Sušička prádla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2212
9.10.16 12:11

@3HE jinak my bohužel musíme mí tu sušičku v kuchnyi… jinde už není místo.. v koupelně je pračka, v kuchyni v lince je myčka.. kdybych ji měla někde kde ji můžu zavřít tak jsem spokojená a neřeším.. kamarádka ji natolik htěla že ji mají dokonce v obyváku.. :-D

Jo a prodavač říkal že sušení vyjde do 3,– a já suším tak 2-3 týdně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31901
9.10.16 17:57
@beruska03 píše:
A máte při ročním zúčtování elektřiny vidět velký rozdíl když jste sušičku neměly a teď když ji máte? se trošku bojím té spotřeby :think:

To bohužel neposoudím, do nového jsme sušičku měli rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.16 09:55

Holky, děkuji vám za rady a věnovaný čas :-)

Vyšel z toho jednoduchý závěr… nejlepší je vlastní zkušenost, takže - prostě ji koupím :mrgreen: - asi Beko DPU 7980X a uvidíme, jaká bude zkušenost. pračku mám na 5kg prádla, suška bude na 7kg. Prostě ždímnu na 800, když to více nejde, ale dám 5kg do 7kg sušky - čili ji úplně nenaplním… tak uvidíme, za jak dlouho vysuší. V nočním proudu máme el. o hodně levnější - kvůli zvýšenému odběru el. proudu pro ohřev vody - v domku to tak bývá, v bytech ne… Takže prát budu ve dne… a přendám do sušky a nastavím odložený start na noční proud.. ráno vstanu a poskládám :lol:

Pračku se trochu obávám pouštět v noci - nějak té vodě nevěřím… ale sušky se nebojím :-) stejně nemám na výběr… ve dne je prostě drahý proud :-) Už tak platíme zálohu n el. 2400měsíčně a to nemáme žádné extra spotřebiče - pračka, lednice, mrazák, tv, bojler… vařím na plyně, varnou konvici nepoužívám… a elektřiny se nemůžeme doplatit. Noční proud je pro nás úspora. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.16 09:56

No a když to bude blbé, tak koupíme novou pračku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.16 10:11

Oprava Beko 7380× :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.16 10:27
@brulinka píše:
Udělám to ještě dnes… At mužu porefetovat…

jak dopadl pokus? :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.16 12:25

@brulinka prosím tě - a dá se tam nastavit i krátká doba sušení - třeba večer po koupání tam dám použité osušky prosušit… řekněme - cca 15minut? jde to?

a jak dlouho je tam možnost načechrávání - když budu sušit v noci, tak se mi to usuší v pět ráno - to mi končí noční proud. Ale skládat to budu až v 9třeba… co s tím? ať to nemám pokrčeneé. Znova třeba na těch 15minut protočit? nebo dát refresh? poraď :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
10.10.16 12:32

Máme sušičku Beko, typ ale nevím. Po vysušení se pak sepne každé 4min. Krátký program na sušení tam je. Já prádlo nejčastěji suším na nejdelší sušení, což je 2:20 a ve spoustě případů se sušička vypne i dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.16 12:38

@MisaHanuska děkuji…

hledám, hledám… pročítá, už mi z toho jde hlava kolem.. ale nakonec se vždy vracím k BEKO… No, uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.16 13:10

Mrkněte sem :mrgreen:

nechce se mi to tady přepisovat… když poradíte, budu ráda.

https://www.emimino.cz/…rankovani/7/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
10.10.16 13:40
@3HE píše:
@brulinka prosím tě - a dá se tam nastavit i krátká doba sušení - třeba večer po koupání tam dám použité osušky prosušit… řekněme - cca 15minut? jde to?a jak dlouho je tam možnost načechrávání - když budu sušit v noci, tak se mi to usuší v pět ráno - to mi končí noční proud. Ale skládat to budu až v 9třeba… co s tím? ať to nemám pokrčeneé. Znova třeba na těch 15minut protočit? nebo dát refresh? poraď :mrgreen:

pokus ti napíšu za dvě hodky, včerejší se nevyvedl.. já blbec to zase ždímala na 1200ot..ted mi končí praní a vyždímano mám na 800ot takže to jde do sušičky.. nejkratší program je 10min.. je to sušení na čas (nebo jak to říct) suší tak dlouho jak si nastavíš čas, nezávisle na prosušení.( má senzory a vypíná se sama když je prádlo suché).. s časem se vypne až skončí čas :-D :mrgreen: no jak dlouho funguje je to protočení po usušenípřesně nevím.. ale dnes večer mi dojel program asi v 11 a o půl 2 v noci jsem pořád slyšela že se protočí.. jinak já dávám program „všechno možné, suché do skříně“ a trva 1:20 + 10min super suché.. a většinou suší kolem hodimy pak se vypíná.. vesměs je všechno suché..kromě třeba zamuchlaných rukávu nebo zmuchalných ponožek..

ale ze zmuchlaného prádla neměj strach.. já ho tam někdy nechala i den a pak poskládal a rukou uhladila.. nebylo zmuchlane.. za to sušeni na balkoně :roll: nešlo vubec vyhladit.. bylo jak kámen.. Jo a já nežehlím, nikdy nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31901
10.10.16 14:03
@3HE píše:
Holky, děkuji vám za rady a věnovaný čas :-)

Vyšel z toho jednoduchý závěr… nejlepší je vlastní zkušenost, takže - prostě ji koupím :mrgreen: - asi Beko DPU 7980X a uvidíme, jaká bude zkušenost. pračku mám na 5kg prádla, suška bude na 7kg. Prostě ždímnu na 800, když to více nejde, ale dám 5kg do 7kg sušky - čili ji úplně nenaplním… tak uvidíme, za jak dlouho vysuší. V nočním proudu máme el. o hodně levnější - kvůli zvýšenému odběru el. proudu pro ohřev vody - v domku to tak bývá, v bytech ne… Takže prát budu ve dne… a přendám do sušky a nastavím odložený start na noční proud.. ráno vstanu a poskládám :lol:

Pračku se trochu obávám pouštět v noci - nějak té vodě nevěřím… ale sušky se nebojím :-) stejně nemám na výběr… ve dne je prostě drahý proud :-) Už tak platíme zálohu n el. 2400měsíčně a to nemáme žádné extra spotřebiče - pračka, lednice, mrazák, tv, bojler… vařím na plyně, varnou konvici nepoužívám… a elektřiny se nemůžeme doplatit. Noční proud je pro nás úspora. ;)

To máte docela dost :think: jakto? Máte velký barák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.16 14:27
@Nimie píše:
To máte docela dost :think: jakto? Máte velký barák?

to nebudeme rozebírat… nehraje to nyní roli :mrgreen: máme to podobné jako sousedi… takže v tom asi nebude nějaká chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.16 14:28

@brulinka díky, všechno zní moc dobře :lol: :mrgreen:

to jsem zvědavá, jak pokus dopadne :jazyk: asi ti pošlu čokošku… ať uhradím elektřinu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.16 14:28

Těch sušiček je tolik… ono se těžko vybírá… držet se jen D-TESTU? je tak všemocný? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí