, skoro nemluví, a třetí syn je ještě miminko.Ani jeden dudlíka nemá, nechtěli tak co jim ho cpát:)
Tak ja mam asi fakt stesti na kamaradky. Mam hodne kamaradek s priblizne stejne starymi detmi jako muj sen. Sice si mezi sebou povidame, co kdo dela, co kdo umi, jak mluvi, vidime kdo ma dudlik, kdo sam ji… ale na konci tohoto pratelskeho vypraveni vzdy konstatujeme, ze kazde ditko je sikovne na neco jineho. Urcite si navzajem nevycitame, ze dite neco neumi, nedela.
Tak já jsem byla super máma u prvních dvou dětí, teda podle toho jaké jsi stanovila kritéria na titul super máma. Kluci mluvili v roce a půl ve větách, bez plen byli ve dvou letech a dudlíka odložili v 15m. Teď už ale vím, že to byla pramálo moje zásluha!!! Prostě byli takový a dcera, která má relativně stejné podmínky pro růst jako oni, tak pleny ve třech letech na noc má a přes den stále řešíme nehody, dudlík dala až okolo dvou let a za měsíc nás čeká logopedka bo jí nikdo nerozumí ani slovo ( krom máma, táta, babi) Takže kdo se cítí být super máma, tak si může gratulovat že má super dítě!!! a ne že je super máma - aspoň podle tvých krytérií.
Já jsem super máma, když postavím obr sněhuláka, pomaluji půlku sešitu sluníčkama, nebo trpělivě vyčkávám až se malá pokochá broukem v trávě
Jako super máma se cítím po každém podařeném výletě, po bazéně, po výborných rohlících co spolu s klukama a Liduš uplácáme a tak. Ale já už tu honbu za titulem „dítě podle tabulek“ mám asi dávno za sebou ![]()
@Brokianaa nevím, jak to mají MR děti, ale u staršího syna se mi potvrdila teorie, že jsou děti, které jsou tzv. skokani. Tzn. že jsem si do něho mohla hustit, co chtěla (a můžu doteď), on mě sleduje, tvrdí mi, že to neumí, ani si to nezkusí a až přijde jeho čas, tak to normálně dělá. Např. je to asi týden, co skládá puzzle. Do té doby se tvářil, že neumí dát dva dílky do sebe a teď s mojí malou dopomocí najednou složil dvacetidílkové
To samé kreslení, dříve navlékání kroužků a mohla bych pokračovat… Třeba je tvůj synek taky skokan ![]()
@Gladys píše:
A co třeba matka, která zastává názor, že dítě by se na ten nočník mělo fakt vysazovat, jakmile si sedne, ale v době, kdy ten okamžik u druhého nastal, tak už byla těhotná, vyšťavená a líná a dítě přirozeně vzeklé, tudíž se ten moment nějak prokaučoval a ještě teď dítě na nočník neudělá lautr nic, jen si na něj sedne, posedí a zase jde?
Takže jsem supermatka či ne?Každý se s tímto vyrovnává různě, já nemám problém s tím říct, že jsem to poněkud nezvládla a že mi to štve, ale hroutit se z toho nehodlám, do 18 tu plínu mít nebude.
Supermatka jsi, jenom když máš výsledky, takže bohužel
Držím palec k zubaři ![]()