Sušička prádla
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@stara_carodejnice píše:
A co susicka s tepel. cerpadlem, ta nepotrebuje vodu. My ji mame v kuchyni.
Bude kondenzační..takže ji mužu dát kamkoliv??? ![]()
To mi nějak uniklo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže aby neměli problém, že pračka je Aeg a suška Miele. Dva různí výrobci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám tedy taky susicku na pračce, bez ničeho, na hulváta
ale je to oboje stejná značka. Ona je ta sušička hrozně lehounká, takže jediný problém může být když pračka odstřeďuje, aby jí nesklepla
ale myslím že na to prodávají i takové gumové podložky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nika91 píše:
Já mám tedy taky susicku na pračce, bez ničeho, na hulváta
skvěle řečeno, to jsem se zasmála ![]()
Mohla bych se zeptat - kohokoliv, ne jen @Nika91
-
ja mam pracku v kuchyni, takovou jakoby podstavenou pod pracovni deskou. Ze ji kouka predek, a nad ni je deska, která tam také konci a vedle uz je vysoka skrin s vestavnymi spotrebici.
Myslite, ze by na tom mohla stat susicka? Nebo by bylo nutne, aby to nejak ošetřil truhlář
, myslim tu desku, aby se třeba nezlomila apod, a resit to tim mezikusem? ![]()
A je tedy pravda, ze kondenzacni s tepeln. cerpadlem je jen do zásuvky?(to jsem nevedela), takze bych ji mohla i na volno postavit normalne do rohu do kuchyne (tam, kde ted vecne zacláni vesak), ale moc by se mi to asi nelíbilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nakukovatelka já mám taky kondezcni, je akorát v zasuvce. Pak se vždycky vylije ta nádoba s vodou, vyčistí filtr a jede se dál.
Ale od te moji jde tedy dost teplo, a je to celkem hlučné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nika91 píše:
@nakukovatelka já mám taky kondezcni, je akorát v zasuvce. Pak se vždycky vylije ta nádoba s vodou, vyčistí filtr a jede se dál.
Ale od te moji jde tedy dost teplo, a je to celkem hlučné
Toho se taky bojím, abych si nezničila časem kuchyň (aby se nezkroutila dvířka, nezačala se dělat plíseň apod), i když by to třeba trvalo léta, i tak se mi ta představa nelíbí…
Ale když slyším, jak si to každý chváli
, věšák v kuchyni už mě štve, navíc jsou roční období, kdy prádlo fakt blbě schne (třeba teď), prostě nevím no.
Bohužel žádnou možnost kam ji jinam dát nemám (mame tedy komoru, ale to je úzká podlouhlá místnost, kde bysme sušičku ani nepronesli dveřmi)
Koupelna je malá, a je v ní kotel, takže tam to dávat rozhodně nechci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děvčata, máme sušku v kuchyni pod linkou (jen deska na konzolách). Je to s tepel. čerpadlem, takže stačí jen vylít vodu a vyčistit filtry. Ale to hlavní - vím že plná pračka je za 2:03 hod. suchá a prádlo je měkké a suché k žehlení. Máme ji cca 10 měs. a nechápu jak jsme bez ní mohli fungovat. Teplotu v kuchyni zvýší sušení o cca 1-2 stupně a stačí chvíli otevřít okno a máte vyvětráno. Jen ji nezaskladavejte vecmi, musí mít kousek z každé strany aby měla luft.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Snažím se něčeho dopočítat, kolik vlastně bude stát provoz sušičky. Výrobce uvede spotřebu, nějaký průměrný čas. Často je to kolem 3hodin při sušení bavlny. Jak je to skutečně? Sušíte zhruba ty 3 hodiny? Počítám těch 200 sušících cyklů ročně, tak ty částky naskakují.
Zajímají mě spíš nové sušičky třeba letos koupené (třídy A++, A+++).
Díky moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vše susim na syntetiku, program na 1h a 15 minut ( ale ve skutečnosti to je cca 1,5 hodiny ), susim průměrně 3-4 sudičky týdne a je to tak cca 50- 60 kWh měsíčně. Co máme susicku tak platime tak o 1500 víc než předtím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Super, ta hodina a půl je přece jen stravitelnější než 3 hodiny. To je prostě jednonásobná cena ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skutečnost je cca 0.350kWh na suseni v A++ nedáváš tam totiž bavlnu a mas pladlo vyzdimane na maximalni otáčky. (u nas 1400) pokud ale budes susiut zimni bundy nebo polstare a deky tak to bude vic.. ale tricka trenky kalhoty a povlecenii a rucniky ususis rychle a levne.
Pouzivame program MIX na 45minut
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za těch 45min je bavlna suchá?.
Příspěvek upraven 30.12.15 v 22:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamaris
Vetsinou to susi kratsi dobu. Ma senzor vlhkosti a upravuje dobu. Ja davam program na 2:30 a susi tak 1:30. Nektery vyrobce uvadi i predpokladane naklady, treba A++ to bylo 750,– takze bych pocitala 2× tolik, ptz budes prat asi casteji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě z těch jejich výpočtů nejde zjistit nic. Každý počítá jiný počet sušících cyklů ročně, tak je to k ničemu. Proto se ptám jak to vlastně dlouho suší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit