Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nikdy nevíš, co ta ženská prožila a proč se vlastně chova, jak se chova
si najdi někoho podobného nebo si bud sama, nikdo ti nenakazuje se s někým kamaradit. Ses asi taková “pincezna”, co si mysli, ze plebs se po ni muže urvat, ale přitom je pod její úroveň se s nim stýkat, tak je radši sama a stěžuje si, co? ![]()
Co ženská, to jiný styl výchovy a jiný přístup k dětem. A jestli si dá kafe nebo víno nebo džus? Ne kazda má večer čas nebo chce chlastat přes den, co je na tom k nepochopení?
Já jsem vlastně ani nepochopila, s čím mas problém ![]()
To věřím že je dost na palici.
No - máte tam kde bydlí nějaký ten stánek se zmrzilnou? A jsou tam lavičky? Tak holt choď s dcerou tam a zkus někoho vytipovat a pak zapoj své extrovertní dovednosti a matku co si umí užít zmrlinu adoptuj.
Jestli tam je, tak se bude cítit podobně osaměle jako ty.
Jinak ten důraz na to aby všechno bylo dokonale, abych všechno měla pod kontrolou a dítěti se nestalo nic co by jen náznakem mohlo vypadat jako škodlivé či nebezpečné, je forma obrany proti vlastní panice a nejistotě.
Ale to jim nevysvětlíš, no.
Tk na tom, že někdo dava děcku jen některé potraviny a dodržuje jeho denní režim zas tak ulitlýho není nic. Však si dej klidně víno a ony si dají vodu, nikdo ti nebrání ne? nebo ty bys s nima chtěla chodit pařit večer? ![]()
@Semtex píše:
Nikdy nevíš, co ta ženská prožila a proč se vlastně chova, jak se chovasi najdi někoho podobného nebo si bud sama, nikdo ti nenakazuje se s někým kamaradit. Ses asi taková “pincezna”, co si mysli, ze plebs se po ni muže urvat, ale přitom je pod její úroveň se s nim stýkat, tak je radši sama a stěžuje si, co?
![]()
Co ženská, to jiný styl výchovy a jiný přístup k dětem. A jestli si dá kafe nebo víno nebo džus? Ne kazda má večer čas nebo chce chlastat přes den, co je na tom k nepochopení?
Já jsem vlastně ani nepochopila, s čím mas problém
Jako plebs si právě připadám já.
O víno vůbec nejde, ani kávu každý nepije, ať si dá klidně vodu, důležité je o čem je řeč.
Jestli jsi nepochopila, není co řešit.
![]()
@debra.morgan píše:
Tk na tom, že někdo dava děcku jen některé potraviny a dodržuje jeho denní režim zas tak ulitlýho není nic. Však si dej klidně víno a ony si dají vodu, nikdo ti nebrání ne? nebo ty bys s nima chtěla chodit pařit večer?
Zasekla jste se na nepodstatném detailu, podívejte se o čem se píše výše. ![]()
No, buď k tomu dospějou samy časem… nebo je z toho vyvede další dítě… nebo „jim to prostě zůstane“
Ale je to hodně o člověku samotném - já můžu mít v klidu kamarádky s o dost odlišným pohledem na výchovu, stravu, režim… ale protože nemáme potřeu si kecat do života a vychovávat děti vzájemně, tak jsme schopny se úplně normálně bavit. Jen člověk prostě ví, že dotyčná to má jinak, takže pokud třeba u ní neexistuje ráno dítko vzbudit, tak radši rande domlouvám na odpoledne, protože pak mi v půl jedenácté ráno ruší schůzku s tím, že dítě sotva vstalo a nestíhá.
V pohodě jsem koexistovala jako člověk děti v šátku nosící, do tří let kojící a látkové plenky používající i mezi kamarádka s „méně extrémníma názorama“, ale je to fakt o lidech, no. A asi i o tom, že jsem neměla potřebu spatra vykládat o prospěšnosti dlouhého kojení a moudra o tom, jak jsou látkovky děsně zdravé a ekologické
Pokud bych to dělala, taky by se mi asi obloukem vyhýbaly.
Je to vse o toleranci a o tom nesoudit druhe a to lidi vubec neumi. At mi klidne nekdo vypravi, jak co dela a ja mu nebudu rikat, ze to dela blbe a to same ocekavam od nej, jinak se taky bavit odmitam. Nemam to zapotrebi s nekym soutezit jak ve skolce. To si radsi jedu svuj denni rezim.
Nemusíš se kamarádit s matkami ve stejné vesnici. Jsi volná, zajed si dětmi do původního bydliště na výlet za kamarádkami, co už mají taky děti. Uvidíš jak se chovají teď ony.
Já jdu na třetí mateřskou za 4 roky a absolutně nemám čas jít někam na dvojku/kafe-buď jsem těhotná nebo kojim. Zmrzlinu svým dětem taky nedávám, vrstevník nejstaršího má 20 zubů a 10 kazu
nepřipadám si jako supermatka, ale jako uštvaná part-time pracující těhotná s dvěma dětma.
A bavit o knihách, filmech nebo politice, když vetsina mých sousedek voli Hrabise nebo hůř Okamuru, poslední kniha, kterou četli, je z maturitního seznamu…tak to je fikce… Buď ráda za témata supermatek. Tak bys teprve čuměla
já teda radši volím bezpečné téma dítěte.
Hledat jehlu v kupce sena. Já to vzdala. A teď potřetí už nebudu mít ani čas na to myslet, jak jsem intelektuálně osamělá.
Moc nechápu, v čem je ten strašný problém
ty si dej víno, ta druhá matka ať si dá třeba čaj. ty kup svému dítěti zmrzlinu, ta druhá ať mu strčí do rukou mrkvičku. ty si na hřišti vytáhni knížku, ta druhá ať klidně furt běhá dítěti za zadkem. povídat si přitom můžete o čemkoli, nebaví tě řešit dětské botičky a zdravou stravu, zaujmi je svým tématem ![]()
Super matka😁 jako:
Já rozhodně budu latkovat protože je super věc a ty se úplně tra. a neekologická když jedes v jednorázových.
Kojení je nejlepší, nejkrásnější a něj věc na světě a ty seš prostě úplně trapná páč nemáš mlíko a určitě to děláš blbě.
Tyhle pleny jsou úplně k ničemu my máme tyhle a vydrží nám celý den. ( Ta prdka musí ale vypadat po tom dní)
Ježíš tohle ty jako děláš jo však v Nemocnici říkali krmit každý dvě hodiny.
Proč zrovna tohle jméno? To není v ani v první 10tce.
Takovej kočár jo? No my máme takovej a stal tolik a je úplně top, topinka.
Ty nemáš nosítko jo? To teda nechápu
(jednou a stacilo se s tím
tahej po horách když chceš, sama
)
Takhle to zakladatelka taky myslela?
![]()
Příspěvek upraven 09.05.22 v 17:34
Ahoj všem,
vždy jsem se považovala za extrovertku, měla jsem okolo sebe vždy dost přátel a nikdy jsem neměla problém se v novém kolektivu seznámit a mít okolo sebe fajn lidi. Co jsem na mateřské je vše jinak. Navíc jsme se přestěhovali na nové místo, taková vesnice kousek od Prahy, kde bydlí buď starší usedlíci nebo (asi vzhledem k cenám) mladé úspěšné rodiny, jejichž Matky nejsou už tak úplně mladé (ale na věk bych to nesváděla), prostě s nimi není příjemná konverzace (můj úhel pohledu). Můj poznatek je takový, že si připadám najednou jako introvert a raději jsem sama s dcerou, vyhýbám se hřištím a podobně. Protože jakmile se někde seznámím, leze mi za chvíli krkem, jaké jsou to super matky a jejich geniální děti.
Už jsem asi alergická na to, že ve zmrzlině je moc cukru, botičky by měly být ušité a neustálé poskakování okolo dětí, které už jsou za mě celkem samostatné. Některé maminky, se kterými si vyměním kontakt, se mě dlouhodobě snaží uhnat, že by se chtěly vidět a já se celkem vymlouvám a odkládám setkání, protože nemám náladu poslouchat ty řeči a s jinými tématy se moc nechytám.
Máte to některá taky tak? Jak najít jehlu v kupce sena, tedy maminku, která raději zajde na dvojku bílého, děti nechá si žít, volně si hrát a koupí jim i dokonce zmrzlinu s cukrem, nebo přežije, když dítě nebude v čas spát po obědě. Bavit se o životě, o chlapech, snech, budoucnosti a dění ve světe, třeba i o autech nebo architektuře, fakt o čemkoliv.
Stát se po dobu mateřské introvertem a počkat si, až děti povyrostou a pak se vydat do světa zpět za normálními lidmi?
Jakou máte strategii? Já se s nikým nechci porovnávat, ale připadám si jako hrozně lhostejná matka oproti těm „supermatkám“. A vůbec mi to nedělá dobře se s nimi bavit a do teď jsem to dělala spíš kvůli dceři, aby ona měla kontakt s dětmi, ale už mě to přestává bavit, po návratu domů jsem ráda, že mám klid… 
Nebo máte někdo zkušenost, že se „supermatka“ dala nějakým způsobem ukecat k tomu být normální?
Asi ne že? Já totiž myslím, že dřív to určitě byly fajn ženské a někde uvnitř jsou to určitě krásné osoby…