Super mámy kolem mě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5502
16.2.13 10:57

@Angua To jo…to oni jsou skokani:-))) Jenom na trošku menší vzdálenost:-)))Ale je pravda, že dlouho nic nic a pak najednou něco udělá…A já tak i „vychovávám“ nechám tomu volný průběh, naznačuju, nenutím a ono to pak nějak příjde…Ale to v takových těch zákl. činnostech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
16.2.13 11:16

Srovnávat děti se mi nelíbí, každé dítě se vyvíjí jiným tempem…Jedno mluví od 1,5 roka a druhé se rozmluví až ve školce…
Ale dudlík mít ještě ve školce mi přijde divné…
Naše malá zahodila dudlík ve 2letech-nebýt tatínka má ho snad do teď…Plínky nemá od 15-16měsíců, rozmluvila se ve dvou a čtvrt letech..Chodit, lozit začala poměrně brzo-dle pediatričky byla o dva měsíce napřed…:-)
Syn-neměl dudlík od 2měsíců(malá mu ho brala, tak se na to „vykašlal“), chodit začal před 1.rokem, na nočník začal chodit od 14-15měsíců a to i přes den a noc…On je opička, ale nemluví…Teda mluví, ale ve slabikách, umí i pár celých slov..ale nějak mu nechce-ale rozmluví se :-) Jinak je šikovnej, umí se oblíknout i svlíknout, obout, napít se z hrnečku, jíst sám, a venku chodí, bez kočárku jsou oba bez roka…
Teď jim jsou 3 a 2 roky…každé dítě je šikovné na něco jiného a časem se rozmluví, zahodí plínky i dudlík každé dítko…chce to čas!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
16.2.13 12:20

Moje má necelýho dva a půl roku, dudlík jsme zahodily nedávno, když ho prokousla a novej jsem nedala… ale plíny má i přes den, snažíme se odplenkovat, ale bohužel, zatím se nepovedlo :) mluví krásně, ale zas je taková opatrnější, třeba se jí líbí skluzavky, ale bojí se jezdit, na schodech jen za ruku atd… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
16.2.13 12:34

@janica252 to ta nase je zase strasne divoka, neposedi a nezna strach a kdyz nahodou odnekud spadne, tak se oprasi a jde to zkusit znova :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
16.2.13 13:52

Já už jsem stará matka, mám 2 puboše, ale moje švagrová je SUPERMATKA.
Má dvouleté batole bez plen a bez dudlíka a až bude v pubertě nebude odmlouvat, nikdy nezkusí alkohol ani cigarety natož drogy a nebude víceméně nemocné!
ptáte se, jak to moje švagrová ví? Ví to, protože ho obklopuje láskou a dává mu správné mantinely a každé ráno šťávu z mrkve, jablka a pomeranče a žádné sladké a žádné tučné jídlo, takže prý uvidím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
16.2.13 13:58

@Lenka002

Tak takhle mě tady dlouho nic nepobavilo!! :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Švagrovou moc zdravím a fakt ji držím palce!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
16.2.13 13:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
16.2.13 14:24

@Lenka002
Napiš nám za pár let :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
16.2.13 15:08

Jee děláš dobře. Super mámy jsou a budou, já nechápu takové soutěžení mezi maminkama a dětma. Nic podobného ve svém okolí nezažívám nebo spíš teda neúčastním se toho. Hlavní je pro mě, aby byl malý spokojený a byl slušně vychovaný. Zbytek neřeším. Nechávám ho mluvit si co chce, jak chce…mluví sice pěkně od toho roka, ale nikde se tím nechlubím…je zase divočák pěkný a už na mě zkouší lecos…každé dítě je nadané na něco jiného a umí něco jiného tak to beru já. Vždycky dokážu na jakémkoliv dítěti ocenit to co umí a to by měla dělat každá máma..nikdo nejsme dokonalí..to co dětí neumí se stejně brzo naučí. Já své dítě ničím neměřím pro mě je šikovný i kdyby mluvil nebo ne..takže myslím, že děláš správně. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
16.2.13 16:32
@pavlinkaapatrik píše:
Ahoj maminky, v první řadě se tady nechci nikoho dotknout, ale přijde mi, že některé maminky na sebe kladou až moc velké nároky a i na své děti, vím, že dnešní doba je jiná ale všechny maminky co kolem sebe mám jsou asi zřejmě SUPERMAMINKY se SUPER dětma Pořád dokola se řeší pleny, dudlík a mluva. Já mám chlapečka 26 měsíců má na noc dudlík, pleny máme a ještě mít budem a neumíme mluvit, no 10 slov které jedeme pořád dokola :) :) Já si z toho nic nedělám a jsem pro maminky kolem sebe divná a Páta asi taky, proč?.,to slyšíme _ no a jakto že nemluví, a proč mu necháváš dudlíka a pleny, no tos měla už dávno odnaučit, náš malej/malá už mluví od roka…atd atd a jak mají doma naklizeno navařeno, Já nechávám svému synovi klid, do ničeho ho nenutím, všechno má pro mě svůj čas, děti přece nejsou šikovné jen proto že umí mluvit, nemají pleny a dudlík. Každé dítě je ůžasné něčím jiným. Souhlasíte?

Nemám kolem sebe takové maminky. :nevim: :nevim: :nevim:

Mám kolem sebe úplně normální ženské, které se rády pochlubí tím, že jejich dítě něco rychle zvládlo. Některé je ve dvou letech bez plen, tak proč by se tím maminka neměla pochlubit? Když mi někdo takovou věc řekne, pochválím ho, jaké má šikovné děťátko. :nevim: Já se taky ráda pochlubím kamarádkám, když se mým dětem něco povede - komu jinému by člověk taky měl, než jim?

Ještě jsem nezažila, že by mi to někdo říkal ve zlém - „to Tvoje je nemehlo, že to ještě neumí“.

Ony tyto věci jsou o sebevědomí a sebejistotě - maminky, které mají pocit, že jejich dítě je „pozadu“, jsou na tohle citlivé. Stačí nevinné pochlubení druhé, „naše malá před týdnem dala dudlík ptáčkům“… a už je to bráno ve zlém.

Stačí trocha nadhledu, tolerance, sebejistoty… a taky schopnosti pochválit druhé, když se jim zrovna něco daří líp než mně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
16.2.13 17:20

No bohužel jsou i jiné maminky. Zrovna jedna tu psala něco o zhovadilosti :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.13 19:53

.

Příspěvek upraven 21.12.13 v 15:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
16.2.13 20:03
@Mafina5 píše:
No bohužel jsou i jiné maminky. Zrovna jedna tu psala něco o zhovadilosti :-(

A víš co? Zrovna to s tou „zhovadilostí“ je přesně to, o čem píšu.

Podívej - moje děti používaly dudlík cca do 1,5-2 let. Přesto mne nijak neuráží, když tu někdo napíše „dudlík po roce je zhovadilost a pohodlnost rodičů“… protože má v zásadě pravdu. Ale já s tím nemám problém - nestydím se říct, že moje děti měly tak dlouho dudlíka kvůli mé pohodlnosti. Stejně tak, moje starší dcera nosila na noc plenu až do 3,5 let.. prostě proto, že jsem byla unavená a pohodlná na nějaké odnaučování, tak jsem počkala, až se to přirozeně odnaučila sama.

Proto jsem psala o té sebejistotě - mámu, která udělá nějaké rozhodnutí, ví proč a stojí si za ním („budou mít v noci plenu, protože já prostě v noci dvakrát převlékat postel nechci“), tu nějaké řečičky okolí nerozhází.

Nejcitlivěji reagují ty maminky, které v hloubi duše určitý „mindrák“ mají - a které to staré známé „každé dítě je jiné a všechno má svůj čas“ jenom navenek hlásají… vlastně se o tom snaží přesvědčit nejvíc samy sebe. Pak stačí nevinné pochlubení „Honzík nám dneska řekl celou básničku“… a protože stejně starý Pepíček umí zatím jen pár slov, taková maminka se instinktivně a z principu naježí. Nebo třeba ani ne pochlubení, často stačí obyčejný dotaz… „a proč Zuzanka nechodí do školky, když už jí byly tři roky? Péťovi se tam moc líbí…“… a protože Zuzanka odloučení od mámy ještě nezvládá a maminku to štve, je oheň na střeše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
16.2.13 21:08
@Angua píše:
To znám, to musím furt taky vysvětlovat PROČ ještě nechodí do školky… Už od dvou let se ho všichni ptají, jestli už chodí do školky :lol:

No a to je právě ten rozdílný pohled, protože já si připadám jako „super máma“ :jazyk: právě proto, že moje děti do školky nechodí dřív než po čtvrtém roce a plenky mají přes den do dva a půl a dudlík jak potřebují, třeba na spaní i do pěti, v kočárku vozím - pokud to jde, tak aspoň do tří let… :think: :think: :think: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
16.2.13 22:50

@BohunkaP
Já teda jo :pankac:.
Taky mám známou co má super dítka, která všechno umí.
Dcerka má ve škole jen samé 1 a chuděra se tam nudí (všechno už umí, v TV je nejobratnější, nejlépe maluje atd.),protože ostatní jsou pomalí.
Ze syna bude jednou minimálně Lionel Messi :mrgreen:.
Jedna kámoška byla tak aktivní a NElíná mamina, že dceru měla v roce bez plenek :palec: a za tři roky si stěžovala, že se začala znovu počůrávat :nevim:.

Nezlob se, ale normální člověk snad rozdíl mezi pochlubení a vychloubání pozná :think:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová