Sušička prádla
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@3HE @3HE mám přímo tuhle… jestli myslíš tu pojistku ve spojení s tím že se mi sami otevřely dveře (mimochodem záhada je vyřešena) tak to tam nemám.. nebo možná mám ale nevím jak to funguje
nebo ani nevím v jakém slova smylu to má být pojistka.. když se dveře otevřou tak se program zastaví.. Suším opravdu vše… neřeším co kde má obrázek.. ani materiál.. dokonce suším i to co se sušit nemá a vše přežilo.. čechrání prádla.. je asi myšleno to, že když porgram dojede.. každé 2minuty se prádlo protočí aby se neslehlo a nezmuchlalo.. tuto funci si mužu zapnout nebo nemusím.. to samé když tam dám prádlo morké a časovač spustím třeba až za pár hodin, tak se mi tam prádlo co dvě minutky protoči aby se neslehlo.. no 800ot nevím nevím.. o to déle bude trvat sušení… já ždímu na 1200ot a sším prádlo cca hodinu… jak kdy.. ale většinou víc ne.. jednou se mi stalo že muž mi měl prádlo přehodit z pračky, ale pračka mi to nevyždímala.. a sušička sušila přes tři hodiny a mě z toho hrabalo… ale nebylo vyždímané skoor vubec.. mužu zkusit vyprat prádlo a vyždímat na 800ot a usušit a bych mohla poreferovat rozdíl.. Já jsem ráda že mužu poradit.. ty jsi mi strašně moc pomohla.. stále kojíme a daří se nám dobře…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brulinka to jsem ráda, že jsem ti pomohla ![]()
no, tak budu ráda, když mi také pomůžeš - prosím, vyždímej tedy prádlo na 800ot a uvidíme rozdíl. Asi takové to běžné prádlo - bavlna atd… nebo i ručníky, to je asi jedno…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás by to chtělo i novou pračku, ale stará ještě jede… škoda vyhodit, i když má už sedm let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zksuím… ten druhý typ mi taky nabízel prodavač, že ho mají zrovna skladem.. ale zavrhla jsem to, protože měla o jedno + méně a byla na 8kg prádla, což se mi zdálo moc.. Sušičku mám na 7kg prádla a pračku na 6kg prádla.. když peru třeba dvě neuplné pračky (černé/bíle) tak čekám a vysuším je najednou.. takže si myslím že sušička na 8kg prádla by byla fakt velká.. a uspora byla pro mě rozhodjící.. Já se teda rozmýšlela mezi Beko DPY 8506 GXB1, ta má uplně nejlepší hodnocení, vypadá nejlépe, uspora také lepší.. ale ta cena.. stála by asi o 3-5tis víc.. a tolik už jsem investovat nechtěla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JInak já hodně ocenuji na sušičce třeba jen profoukání prádla 10min.. máme psa a když třeba chci jen fusak odfoukat od chlupů je to super.. Nebo je tam sušení 10min a přídávám si kolik chci.. Dám tam dceři na 10minut „ohřát“ ručník než ji jdu vytahovat z vany.. nebo malému takhle nahřeju fusak, když ho dávám na balkon spát.. strašně ráda peru a suším i plyšáky.. jsou nadýchané a jako nové.. to samé raz za čas třeba jen vysuším peřiny aby se odfoukaly od prachu atd. i rohožky koberečky co tam jdou nacpat.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brulinka k té velikosti… když dám do pračky kompletní ložní, tak by se hodilo tam mít těch 8kg. Máme 6kg a když je to plné, tak to nefunguje tak dobře. Vysuší, ale prádlo je zmačkanější - vždycky je lepší, když tam zbyde prostor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie já plním sušičku do 3/4 tak jak je v návodu.. jinak celé ložní jsem nikdy nesušila společně, protože mi to nevycházi barevně.. ale bud 2× povlečení a k tomu oblečení bavlna, dupky atd někdy i ručníky a vždy vše ok.. zmačkanější bývá když ho tam mám třeba přes noc a nezapnu funkci „protočení co 2min“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, pro mne je také rozhodující A++++++ ![]()
Navíc 8kg pračka i 8kg suška se mi zdá také moc… sice jsme 4 a prádla pořád hodně, ale myslím, že tak moc zase ne, abych musela mít8kg - snad jen kvůli přikrývek z dutého vlákna by se to hodilo.
O sušení ložního se mi také tolik nejedná - máme velkou půdu - tam si to může viset pár dní a pak jen dosuším v sušičce. Ale jinak musím věšet doma a z obýváku je sušárna - to mi už hodně vadí - na půdě to totiž v tomto počasí vis týden a pak převěšuji domů do obýváku… a tak už jsem v zimě začala dávat rovnou do obýváku, ať nemusím běhat na půdu. Máme krb, takže tady vlhký vzduch vítáme… ale zase vdechujeme proací prostředky.. no, jedno ke druhému..
Nyní mám pračku na 6kg prádla, ale až doslouží, tak chci na 7kg. Švagrová má také pračku a sušičku 7 a 7kg, tak vím že to vyhovuje… ale jednalo se mi o ty peřiny - mám duté vlákno… do sušky nemusí, klidně je usuším volně - jen aby se mi vešly do pračky na 7kg - to nevím… záleží na hmotnosti přikrývek - mám nejvyšší gramáž, ale nevím už, kolik to je.
Ale i to se dá řešit - koupit spojovací přikrývky… dvě se spojí druky v jednu zimní… nebo pak rozpojí na dvě letní a nebo na praní je to fajn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brulinka a vyjde ti tedy sušit dvě várky pračky na jednu sušičku? na kg to nevychází…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brulinka píše:
JInak já hodně ocenuji na sušičce třeba jen profoukání prádla 10min.. máme psa a když třeba chci jen fusak odfoukat od chlupů je to super.. Nebo je tam sušení 10min a přídávám si kolik chci.. Dám tam dceři na 10minut „ohřát“ ručník než ji jdu vytahovat z vany.. nebo malému takhle nahřeju fusak, když ho dávám na balkon spát.. strašně ráda peru a suším i plyšáky.. jsou nadýchané a jako nové.. to samé raz za čas třeba jen vysuším peřiny aby se odfoukaly od prachu atd. i rohožky koberečky co tam jdou nacpat..
to je super
těším se třeba na to, že tam prosuším osušky po koupání, aby nemusely viset a samovolně se sušit - ony totiž pak smrdí - aspoń mě tedy ano.
a co ta aviváž? používáš? byla jsem zvyklá prát ve sližu bez aviváže, ale právě mi už chybí nějaká ta vůně prádla, tak jsem začala trochu aviváže dávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Toto je zajímavé ---- čtu si o sušičkách a toto jsem našla na D-TESTU
U kondenzačních sušiček je nutné dodržet základní pravidla, jako minimální vzdálenost 60 cm od pračky, umyvadla a sprchy, protože v opačném případě by okolní vzduch, který sušička využívá, mohl být moc teplý, což by snižovalo účinnost sušení a zvyšovalo elektrickou náročnost celého procesu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aviváž nepoužívám, nedoporučuje se.. (když mi manžel nafasuje prášek s aviváží tak ho upotřebím to zas ne, ale vyloženě aviváž nekupuji) ale myslím že ani není potřeba.. to prádlo ze sušičky voní i tak a voní opravdu tak svěže.. ne jako usušené z balkonu to voní po aviváži ale tak hrubě, ne svěže (nevím jak to popsat) my v bytě máme naopak vlhkost.. takže každé sušení prádla v bytě byl boj.. a celkově to tady tak zatuchle „vonělo“ ale nesmrdělo (to zas néé) a ted se sušičkou celý byt voní svěže, nic ztuchle.. Celkově prach (v našem připadě i chlupy od psa a moje vlasy) tu už nejsou.. Nemusím denně vysávat.. stačí co 3-4dny protože ten prach a chlupy se na oblečení, prádle atd nedrží.. Ted v zimě právě hodně ocenuji, že tu někdy po topení nic nesuším, že mi tu nezavazí sušák.. Už si to nedokážu ani představit.. Se dvěma dětmi, kterým běžně pročurně plínka na prostěradlo-ochranou podložku, někdy i peřinu, to hodně ocěnuji, takovou peřinu bych tu na topení sušila aaspon 2 dny.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE píše:
@brulinka a vyjde ti tedy sušit dvě várky pračky na jednu sušičku? na kg to nevychází…
vyjde, ale nesmí to být plné pračky.. někdy mám trochu černého prádla a trochu bílého.. prát spolu to nechci… takže vyperu jedno pak druhé a společně usuším.. celkově to muže být jedna mega velká pračka a sušička to i tak zvládne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit