Sušička - jinde než v koupelně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Mišela1 píše:
Holky moc vám děkuju za zkušenosti a rady:-). Probereme to večer s manželem. Fajn připomínka i s tou zásuvkou, manžel dělal elektřinu v bytě, takže to nebude problém.
Jinak to vlhko v bytě, mně to tedy nepřijde, ale manželovi to fakt vadí. Byt nám naštěstí neplesnivý, ale představa, že budu mít prádlo rychle suchý a nebudu muset ani všechno žehlit - tak to je moooc hezkýýý:-).
V lednu jsem si pořídila robotický vysavač a je to můj miláček, tak tento rok zakončím sušičkou. To bude pomocníků v domácnosti.
robota vysavač mám taky a ze sušičky budeš nadšená. A až uvidíš kolik prachu se shromažďuje v prádle, to teprve bude údiv. Jinak nevěřila jsem, ale prádlo ze sušičky je nádherně heboučké. Tuhle jsme sušila jedno bóďo co jsem zapomněla hodit do sušky na topení a nedá se srovnat, škrábalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolik
No máš nahoře nádobu kam se ti vypařuje ta voda a jednou za čas to vyleješ. Nebo to můžeš připojit přes hadici a ta voda ti bude normálně odtejkat přes odpad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolik Já mám u sušičky obojí, buď je tam takový „šuplík“ na odtok vody, ale ten je vždycky hned plný, nebo se dá připojit normálně hadice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My taky nemame susicku v koupelne, ale mame ji v komore a nadobku nevylevam po kazdem suseni, ale tak po 3-4 cyklech, nadobka je dost velka. Akorat filtr cistim po kazdem suseni, protoze byva hodne zaneseny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolik píše:
No jde mi o to, ze budeme kupovat byt s extremne malou koupelnou a potrebujeme dat susicku jinam. Komora se jevi jako dobre misto, ale odpad vody tam samozrejme nebude mozny. Takze to vypada, ze po kazdem suseni to budem muset vylit. To bude vopruz, ale lepsi nez nicDiky.
Není to takový opruz. Po sušicím cyklu vytáhnu šuplík, rukou otřu filtry na dvířkách a v kuchyni to vyhodím/vyliju. S šuplíkem se vrátím k sušičce a vyndám prádlo. Je to záležitost asi 1 minuty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam susicku na chodbe, suplik vylejvam na wc nebo ven. Mohla bych to mit napojene na vodu ale prijde mi zbytecne mit tam dalsi hadici ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, trochu obnovím téma s blížícím se podzimem a zimou…
Začínám zvažovat koupi sušičky. Suším přes zimu na sušáku a dost se nám v bytě každou zimu rozlezla plíseň
Myslíte, že sušička od nich pomůže? Je to jeden z hlavních důvodů, proč bych ji chtěla. To ostatní (jako nežehlení, měkkoučké, heboučké prádlo) by pro mě byly jen bonusy
Nemůžu na netu dohledat, jestli naopak ještě víc vlhka „nevyrábí“. Zajímaly by mě zkušenosti těch, které ji mají v malých, moc nevětraných místnostech. Máme malou koupelnu, tak plánujeme dát sušičku do komory, kde není žádné okno. Ale míváme tam neustále rozglábené dveře
. Určitě budu vybírat kondenzační s tepelným čerpadlem. Takže dotaz zní, pomohla někomu v boji proti plísním a nevyrábí další vlhko? Nebo naopak nepřehřívá se moc? A jaké máte zkušenosti s čistěním filtrů? Prý bývají celkem často špatně dostupné, ale musí se pravidelně čistit. Jinak je prý účinnost sušení menší a vyšší spotřeba.
Díky předem za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sušičku jsme koupili přesně kuli vlhkosti v bytě z prádla. Naprosto naplnila očekávání. Zbavili jsme se veškeré plísně co jsme v zimě měli. Máme jí v nevětrané mini komoře, nejde z ní ani tak vlhko jako spíš horko, tak že potraviny, co jsme tam dřív skladovali teď skladujeme v jiné komoře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nesplnuju úplně tvoje podmínky, sušičku máme normálně ve větratelné koupelně
pořídili jsme si ji před rokem, právě kvůli sušení v domě a plísním
zatím dobrý, asi to bude chvilku trvat, než se to projeví, ale rozhodně to v zimě a na jaře bylo s plísněma lepší
naše suška má filtry dostupné úplně v pohodě, čistím po každé sušící várce, to stejné vylévání kondenzační nádoby
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc diky za odpovedi! ![]()
@Liz takze je asi lepsi mit pri suseni otevreno, co? je to takova spis bordel komora
. Cistici prostredky, sezonni veci, sportovni vybaveni a tak. Jidlo tam nemame.
@princeznaII jaky mas prosim teda konkretni typ? Doufam, ze to ty plisne zlepsi. Je to rok od roku horsi. Hlavne lonskou zimu, jak venku poradne nemrzlo a bylo porad strasne vlhko. Jestli to nepomuze, tak me manzel zastreli. Je to muj hlavni argument proc ji koupit ![]()
A jak spotreba, zvedlo ji to moc? Docela jsem na netu cetla negativni ohlasy, ale je fakt, ze jsou vetsinou starsi nez pet let. Za tu dobu asi susky pokrocily i v teto oblasti. Aspon doufam!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AvajBr Po vysušení stačí vyvětrat a je to, jako místo topení to není
. Máme ji teď taky v technické a pak jen otevřu a je teplo venku. Všechna vlhkost se sráží do nádobky, kterou buď vyliješ a nebo některé ( třeba ta naše ) se dá napojit přímo na odpad a nemusíš vylévání řešit. Filtry taky čistím po každé várce, nic na tom není. Takže místnost se nepřehřívá, vlhko nevyrábí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AvajBr budeme mít roční výročí, já tedy ani nevím, jak se vytvoří plíseň v bytě. Neměla jsem, jako něco z té sušky jde, ale mám látkové pleny, tak se spíš vrací to. Nebo takový smard z prášku, dole je větrák a tím se to vratí, vhlkost to však není. Mám AEG kondenzační, ale aby jsi věděla, že jestli to dáš do ložnice, tak to cítit bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, díky! Právě, že napojit na odpad to nepůjde. Vleze se jenom do komory a to doufám. Než naženu manžela do akce, musím pozjišťovat všechny fakta
Já se spíš bála další vlhkosti. Ale koukám, to snad nehrozí!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem ji v ložnici a spíš to vzduch vysušovalo
Ale byla jsem spokojená.