Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky si myslím, že vše má svůj čas. Je lepší mít spokojené dítko než vystresované z toho věčnýho komandování jen aby bylo super. Znám mámu co za počůrání dítě řezala a to opravdu nebylo jenom plácnutí.
@morčák To snad né. Za počůrání mlátit? To bych jí naplácala pěkně taky.
@Edita27 píše:
@morčák To snad né. Za počůrání mlátit? To bych jí naplácala pěkně taky.
Tak to je tedy nejběžnější, co se dá třeba v mateřském centru vidět. Máma, která trvá na nočníku a když se nepovede, tak naplácá.
Kvuli tomu jsem mateřská centra přestala navštěvovat ![]()
A to ještě u toho měla přednášku o tom jak to dělá dobře a výchovně.
Naše děti byli bez plen kolem druhýho roku a bez mlácení a v klidu.
@AninaEli Tak to já chodila taky do různých center ale s tímto jsem se opravdu nesetkala. Chudák dítě. Náš má noční plínku do ted, ale vživotě za počůrání nedostal. Spíš se ho snažím inspirovat -když nenačůráš dostaneš autíčko. Bohužel zatím se moc nedaří. Uvidíme snad to brzo příjde.
@BohunkaP s tou sebejistotou úplně souhlasím, taky to tak mám - nějak se rozhodnu, vím proč a moc se tím netrápím. I s tou školkou - ale zase když už 2 roky odpovídám za dítě na otázku „a už chodíš do školky?“ a za sebe na „néééé? a proč néééé???“ s výrazem „chudák dítě, školka je přece tak báááječnááá, nechápu, proč ho o to okrádáš“ (ale nahlas neříkají nic), tak to taky jednoho unaví
Vím, proč jsem se tak rozhodla, pořád myslím, že jsem se rozhodla dobře, nemám problém to komukoli zdůvodnit, aniž bych měla z toho mindrák, ale tady se člověk vymyká jakémusi standardu a to je prostě u nás vždycky špatně. Já mám takovou povahu, že je mi celkem jedno, co si o tom kdo myslí, takže to klidně řeknu popravdě, ale kdybych to brala podle toho, jak se na mě většina lidí dívá, když řeknu, že jsme ani nebyli u zápisu, myslím, že by bylo lepší, kdybych říkala, že jsme u zápisu byli a nevzali ho ![]()
Takže jako trauma z toho nemám, ale jak slyším tu otázku, tak už mi naskakuje „ježiš, zase budu za debila“
Protože samozřejmě každý úplně přesně ví, jaké bylo moje dítě v době, kdy jsem se rozhodovala, jestli ano nebo ne, jak by na školku reagovalo a tak jako vůbec, co je pro dítě dle příručky nejlepší ![]()
Anqua: já sem taky za být sama sebou a neposlouchat okolí..našemu jssou tři a plínku má taky na noc a teď v zimě i na ven..jo přiznám se..fakt netoužim po tom, aby byl věčně pročůranej v týdle zimě pořád nemocnej…jinak za mě doufám, že nám školka vyjde..ani nejde o to jestli souhlasim nebo ne…ale na něm vydim, že by už rád „z domu“ a já si taky alespoň odpočinu
…jinak já na supermatky nevěřím…to jsou supermatky jen na oko pro okolí…jinak vám je přiju vidět, když je nikdo nevidí
![]()
@AninaEli píše:
Tak to je tedy nejběžnější, co se dá třeba v mateřském centru vidět. Máma, která trvá na nočníku a když se nepovede, tak naplácá.
Kvuli tomu jsem mateřská centra přestala navštěvovat
asi bejvalý pejskařky
chudáci potomci
@Measmille jo tak s plínou i školkou to máme stejně… U nás je to prostě jen pojistka, většinou zbytečná, ale na 99% se počůrá zrovna, když se rozhodnu, že půjde bez plíny, i když jinak chce venku čůrat i když je -5
![]()
@Measmille píše:
asi bejvalý pejskařkychudáci potomci
tak já teda za tonemlátila ani toho psa.. ![]()
@kate02 píše:
@Measmille jo tak s plínou i školkou to máme stejně… U nás je to prostě jen pojistka, většinou zbytečná, ale na 99% se počůrá zrovna, když se rozhodnu, že půjde bez plíny, i když jinak chce venku čůrat i když je -5![]()
jj..tak asi tak nějak..ještě mu je dávám i do auta..já mám pocit, že klukům je úplně jedno, jestli mají plínku nebo ne…když jí má pročůranou (takovou tu správnou klokaní
)tak mu to je taky úplně fuk…
chlap, no… ![]()
Souhlasím, taky mám doma podobnýho flegmatika. Pleny sice už dávno nenosí(10),ale taky mu bylo jedno jestli jí měl nebo ne. Jedno mu je všechno i dneska.
@Measmille píše:
jj..tak asi tak nějak..ještě mu je dávám i do auta..já mám pocit, že klukům je úplně jedno, jestli mají plínku nebo ne…když jí má pročůranou (takovou tu správnou klokaní)tak mu to je taky úplně fuk…
chlap, no…
do auta taky, protože tam usne… Většinou jezdíme delší trasy…
Nejhorší je, že když se počůrá v noci, neprobudí ho to a spal by v tom klidně až do rána…
Takže i proto mu tu plínu dávám, ale jak bude lepší počasí, bude mít už smůlu…
![]()
@kate02 píše:
do auta taky, protože tam usne… Většinou jezdíme delší trasy…Nejhorší je, že když se počůrá v noci, neprobudí ho to a spal by v tom klidně až do rána…
Takže i proto mu tu plínu dávám, ale jak bude lepší počasí, bude mít už smůlu…
![]()