Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no jo, nuda je svině. Člověk má pořád tendence porovnávat, když se nudí, aby se ujišťoval, že se má líp
zaměstnej se něčím
Dítě, barák, škola, rozhodně se nenudim, ale taky jsem zvědavá, co se u koho děje ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. I na mateřské s dětmi a barákem na hrbu mám prostě moc času. Mám čas pořád přemýšlet. Mám snad jen jedinou kamarádku, a rodinu. Zbytek jsou jen známí od vidění. Nejsem drbna že bych řeči šířila dál. Ale vstřebávám je v sobě. Ale proč? Proč se ptám na sousedy? Proč mě zajímají cizí vztahy? Cizí práce? Cizí finance? Chtěla bych všechno a všechny hodit za hlavu ale nejde mi to. Co s tím? Jak se mám zabavit? Já mám práce, fyzický práce dost. Ale hlava je pořád volná. Jak mám přestat řešit ostatní? Já v tomhle obdivuju švagrovou. Té je fuk co si o ní kdo myslí. Co kdo říká. Co kdo dělá… Proč mě to není jedno?
Hadej co si o tobě teď myslim
![]()
A to je jako špatně? Taky mě zajímá moje okolí. Nejsem šnek, abych zalezla do ulity a neviděla napravo, nalevo…..
Já jsem přirozeně zvědavá taky. Zajímá mě v podstatě všechno. A co jako?
Já jsem když jsem měla čas cettla, studovala, nebo klidně hrála strategii případně sportovala… Je toho kvanta co se dá dělat a zapojit hlavu ( řešila jsem třeba hlavolamy)
Sousedi mě nezajimaji
To je povaha, s tím moc nemůžeš, mě to nepřijde jako nějaký problém.
Smaz Facebook… Ono zalezi v jakem jsi prostredi, jestli bydlis na vesnici nebo vykricenem panelaku je tinto dano jako zivotni styl. ![]()
@Markéta188 píše:
Půjčím ti svoje dítě. To nebudeš mít čas si dát ani kafe
Ale to je o fyzicnu, ne přímo myšlení. S tím já problém nemám jsem zaměstnana domem a svymi dětmi dost. Dříve mě určitý typy lidi nezajímaly. Teď nedělám nic jinýho než o těch lidech premyslim. Proč mají takové vztahy, proč tak žijou.. Mám pořád tendenci se o to zajímat.
@Anonymní píše:
Ahoj. I na mateřské s dětmi a barákem na hrbu mám prostě moc času. Mám čas pořád přemýšlet. Mám snad jen jedinou kamarádku, a rodinu. Zbytek jsou jen známí od vidění. Nejsem drbna že bych řeči šířila dál. Ale vstřebávám je v sobě. Ale proč? Proč se ptám na sousedy? Proč mě zajímají cizí vztahy? Cizí práce? Cizí finance? Chtěla bych všechno a všechny hodit za hlavu ale nejde mi to. Co s tím? Jak se mám zabavit? Já mám práce, fyzický práce dost. Ale hlava je pořád volná. Jak mám přestat řešit ostatní? Já v tomhle obdivuju švagrovou. Té je fuk co si o ní kdo myslí. Co kdo říká. Co kdo dělá… Proč mě to není jedno?
Vzdyt je to normalni
malokdo je ignorant-autista
nebo te ty zjistene informace nejak sžírají?
Drbe se vsude, v praci, na navsi, v rofine, na internetu, je to strategie přežití ![]()
No já jsem zvědavá až hrůza. Naštěstí mi tuhle potřebu celkem saturuje tady epipi, takže jsem spokojená.
Ráda poslouchám nebo čtu různé příhody, přemýšlím nad různými životními situacemi, často si s manželem povídáme o věcech co se tu dočtu a tak. Dokud se to u tebe nepřelije do přemýšlení nad zlými věcmi nebo do pomluv, tak bych byla naprosto v klidu. Vidím docela rozdíl mezi normálním zvídavým člověkem a pavlačovou kelišovou, tak otázka za koho se považuješ ty.
Joa mám zkušenost, že často ti lidé, co se kasají jak jsou hrozně nad věcí a nic nepotřebují vědět, tak bývají ty největší drbny.
Tyhle řeči ber taky s velkou rezervou.
To je proste povahou. Mne je fuk, jak kdo zije svuj zivot a co si mysli o tom, jak ja ziju ten svuj.
Ale urcite se k tomu da i dopracovat, proste se vic zamer sama na sebe a na to okoli uz ti moc kapacita nezbyde.