Sušička prádla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3HE
22413
12.10.16 22:19

Také jsem na LG četla na heuréce nějaké negace… je to prostě elektronika navíc a může se pokazit. Mechanický filtr se nepokazí.

No a vychází mi z toho… v podstatě tyto spotřeebiče jsou dělané na 5let… takže na tuto dobu by měl postačovat každý druh filtrace… a pak už je to jen o štěstí.

My jsme zatím nikdy nic ze spotřebičů nemuseli reklamovat ani opravovat. Vše mi funguje. Jen myčku jsem špatně vybrala - měla jsem CANDY a pokazila se po 5letech… pokazila se vlastně v normě - ale opravář se divil, že tak dlouho vydržela, protože Candy vydrží jen něco přes dva roky… a hlavně se na ni špatně kupují náhradní díly a opraváři ji nechtějí opravovat. Tak nechci udělat stejnou chybu… teď máme myčku BEKO - je to standart… ale vidím jasně, že je to z hlediska zpracování „nižší třída“… to stejné jsem viděla v obchodě u sušiček. Beko vedle ostatních vypadá jako popelka :mrgreen:

No, uvidím ještě zítra.. jdu do dalšího elektra na výzvědy.

Včera to bylo dost masakr - prodavačka mi pořád opěvovala tu drahou sušku… A+++ za 21tisíc… a o té levnější mi řekla, že nemá zpětný chod bubnu - přitom vím, že má :mrgreen:

ve druhém obchodě se mě ujal sotva 20letý mladíček a na dotaz na sušky mi přeříkal ty čtyři značky, které tam měli… a ať se rozhodnu dle el. spotřeby… o filtrech nevěděl nic, o funkcích taky ne. To je prodavač! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
12.10.16 22:21

@Petronka no právě… Whirpoolu vůbec nevěřím…
opraváře žádného neznám…

AEG mne láká nejvíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
12.10.16 22:24

@Petronka a co Hotpoint? nevíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
12.10.16 22:25

Ještě mě napadli takové postřehy, které by třeba při rozhodování mohli mít vliv.

• kde budete mít sušičku… hlučnost (hučí jako puštěná digestoř), je rozdíl někde ve sklepě, nebo v kuchyni, rozdíl několika decibelů může rozhodnout
  • ten různý počet filtrů znamená i více čištění - bude v blízkosti tekoucí voda? nízká umyvadlová baterie ten filtr dobře nepropláchne, dřezová je lepší, ideálně sprcha a běhat s několika kapajícími filtry po bytě sem a tam je otrava, pokud ji budete mít někde na chodbě, tam bych ocenila méně filtrů na čištění, jestli bude v koupelně nad pračkou, nebude mi vadit filtrů klidně pět
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
12.10.16 22:29

@Petronka tak jsem na tu tvoji sušku ještě koukla - dotaz - má funkci osvěžení? a sušení MIX?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
12.10.16 22:29

S Hotpoint zkušenost nemám, nevím, že by jí někdo v okolí měl, bohužel
u Beka je to otazník… má spoustu věcí za méně peněz než ostatní a na vybrané modely dává těch 5 let záruky, zní to lákavě, nevím. Co jsem viděla v obchodě, tak ty levné měli takové ošizené čudlíky, buben i ty lopaty v bubnu se mi nezdáli, ty dražší od 12 tis. vypadali o poznání bitelněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
12.10.16 22:32

@Petronka bude v chodbě, která nám nahrazuje technickou místnost a úschovnu všeho možného… přes dvoje dveře do ložnice… hlučnost raději menší…
umyvadlo tam tedy není… ale vysavač ano - a hned blízko - jen strčit do zásuvky a natáhnot k sušce hadici… ani s vysavačem nemusím hýbat :mrgreen:

pořád mi vychází AEG :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
12.10.16 22:33
@Petronka píše:
S Hotpoint zkušenost nemám, nevím, že by jí někdo v okolí měl, bohužel
u Beka je to otazník… má spoustu věcí za méně peněz než ostatní a na vybrané modely dává těch 5 let záruky, zní to lákavě, nevím. Co jsem viděla v obchodě, tak ty levné měli takové ošizené čudlíky, buben i ty lopaty v bubnu se mi nezdáli, ty dražší od 12 tis. vypadali o poznání bitelněji.

také mám ten dojem… popelka Beky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
12.10.16 22:36
@Petronka píše:
Ještě mě napadli takové postřehy, které by třeba při rozhodování mohli mít vliv.
  • kde budete mít sušičku… hlučnost (hučí jako puštěná digestoř), je rozdíl někde ve sklepě, nebo v kuchyni, rozdíl několika decibelů může rozhodnout
  • ten různý počet filtrů znamená i více čištění - bude v blízkosti tekoucí voda? nízká umyvadlová baterie ten filtr dobře nepropláchne, dřezová je lepší, ideálně sprcha a běhat s několika kapajícími filtry po bytě sem a tam je otrava, pokud ji budete mít někde na chodbě, tam bych ocenila méně filtrů na čištění, jestli bude v koupelně nad pračkou, nebude mi vadit filtrů klidně pět

ale to není několik kapajících filtrů - ta houba je suchá… ale když je vyperu, je mokrá a suším v koupelně… až potom suchou přenáším.
a kdybych nesla ten filtr ze dvířek umýt do umyvadla, tak bych ho musela nechávat okapat v koupelně, což by mi dost vadilo. Ty ho čistíš vždy vodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
12.10.16 22:37
@3HE píše:
@Petronka tak jsem na tu tvoji sušku ještě koukla - dotaz - má funkci osvěžení? a sušení MIX?

@Petronka
prosííím 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
12.10.16 22:44

@3HE ten filtr ze dveří je po každém sušení docela plný, fakt jsem nevěřila kolik prachu, vlasů a žmolíků z čistého vypraného prádla to vyfouká, takže ho téměř po každém sušení oplachuju, mám sušičku také na chodbě, přímo proti dveřím do koupelny. Jenom když spěchám, tak ten filtr propláchnu ob jedno sušení, víc určitě ne.
Jinak ta moje MIX má, ale REFRESH ne, k tomu používám ČAS SUŠENÍ, kde si nastavím 20 min - používám to třeba když mám černé kalhoty od chlupů od psa, krásně to vyfouká do filtru, vlastně mi to nahradilo lepící válečky na černé oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
12.10.16 22:48

@Petronka moc děkuji za info… právě přemýšlím, zda ten refresh vůbec využiji… jedná se mi o to, že např. vezmu oděv, který byl třeba půlroku ve skříni… a už je znát, že není svěží… myslíš, že použitím refresh bych ho osvěžila? jestli to není nakonec zbytečná funkce… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
12.10.16 22:52

@Petronka no, tak s ním prostě budu běhat do koupelny - opláchnu a nechám okapat… nebo otřu papírovou utěrkou… a položím na sušku… tam se dosuší sám. Mám to do kopelny přes delší chodbu, ale přežiji to s radostí :mrgreen: než lítat po půdě a za tři dny naštvaně sbírat mokré prádlo a převěšovat do obýváku na sušák, kde zase dva dny schne… je to na budku. Mám dojem, že bydlím se sušákem na prádlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
12.10.16 23:03
@3HE píše:
@Petronka moc děkuji za info… právě přemýšlím, zda ten refresh vůbec využiji… jedná se mi o to, že např. vezmu oděv, který byl třeba půlroku ve skříni… a už je znát, že není svěží… myslíš, že použitím refresh bych ho osvěžila? jestli to není nakonec zbytečná funkce… :think:

asi záleží jak co, můj chlap do hospody nechodí, do kuřácký už vůbec ne, prý ten refresh pohlcuje pachy, nemám vyzkoušeno, když prádlo smrdí, tak ho vyperu ;)
také se na to osvěžení čistého chystám teď před zimou :D že bych k tomu přidala ten vonný ubrousek, zapnula na syntetiku, nebo nastavila čas sušení a chodila kontrolovat, než vychytám která věc potřebuje kolik času…
no určitě to bude méně, než čas strávený kolíčkováním prádla
s malými dětmi je to takový kolotoč peru a vařím… peru a vařím… peru a vařím uklízím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
12.10.16 23:20

Tak tady je zajímavé čtení o filtrech AEG…
https://www.emimino.cz/…seni-243612/

a jedna paní mi odepsala do SZ - má pračku LG se samočištěním oplachem a po třech letech ji musela dát do servisu a stálo ji to 3000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí