Sušička prádla
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Petronka mě se o hospodu také nejedná - nechodíme… a když už, tak to rovnou letí do pračky.
spíše se mi jednalo o ty věci, co leží delší dobu ve skříni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE píše:
do LG nevleze nikdo… jen servisman
do AEG také nevleze nikdo
do BEKA také nevleze nikdo - ale jelikož je tam houba, tak má zákazník dojem, že má přístup ke kondenzátoru - ale v podstatě má přístup jen k té mřížce - stejně jako u AEG.takhle to chápu já
a teď je rozdíl v motorech - BEKO má uhlíkový, AEG má inventorový, na který dávají záruku 10let. Inventrový nemá uhlíky.
Ta kovová mřížka myslím vymněník… neboli kondenzátor.
U samooplachovací LG se k němu nedostaneš aby jsi vyčistila to co ne nevyčistí oplachem. Inventorový motor a záruka na nej - záruka se vztahuje pouze na civky ale ložiska které drží buben nebo elektronika nejsou součástí motoru = tj záruka je pouze ne to co se nemůže rozbýt. Ten přistup k mřížce co je u BEKO a AEG stačí můžeš vyluxovat větší vlákna co se ti prichytí na mřížku případně tu mřížku propláchnout sprchou, u AEG vadí že je před výměníkem ještě plastová mžížka kůli které nepřiložiš hadici od vysavače přímo na žebra výměníku. Rozdil ve spotrebe mezi A+ a A+++ je větší
A+ Beko DPU 8360 X 2.68kwh
A++ AEG 76788IHCS 1.99kwh
A+++ Beko DPY 8506 GXB1 1.42kwh
tj rozdil v jednom cyklu mezi A+++ a A+ je 1.26kwh pokud si to kupuješ protože maš děti a budeš prát a sušit každy den(a ne každý 3ti podle ktereho je pocitana spotřeba za rok) tak je to za rok rozdil 460kwh *5 = 2300kč a s timhle provozem mas celkem slušnou šanci že se ti vyplatí 5 letá záruka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinKa36 díky, taky si to myslím, že se vyplatí A+++ s 5letou zárukou.
A+ nechci… takže rozdíl mezi A+ a A+++ mě tolik nezajímá… Rozdíl mezi A++ a A+++ zase tak velký není… ale zase se jedná o to, že si můžu koupit BEKO 7380X A++ za 15000kč a mám 2roky záruku… NEBO BEKO DPY 8506 GXB1 A+++ za 16000kč s 5letou zárukou v ceně. Tisíc korun rozdíl a rozdíl v energiích i záruce.
Psala jsem na prodejny dotazy - odepsali mi, že Beko má uhlíkový motor. Máme uhlíkový motor u Beko pračky - takéměla 5letou záruku a po záruce se začaly kazit právě uhlíky - co půl roku od té doby měníme uhlíky… prostě se ojedou a pračka se netočí. Na druhou stranu výměna uhlíků není tak složitá - jednou u nás byl servisman, od té doby to manžel opravuje sám.
Kdybych si koupil a sušku s uhlíkovým motorem, můžu předpokládat, že za pět let budu zase často měnit uhlíky. Snad to ale manžel zase zvládne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinKa36 už mě i napadlo koupit za 10tis. obyčejnou A+ s tím, že vydrží cca 4roky… ale nemám propočítáno, o kolik se prodraží na elektřině. a připravila bych se také o některé funkce a programy.
K filtrům mi prodejci odpověděli, že se nedá říci, který je nejlepší… všechny jsou dělané tak, aby cca 5let plně sloužily - ovšem s tím, že budou mít od spotřebitele 100% údržbu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinKa36 kovová mřížka myslím, že není kondenzátor… ten je schovaný za mřížkou, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE u AEG mám za filtry primo výměník před kterým je plastová mřížka s velkými rozestupy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE píše:
@MartinKa36 už mě i napadlo koupit za 10tis. obyčejnou A+ s tím, že vydrží cca 4roky… ale nemám propočítáno, o kolik se prodraží na elektřině. a připravila bych se také o některé funkce a programy.K filtrům mi prodejci odpověděli, že se nedá říci, který je nejlepší… všechny jsou dělané tak, aby cca 5let plně sloužily - ovšem s tím, že budou mít od spotřebitele 100% údržbu.
No to byla právě moje volba, oželet tu spotřebu za nižší cenu spotřebiče, předpokládám životnost 5 let… Ale také je to tím, že ačkoliv suším cca 2× denně, tak ten rozdíl ve spotřebě bude malý, suším často na „noční proud“ a tam už není sazba 5 kč/kWh ale 1,50 kč/kWh
kdybych se rozhodovala s ohledem na životnost a kvalitu provedení, připlatila bych si a za 22 tis. koupila Miele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si také myslela že ta kovová „mřížka“ je kondenzátor a v Beko ji mám přístupnou, kdežto se samooplachem přístupná není… a to byl pro mě problém… Jinak ten refresh pach z cigaret nevytáhne :-/ já teda nekouřím, ale byla jsem s kamarádkou ve vinárně a chtěla jsem pak profoukat oblečení a nedalo se i tak to smrdělo.. ale na odchlupení a odprašení bezvadné ![]()
Jinak já třeba na zaruční doby neslyším.. tolikrát jsem se spálila, pokážde to v obchodě svedli na mechanické poškození nebo špatné užívání.. i když vím že to tak nebylo..
Souhlasím s Vámi že ta Beko je taková popelka
já bohuže byla omezená finan. limitem (kupovalo se ještě auto) ale i přesto si nemyslím že jsem koupila špatně.. myslím že za dobrou cenu jsem dostala dobrou sušičku.. jasně ty LG v obchodě vypadaly lépe, ale když jsem si pak četla recenze stejně jsem se vrátila k té Beko.. Kdybych měla víc penez la bych do té Beko která je na heurece první.. ale na živo jsem ji neviděla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brulinka nebylo cílem pohanit tvoji sušičku a jsem ráda, že jsi mi spoustu věcí poradila ![]()
já nechci přikupovat záruku… ale kdybych měla volit BEKO, tak vezmu tu za 18tis - top bude ta, co je na heuréce první - ale počkám si, až naskladní za 16tis - mají ji na objednání… a tady už je záruka na 5let v ceně - ještě musím prostudovat záruční podmínky. Prodejce psal, že je to plná záruka na všechny závady po dobu pěti let… ale ověřím si to na stránkách BEKO. Navíc může u toho být dodatek, že jen když sušičku instaluje autorizovaný servis - což se nám stalo u myčky - záruka pět let byla tedy k ničemu, ale to byla vestavná myčka, tak proot chtěli instalaci odborníkem.
No a když to neklapne, tak vezmu nějakou s dvouletou zárukou.
Tohle jsou takové moje úvahy… třeba nakonec koupíme úplně jinou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brulinka Ale už vím, jak to myslíš - vlastně i u dvouleté záruky se může stát, že ji neuznají - různě se budou vykrucovat a vymlouvat, že spotřebitel špatně čistil filtr nebo nedodržoval nějaké návody… chápu. To je risk u koupě každého výrobku… to je pravda.
Asi je to jedno - člověk nakonec kupuje podle ceny, funkcí a el. spotřeby…
Někdo nadává na Whirpool, druhý zase roky kupuje jen Whirpool, to je těžko… každý má jiné zkušenosti a názory… no, jsem sama zvědavá, co koupíme my ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE přesně tak… každý má jiný názor na značky.. já teda osobně nemám žádnou top značku, domá máme vše od jiné značky a vše funguje..televize-Lg, pračka-Samsund, myčka-Indesit, lednice-gorenje, sušička-Beko atd.. a vše klape. Máme ale novou domácnost, takže to nejde uplně tak říct..
Já zas narovinu říkám kdybych měla víc penez půjdu do jiné sušičky..ale ne že bych s touhle nebyla spokojena..spíš bych si připlatila za tu prní na heuréce, má o jedno plusko víc a prosklené dveře.. možná i nějaké lěpší funkce ale to z hlavy ted nevím.. pokud už je 5ti letá zaruka v ceně tak bych ji koupila ale rozhodně bych si za ni nepříplácela..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brulinka píše:
@3HE přesně tak… každý má jiný názor na značky.. já teda osobně nemám žádnou top značku, domá máme vše od jiné značky a vše funguje..televize-Lg, pračka-Samsund, myčka-Indesit, lednice-gorenje, sušička-Beko atd.. a vše klape. Máme ale novou domácnost, takže to nejde uplně tak říct..Já zas narovinu říkám kdybych měla víc penez půjdu do jiné sušičky..ale ne že bych s touhle nebyla spokojena..spíš bych si připlatila za tu prní na heuréce, má o jedno plusko víc a prosklené dveře.. možná i nějaké lěpší funkce ale to z hlavy ted nevím.. pokud už je 5ti letá zaruka v ceně tak bych ji koupila ale rozhodně bych si za ni nepříplácela..
mám přesně stejný názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petronka píše:
No to byla právě moje volba, oželet tu spotřebu za nižší cenu spotřebiče, předpokládám životnost 5 let… Ale také je to tím, že ačkoliv suším cca 2× denně, tak ten rozdíl ve spotřebě bude malý, suším často na „noční proud“ a tam už není sazba 5 kč/kWh ale 1,50 kč/kWhkdybych se rozhodovala s ohledem na životnost a kvalitu provedení, připlatila bych si a za 22 tis. koupila Miele.
pravda, ale můžu i s A+++ sušit na noční proud a bude mě to stát ještě méně
no, uvidíme, uvidíme..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem se právě dozvěděla, že Beko A+++ nemá 5letou záruku… jedině si přikoupit - to ne.
S 5letou zárukou je BEKO DS 7434 CS RX - zase A++ a 7kg. No, tak teď nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všechno je o kompromisech
přeji šťastnou ruku při finálním rozhodnutí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit