Sušička prádla
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@3HE píše:
@Nimie a myslíš, že sušce vadí ten mýdlový sliz?
To ti bohužel neporadím, nemám s ním zkušenosti. Ale myslím si, že by nemělo. Jakoby… ono takhle, v zásadě sušičce - zvlášť když jí máš úplně samostatně, by mělo být úplně jedno v čem to vypereš. Spíš jde o to, jaký to bude mít výsledek - jak třeba požaduješ tu vůni. Ještě teda mě napadá, že do sušičky je lepší prádlo co nejměkčí (proto přidávám tu sodu), tak pokud mýdlový sliz nemá nějaký špatný efekt v tomhle směru, tak myslím, že to bude úplně bez problémů.
Při nejhorším se dají do sušičky pořídit jednorázové navoněné ubrousky speciálně do sušiček (ale to je jenom na vůni).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sušicka ma dva filtry jeden u dveří v bubnu a druhy před kondenzátorem.. Jsem zapomněla dodat..
V elektrech si zkus otevírání dvířek a vydávání zásobníku na vodu a vylevani.. Samozřejmě i filtry..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brulinka ta naše v práci má filtr ve dvířkách… a druhý u země - otevřu výklopná dvířka a vytáhnu jakoby šuplík a na něm je pěnovka… ta se čistí cca co pět sušení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE píše:
@Nimie aha… 2v1 to je zase jiná liga
Tjn, ale taky to má své výhody. Akorát výběr je mnohem menší, protože i z té nabídky všech možných typů je jich dobrých snad jen pár ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brulinka píše:
Ty ubrousky jsou kvůli statické elektřině a pak vůně
Se statickou elektřinou jsem nikdy problém neměla
a ty ubrousky, které myslím, jsem zkoumala tehdy sice narychlo, ale jsem přesvědčena, že u nich v popisu bylo jako účel jen to provonění ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie mýdlový sliz se vyrábí jedna ku jedné - mýdlo jelen a soda. Spíš se jednalo o to, že to není prášek ale „gel“… takže praní i v gelu je o. k… není nutný prášek…
jinak u nás mám možnost kupovat německý Ariel - jedna paní prodává. říkala jsem si, že to zkusím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE píše:
@Nimie mýdlový sliz se vyrábí jedna ku jedné - mýdlo jelen a soda. Spíš se jednalo o to, že to není prášek ale „gel“… takže praní i v gelu je o. k… není nutný prášek…jinak u nás mám možnost kupovat německý Ariel - jedna paní prodává. říkala jsem si, že to zkusím.
To vůbec nevadí, jak říkám, sušičce by to mělo být jedno v čem pereš - ale pro lepší výsledek je lepší tam dávat co nejměkčí a případně něco, co to trošku provoní.
A ještě - což je teda v podstatě samozřejmost, ale pro jistotu - zvlášť na bílé prádlo je fajn vzít fakt prášek, který to vypere pořádně. Nemusíš si toho pořádně ani všimnou při přendavání z pračky do sušičky, stačí když to vypere trošku hůř - ty to pak strčíš do horké sušičky, ze které to následně vyndáš do o dost nižších teplot a výsledek je takový, že tu špínu tam ještě víc zakonzervuješ. Takže pokud třeba nemáš prášek, po kterém máš fakt bílé prádlo a dobře vyprané, tak ti tímhle způsobem bude mnohem snáz šedivět a žloutnout. I to byl důvod, proč jsem přešla na práškový Ariel z tekutého Perwollu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie Já mám bílého tak málo, že si na něj prášek koupím, i kdybych měla ostatní prát ve slizu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie teď budu zvažovat ten samočistící kondenzátor… uvidíme
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE píše:
@Nimie Já mám bílého tak málo, že si na něj prášek koupím, i kdybych měla ostatní prát ve slizu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE píše:
já bych se jich také držela, ale neznám žádného, který by mi poradil, takže mi zbývají recenze na heuréce a maminky tady na emimi. Maminkám věřím víceManžel také studoval sušky, tak mi sdělil, že prý je lepší suška se skleněným víkem, protože to plastové je zevnitř poškrábané od zipů a kovových knoflíků… četl to v recenzích u AEG. @matkabagristy Co ty na to?
schválně jsem ji šla omrknout. Máme víko plastové, zevnitř je díkrovaný plast- filtr, nepoškrábaný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE filtry jsou 3- jeden ve dvířkách, jeden pod otvorem na prádlo. umělé. Ty se čistí pokaždé- prostě po nich přejedeš rukou. Pak je ve spodní části velký kovový filtr, který se čistí asi tak často jako ten u pračky (já tak 1-2× za rok)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit