Sušička prádla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2212
10.10.16 21:52
@3HE píše:
já bych se jich také držela, ale neznám žádného, který by mi poradil, takže mi zbývají recenze na heuréce a maminky tady na emimi. Maminkám věřím více :palec:Manžel také studoval sušky, tak mi sdělil, že prý je lepší suška se skleněným víkem, protože to plastové je zevnitř poškrábané od zipů a kovových knoflíků… četl to v recenzích u AEG. @matkabagristy Co ty na to? :lol:

třeba já si myslím že to je to nejmenší.. poškrábané dvířka.. mě se třeba víc libily skleněné kvůli estetice.. Já řešila třeba u LG (co mi taky byla nabídnuta v obchodu).že v recenzích se hodně psala kazivost kondenzátoru a že do sušičky se dostane jen autorizovaný servis.. nikdo jiny, takže opravy stojí strašně moc peněz a že celkově je „samočistící“ sušička víc kazová.. to je takový názor do placu.. :lol: kámoška ma boshku a sekl se ji kdysi zip v bubnu, naštěstí to manžel vyšpáral.. u té mé sušičky nás prodavač odrazoval že časem se ten kovovy filtr zanese.. ale nevim nakolik mu věřit protože zrovna on mi nutil sušičky které měl skladem hlavně at nemusí objednávat tu moji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.16 22:44

@brulinka já jsem si našla, kde to o těch dvířkách četl - maličkost - to prostě nějaká fiflenka napsala jaké výtku :mrgreen:

samočistící kondenzátor - to myslíš ten filtr dole u země? jak se sám proplachuje? má ho AEG a LG.

kovový filtr? kde je kovový?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
10.10.16 22:44
@3HE píše:
jako neřešitelný problém vidím to, že nedokáže zhodnotit poruchovost a výdrž výrobku :think: 8)

To taky, občas vyhrávají výrobky jen na základě počtu funkci nebo jakéhosi subjektivního pocitu a přitom třeba daná funkce navíc ti může být úplně ukradená, ale kvůli ní se zas šetřilo třeba na kvalitě materiálů. Nevím no, spíš bych doporučovala jak už tu padlo projít si recenze na heurece, případně jestli dohledáš jinde na netu. I na emiminu a dalších forech jsou dost často zkušenosti lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
10.10.16 22:46
@3HE píše:
já bych se jich také držela, ale neznám žádného, který by mi poradil, takže mi zbývají recenze na heuréce a maminky tady na emimi. Maminkám věřím více :palec:Manžel také studoval sušky, tak mi sdělil, že prý je lepší suška se skleněným víkem, protože to plastové je zevnitř poškrábané od zipů a kovových knoflíků… četl to v recenzích u AEG. @matkabagristy Co ty na to? :lol:

Určitě, skleněné víko je nerovnatelně lepší. Ono i obecně víc vydrží, líp se čistí - i po x letech neustálého používání a mlácení kovovými a plastovými předměty vypadá jako nová ta sušička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.16 22:46

No, já vždy raději věřím tomu, co můžu chytit a udělat než to samočitící - např. ten samoproplachovací systém - je to zase další elektronika, která se může pokazit. Ručně čístící filtr se mi nepokazí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.16 22:47

@Nimie a ty máš tedy kterou? už nevím - nechce se mi dohledávat… díky

a co říkáš na ten samočistící spodní filtr?
mít či nemít? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
10.10.16 22:47

Jo a ještě si tak říkám ze oblečení se vlastně dvířek ani nedotýká.. Teda aspoň myslím, do vnitr samozřejmě nevidím. Ale není to jako v pračce která ja napresovana a na sklo se tlačí oblečení.. Do sušičky se může dávat mas 3/4 objemu.. A mezi bubnem a dvířkami je ještě filtr.. Takže prádlo se točí jen v bubnu.. O dvířka se asi neopira ale těžko říct. I kdyz dvířka otevřu tak prádlo je jen v bubnu..

Jinak story co jsem tu psala ze se mi otevřely dvířka :: tak moooc jsem nad tím přemýšlela jak a co se mohlo stát.. Až jsem vymyslela ze jsem do zapínání pripla kus satstva :-D tak jsme s mužem udělali rekonstrukci.. Dala jsem sušit pradlo, vzala muzovu starou kosili a pripla ji do zavírání a zapla.. Sušicka susila a najednou kousek couhajici košile ubyval a ubyval, najednou lup, dveře se otevřely do koran a sušička se vypla :-D :-D přesně tak jak se mi to stalo předtím..

A jinak viděla si sušičku na živo přesně ten typ co mam, nebo máš možnost se na ni někde kouknout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
10.10.16 22:50
@3HE píše:
Holky, a co tedy s tou vůní prádla? peru nyní ve slizu a dávám trošku aviváže. Té se klidně vzdám… ale sliz vadí? nevadí? a prací gely? Mám přejít na prášek?
To je dilema zase :think: :jazyk: :mrgreen:

Aviváž nepoužívám, u bílého a špinavějšího světlejšího prádla jsem přešla na německý práškový Ariel - fakt nesrovnatelný rozdíl a bez přidání čehokoliv prádlo nádherně voní, ale ne nijak výrazně, že by ta vůně lezla na nervy. Na barevné a černé používám Perwoll tekutý, trochu to voní (určitě míň než ten Ariel), ale je to v pohodě. Myslím, že je to tak ideální.

Akorát kvůli vodě do každého praní přidávám sodu přímo do bubnu (i s Arielem i s Perwollem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.16 22:52

@brulinka zítra se stavím do elektra omrknout… ale to až tolik neřeším - vidět naživo… protože na prodejně nemívají moc naskladněno a většinou se snaží prodat právě to, co naskladněno mají.

Zítra zajdu do elektra jako „blbá a neznalá“ a budu chtít poradit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.16 22:53

@Nimie a myslíš, že sušce vadí ten mýdlový sliz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.16 22:53
@3HE píše:
@Nimie a myslíš, že sušce vadí ten mýdlový sliz?

peru v tom kvůli ekzému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
10.10.16 22:54

Před kondenzátorem (taková kovová mřížka) je filtr který se čistí a když tak mění.. No a prodavac mi říkal ze i přes ten filtr proste sem tam něco vyletne a tím se časem zanese.. Hlodalo me to hodně a tak jsem začala číst.. No u lg recenze hrozné, ze se to hned pokazí atd.. Takže jsem se na to vykaslala.. Ale nemůžu říct jestli je to špatné nebo dobré.. Třeba kámoška to doporučuje ale nevím proč :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413

@brulinka dobrá story s dvířky :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
@3HE píše:
@Nimie a ty máš tedy kterou? už nevím - nechce se mi dohledávat… díkya co říkáš na ten samočistící spodní filtr?
mít či nemít? :mrgreen:

Já mám tu 2v1 Hotpoint Ariston :) má samočistící čerpadlo - perfektní věc, stačí jen jednou za čas vyčistit filtr (nevím jestli je to to samé co myslíš ty) a máme automatický čistící program - spouští se samostatně buď s pracím práškem, nebo tam místo toho dávám kyselinu citronovou a sodu. Určitě bych do těch samočistících systémů šla - pokud na ně u daného typu nejsou nějaké výrazné stížnosti. Ona špinavá pračka/sušička pak dělá fakt psí kusy, takže za mě určitě mít pokud to není třeba nějaké výrazné navýšení ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.16 22:57

@brulinka my máme v práci sušičku, tak vycházím z toho, co jsem u ní viděla. zítra v obchodě se nechám poučit o těch filtrech a uvidíme, jak se rozhodnu… netřeba spěchat - ještě kvůli tomu přestavujeme chodbu - budu z ní mít prádelnu - budu tam mít pračku i sušku vedle sebe a i prádlové koše se tam vejdou - vše u sebe pěkně:-) sušku koupíme až bude vše připraveno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí