Sušička Miele
- Fotoalbum (5)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@radekcfc6 Já bych program bavlna nedávala naopak na nic než ručníky, ložní, utěrky atd. - takové ty věci, co se perou na 60 stupňů. Ty vysoké teploty sušení mají vliv na srážlivost prádla. Já suším na automatiku, ještě jsem si stahla přednastavení teploty na nižší variantu, a pak dosušuji po těch úsekách, jak psala @saadet
@Aries6 Určitě bych vzala nižší řadu Miele než cokoliv jiného : ) Jde jen o funkce a doplňkové programy (flakony s vůní atd.), ale kvalita je pořád stejná (jako u vyšších řad).
Tepelné čerpadlo funguje tak, že se tam vlastně točí, vrací to teplo, takže není taková spotřeba elektřiny, než když se neustále tvoří teplo nové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 Určitě bych vzala nižší řadu Miele než cokoliv jiného : ) Jde jen o funkce a doplňkové programy (flakony s vůní atd.), ale kvalita je pořád stejná (jako u vyšších řad).
Tepelné čerpadlo funguje tak, že se tam vlastně točí, vrací to teplo, takže není taková spotřeba elektřiny, než když se neustále tvoří teplo nové.
Ono to vypadá, že to měly na stránkách elektra špatně napsaný, na stránkách miele, jestli jsem to dobře pochopila, mají všechny sušičky tepelné čerpadlo. Koupíme tu nejlevnější, nám to stačí až až.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušeli jste někdo upravit stupně sušení v programovatelných funkcí? Lze nastavit 1-7. Z výroby je to na 4, co máte Vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emno a zkoušela jste 5? (trochu sušší - mám uvedeno v návodu, že to je)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radekcfc6 Nezkoušela, vyhovuje mi 4 a pak dosušit jednotlivě na ty 20 minutové bloky. Nechci vysokou teplotu, prádlo se tím sráží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radekcfc6 Balonky nepoužívám, vše je krásně nadýchané, podle mě nejsou třeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radekcfc6 balonky pouzivam jen na perove veci - tam jsou zadouci, aby rozdelili to peri, jinak nejsou potreba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@saadet Hele, ty jsi taková zkušená, tak se tě ještě zeptám. Co jsem projížděla cedulky oblečení (ne, že bych je studovala jindy kvůli praní
) kvůli sušení a snad 90% věcí, co máme doma, má ten symbol přeškrtnutý. Jako chápu oblečení s gumovou aplikací. Ale taková ta běžná trička? To tam můžu dát, ne? A co povlečení? Mám dražší (od Matějovského)a tam bych čekala, že sušení nebude problém a taky zákaz. To bych si nerada zničila, ale zase povlečení je snad důvod č.1, proč sušičku chci.
Díky ještě jednou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6
ja teda uprimne etikety nectu
z cehoz vyplyva, ze tam hazu vse
ne vazne, davam tam opravdu vse krom softshel veci - i kdyz na ty konkretne mam taky program na pracce i susicce, ale toho se zatim bojim…btw co myslis oblecenim s gumovou aplikaci? Jinak opravdu tam susim vse, draha trika, saty. Bezne obleceni - trika bavlna/smes, teplaky, dziny, kalhoty s elastanem, mikiny peru a susim normal na bavlnu a nesetrim je a nic se nehlo. Ze zacatku jsem jela na jemny program a dosusovala, ted uz se nebojim. V tomto opet miele bezkonkurencni - mam i osobni srovnani od susicek jinych znacek, fakt se mi nic nesrazilo/neznicilo. Taky se mi jeste nestalo, ze bych vytahla neco uplne presusene - coz se drive klidne stalo…co se bojim je vlna a jemne svetry, ty ususim vleze na rucniku nebo susaku, ale pak je stejne hodim do susicky na program vlna, ono je to krasne nadycha a zjemni. Takze za me fakt se neboj. A povleceni obzvlast! Zarazi me ze to mas zakazane
pokud se bojis, tak u vetsiny programu muzes zvolit tzv setrne+, tak to ze zacatku davej a jen na jemny program a casem uvidis. Ale celkove proste bych se ja po zkusenostech a konzultacich i s technikem miele vubec nebala…driv jsem byla smirena ze par veci se lehce smrsklo, opravdu, ale co mame miele tak jsem zatim nezaznamenala nic - nejlepe to vidim na dcery vecech, ty kupuji nove jak roste a tam to bylo poznat vzdy
tak a koncim elaborat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 Já taky jako @saadet, nedávám tam jen prádlo - ponožky, kalhotky, punčocháče, podprsenky…a pak nedávám funkční sportovní věci - moira, sofshell atd. Jinak vše a povlečení taky, taky nečtu cedulky a vše ok. Ale zrovna povlečení je ze sušičky pěkně pomačkané, zatímco nic jiného nikdy není, což moc nechápu… : )
Já suším na tu automatiku a to je fakt tak jemně teplé, to už je větší riziko, že to srazí praní na 40 stupňů než ten program sušení, ta teplota je fakt nízká, jen tak na tělo příjemná : )
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
prosím prosím o radu, i ostatní
skutečně ta sušička nesráží prádlo? V akt. vlhkém počasí mám problém se sušením, všude máme jen podlahové topení…mám starou levnou sušičku ale ta sráží a ničí prádlo a tak jí používám jen když už jooooo
dá se na tu novou Miele, třebas nějakou „obyčejnější“ řadu spolehnout že prádlo nesrazí? Moc děkuji za tipy a zkušenosti…mám problém tomu uvěřit, že by to fakt neničilo věci…po své zkušenosti…
…ponožky dospěláka po vysušení velikosti na batole, trička která sa dala použít akorát tak pro panenku…hrůza
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mmch ta stará mi sráží a ničí věci i když dám jen na 40, na 60 už to nezkouším ani omylem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Borrealis Jde o to, co tam dáváš - myslím si, že ponožky by mi to taky zmenšilo, teda když se mi tam omylem nějaká připletla, tak pak byla menší než její ´kolegyně´
ale šlo to natahnout, ale nedělám to, protože ten pružný materiál tam fakt nemá co dělat. Pak nějaká levná trička, především ta dětská z různých kik atd., tak ty po čase mění tvar, ale to si nejsem jistá, zda je sušičkou - to podle mě může být i praním, prostě nekvalitní materiál, tričko širší než delší.
Ještě jsem sušila v LG a Siemens vyšší řadě a nesrovnatelné, Miele se opravdu nebojím. Z předešlých je prádlo dost teplé i na jemný program, v pase kalhoty páchly gumou, jak se tam zahřívala, přesušené prádlo… v Miele jen příjemně teplé a dosychá pod rukama. Podle mě neseženeš nic srovnatelného. Mně bylo v Miele centru řečeno, že kvalita je u všech řad stejná, jde jen o funkce a vychytávky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit