Sušička prádla
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Tak já dávám do sušičky úplně vše. Už jsem sušila i dětem batohy, košile, deky, zkrátka vše. Ale chce to program na nižší teplotu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, uvažuji o koupi sušičky, ale nevím přesně, jako si vybrat. Uvažuji o Bosch WTW86360SN, ale nevím, zda je opravdu dobrá. Hlavně vůbec nevím, na co se máme zaměřit při výběru. Zatím suším prádlo buď venku na šňůře nebo ve volném dětském pokoji, ale nesnášim žehlení, takže jsem řekla dost a budeme kupovat sušičku. Hlavně jí chci koupigt, až jednou budeme mít děti a nebude prostor pro sušení prádla, máme sice půdu, ale přijde mi, že poté prádlo zasmrádne. Poradíte mi, jakou si mám vybrat? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikinka85 Nejdřív si rozmysli, kolik máte doma místa - jestli půjde na zem nebo na pračku. Pokud na pračku, t ak pozor, ne každá sušička jde na každou pračku. Poptejte se v obchodě.
Kupuj hlavně dobrou znakču - taky poradí nejlíp v obchodě. Nej je asi AEG, ale i cenově dražší.
Vybírej s co nejmenší spotřebou. Ideálně stejný nebo o trochu větší objem, než máte pračku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Projdi si tipy v diskuzi. Kondenzační, tepelné čerpadlo, porovnej spotřebu energie s jinýma sušičkama. Cena vs. kvalita: AEG a Bosh myslím taky.
Pokud ji postavíš na pračku, hledej, aby byl kompatibilní mezikus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za rady
. Nebudu jí mít na pračce, mám prádelnu, kde na ní mám přesně místo, tak je to v pohodě. Cenově jsem ochotna za ní dát i docela dost peněz, ale zase se nechci napálit a dát za ni 30tisíc, když bych mohla vybrat stejně dobrou nebo lepší třeba za 20:-). Takhle sjem se napálila s ledničkou:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Drovers Ale může, ale musíš si ohlídat teplotu (max na 40°) a nepřesušit je. Když je hodně horko v létě, tak přece taky sušíš a to těch 40°je běžně. Suším úplně vše, žehlím tak jednou za půl roku nějaké slavnostnější kousky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@montchitchi píše:
@Drovers Ale může, ale musíš si ohlídat teplotu (max na 40°) a nepřesušit je. Když je hodně horko v létě, tak přece taky sušíš a to těch 40°je běžně. Suším úplně vše, žehlím tak jednou za půl roku nějaké slavnostnější kousky.
No to je fakt, jenže na tom prádle je většinou sušička zakázaná a já si říkám, že to přece nebudu riskovat.
Možná zkusím nějaký starší svetr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Drovers Jasně, že je na oblečení zakázaná, protože se tím výrobci chrání. Neříkám strkat do sušičky vlněný svetr, ale normální oblečení je ok. Jinak si nedovedu představit, proč na všech amerických tričkách, co mám, je sušení povolené, ale na evropských zakázané, i když materiál je lautr stejný.
Sušičku mám od roku 1999 a fakt se mi v ní nikdy nic nezničilo a to suším úplně vše, kromě hedvábí a vlny. Takže na nějaké značky na oblečení dneska už nehledím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Drovers já občas na značky kouknu a spíš se divím, že to co se mi do sušičky nepozdává tam hodit můžu a kolikrát i na vyšší teplotu. A fakt tam jde skoro všechno. Jen pletené svetry dávám na sušák a látkové čtvercovky ( ty se po sušičce nedají složit jak jsou varhánkovatý)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A sušíte i společenské košile?
Mám strach, že zničím věc za poměrně dost peněz. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mišuna tak to už mám manžela naučeného, že vyndá prádlo a skládá. Sice má problém s tričkama, ale ty v případně nouze přelíznu žehličkou. A nebo je vezmu jednou pod mikinu a suška je při příštím praní vyžehlí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mišuna Já když nechám dlouho prádlo v sušičce a zmuchlá se, tak než bych vytáhla žehličku, tak tam dám program na osvěžení vlny, a prádlo se znovu načechrá a narovná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to já myslím, že budu žehlit dál, mě to celkem baví