Mateřská, řodičák, a druhé miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Mateřská, řodičák, a druhé miminko
Zdravím chtěla jsme se zeptat jak to je s doplatkem rodičáku na starší dítě, když nemám smlouvu u zaměstnavatele která mě skončila minulý rok a už mě ji neprodloužily jelikož jsem na rodičáku. Jsem sama a otec miminka které se má narodit tak s námi není. Kde zjistím že mám nárok na mateřskou?,z úřadu práce mě jen řekla že si musím zvýšít RP a že pokud nebude otec miminka v rodném listě a nebudu mít nárok na mateřskou tak že mi zbytek propadne. Můžete poradit? Předem děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Sdílejte své příběhy z mateřské dovolené v Deníčcích
Kolik peněž dostanete na mateřské? Kalkulačka eMimina vám to spočítá
Reakce:
@Hannah pipi píše:
Zdravím chtěla jsme se zeptat jak to je s doplatkem rodičáku na starší dítě, když nemám smlouvu u zaměstnavatele která mě skončila minulý rok a už mě ji neprodloužily jelikož jsem na rodičáku. Jsem sama a otec miminka které se má narodit tak s námi není. Kde zjistím že mám nárok na mateřskou?,z úřadu práce mě jen řekla že si musím zvýšít RP a že pokud nebude otec miminka v rodném listě a nebudu mít nárok na mateřskou tak že mi zbytek propadne. Můžete poradit? Předem děkuji
Na mateřskou nárok nemáš, protože ti netrvá pracovní smlouva.
Rodicak si navys co nejvíc můžeš. Zbytek můžeš vybrat jedině přes
vymerovaci základ otce dítěte, pokud mu lze ke dni narození dítěte
stanovit. Pokud ho nebudeš uvádět do RL tak asi bohužel smůla.
Po porodu si zazadas o rodičovský příspěvek na mladší dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ppm nebudeš mít určitě. Rp budeš brát jen na nejmladší dítě po jeho narození, o zbytek starého rp přijdeš.. oprava
Příspěvek upraven 03.05.22 v 13:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@lachtanice86 píše:
Ppm nebudeš mít určitě. Rp budeš brát jen na nejmladší dítě po jeho narození, o zbytek starého rp pozadas o doplacení na up
Jelikož nesplňuje podmínky pro docerpani tak ji doplatí velký prd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Je třeba pro doplacení rp vypočítat dvz aspoň jednomu s rodičů. Otec dítěte je mimo hru jelikož není v RL a ty jelikož ti netrvá smlouva v zaměstnání nemáš nárok na ppm tak se na tebe doplacení rp na starší dítě nevztahuje. Zvyš si co nejvíc rp… Co nevycerpáš to propadne. V případě že otec bude v RL uveden a bude zaměstnán tzn. Bude mu Moci být výměřen denní vyměřovací základ, je možno doplatit nevycerpany rp přes příjem otce…
Příspěvek upraven 03.05.22 v 13:14
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Mateřskou mít bez smlouvy nebudeš a abys mohla docerpat rodicak, musela bys doložit dvz otce dítěte, když to mít nebudeš, tak zbytek rodicaku propadne státu. Ty po porodu nastoupis na nový rodicak na mladší dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Přetáčení miminka na bok a spaní na bříšku
- Vykloubené rameno miminka
- Komplikace při prvním porodu, je šance na druhý normální?
- Kdy vam nejdrive miminko sedelo a lezlo :)
- Byl jste nekdo na dornove metode s miminkem?
- Nyní 3.tehu. V druhém tehu hypotrofie plodu
- Dlouhodobá teplota u 3 měsíčního miminka
- Jak dlouho pije 4 měsíční miminko