Sušička prádla
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@3HE píše:
Toto je zajímavé ---- čtu si o sušičkách a toto jsem našla na D-TESTUU kondenzačních sušiček je nutné dodržet základní pravidla, jako minimální vzdálenost 60 cm od pračky, umyvadla a sprchy, protože v opačném případě by okolní vzduch, který sušička využívá, mohl být moc teplý, což by snižovalo účinnost sušení a zvyšovalo elektrickou náročnost celého procesu.
Já mám sušičku v kuchyni.. mezi ledničkou a jídelní stolem u zdi pod oknem.. takže o tomhle nic nevím
![]()
Jinak když jsem chtěla sušičku, muž se tvářil tak nijak.. ale když poprvé otevřel sušičku a tam čekalo nadýchané, suché, vonavé prádlo byl překvapený a nadšený.. když přišel z venku (bylo chladno ale ještě se netopilo) dal si sprchu a já mu „nasušila“ručník tak chrochtal blahem.. takže sušičku si ted taky hodně chválí.. ![]()
ale bych tu jen nechválila sušičku.. Co mi dost vadí je hluk.. ani né tak hluk sušičky spíš jako cinkání knoflíku, zipů atd o buben.. ale suším prádlo bud brzy ráno dokud ještě spíme, nebo v noci.. To nám nevadí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Budu ji mít v chodbě… do ložnice jsou to dvoje dveře… uvidíme, jestli to bude v noci slyšet…
u nás sušičku navrhl právě manžel
mám totiž sušák s prádlem u krbu v obýváku a když on přikládá do krbu - topíme v něm celou zimu, tak vždy mu ten sušák překáží, nebo když nese dřevo ke krbu - denně, tak mu také sušák překáží. Nebo když se okoupeme, tak jsou osušky u krbu na židlích - no, to je něco
no, je to tady prostě sušárna, tak ho to už naštvalo… a taky ho už štvalo věčné moje remcání, že bydlíme v sušárně
ani jsem nedoufala, že sušičku navrhne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Budu ji mít v chodbě… do ložnice jsou to dvoje dveře… uvidíme, jestli to bude v noci slyšet…
u nás sušičku navrhl právě manžel
mám totiž sušák s prádlem u krbu v obýváku a když on přikládá do krbu - topíme v něm celou zimu, tak vždy mu ten sušák překáží, nebo když nese dřevo ke krbu - denně, tak mu také sušák překáží. Nebo když se okoupeme, tak jsou osušky u krbu na židlích - no, to je něco
no, je to tady prostě sušárna, tak ho to už naštvalo… a taky ho už štvalo věčné moje remcání, že bydlíme v sušárně
ani jsem nedoufala, že sušičku navrhne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dívám se po pračkách - no, nadšená nejsem - nejvíce jich je na 6kg. - v D. TESTU testovali hlavně ty 6kg. Chtěla jsem 7kg. No, tak teď nevím… 7kg chci, ale kterou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám teď 6kg a vidím, že je to málo. Aspoń to kilečko navíc by to chtělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sušku v kucyhni bych nechtěla. Mám pračku v koupelně vedle kuchyně… a leze mi na nervy, jak to denně poslouchám.. no, ale když nemáš jinou možnost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím, kdy asi budeš prát něco, co vyždímáš na 800ot? ať vím… chci koupit sušku co nejdříve… a´t vím, zda je nutné řešit i pračku… jsou i výhodné sety atd., tak třeba bych toho využila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE píše:
Toto je zajímavé ---- čtu si o sušičkách a toto jsem našla na D-TESTUU kondenzačních sušiček je nutné dodržet základní pravidla, jako minimální vzdálenost 60 cm od pračky, umyvadla a sprchy, protože v opačném případě by okolní vzduch, který sušička využívá, mohl být moc teplý, což by snižovalo účinnost sušení a zvyšovalo elektrickou náročnost celého procesu.
Obvykle stačí nechat otevřené dveře do koupelny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE píše:
Prosím, kdy asi budeš prát něco, co vyždímáš na 800ot? ať vím… chci koupit sušku co nejdříve… a´t vím, zda je nutné řešit i pračku… jsou i výhodné sety atd., tak třeba bych toho využila.
Je to rozdíl, jde to vysušit, ale je to výrazně pomalejší (srovnávám s 700 vs 1400, ale mezi 700 a 800 už nebude tak velký rozdíl).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie píše:
Obvykle stačí nechat otevřené dveře do koupelny.
díky, budu mít obojí v chodbě vedle sebe… můžu otevřít i ven… ![]()
@Nimie píše:
Je to rozdíl, jde to vysušit, ale je to výrazně pomalejší (srovnávám s 700 vs 1400, ale mezi 700 a 800 už nebude tak velký rozdíl).
no, pračku mám7let, tak doufám
, že se brzy pokazí… uvidíme, jak to bude se sušením - případně koupíme novou pračku dříve
záleží na tom, co bude okonomičtější - investice do nové pračky nebo vydržet třeba rok platit více za jedno usušení po vyždímání na 800ot. To bude asi nalej vylej… jde ale ještě o ušetřený čas… když budu na sušku čekat tři hodiny, tak to se mi už nevyplatí. To nezkloubím se svým denním režimem, prací atd. Máme noční proud v noci od 00-5hod. ve dne jen 15-18hod. to se bude těžko kombinovat. Bu´d budu v noci prát nebo sušit… ale nerada… raději mám nad puštěnými spotřebiči dohled.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE my sušku pořizovali právě kvůli tomu, aby nebylo prádlo u krbu
Já ji mám postavenou na pračce v technické místnosti. Vydává teplo, tak mívám otevřené okno nebo dveře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE no, takhle… podle množství a typu prádla (a tedy i nastavené intenzity - občas risknu i prádlo, co do sušičky nepatří) se může stát, že ze 700 i po těch 3 hodinách to není. Větší množství dobře vyždímaného prádla bývá tak za ty 2 hoďky myslím, ale fakt hodně záleží na tom kolik tam toho je a co nastavím - mezi režimem „prádelník“ a „k žehlení“ třeba může být rozdíl půl hodiny a záleží na tom, co od toho chci.
Nejvíc asi fakt záleží na množství a na vyždímanosti, mám program na 45 minut - praní + sušení. Používám nejčastěji na uklízecí hadříky a na oblečení, které prakticky není špinavé nebo potřebuju jen pár kousků „teď hned“
dokud je to fakt pár kousků, tak se to stihne i vyprat i vysušit. Kdybych tam nacpala půlku pračky, už by se to asi vysušit nezvládlo.
Zastávám názor, že automatický spotřebič je automatický pouze pokud mi umožní nad ním nemít dohled
takže zvlášť pračku a sušičku pouštím většinou na brzké ráno (tak aby po probuzení bylo hotovo) nebo třeba na dobu co jdu pryč (tak aby bylo hotovo jakmile se vrátím). Vyhovuje mi, že se o to nemusím starat, jen nahážu dovnitř a příjdu už k hotovému - jen vyndám a používám. U nás snad hlavně nic jako noční proud není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A máte při ročním zúčtování elektřiny vidět velký rozdíl když jste sušičku neměly a teď když ji máte? se trošku bojím té spotřeby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE píše:
Udělám to ještě dnes… At mužu porefetovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie píše:
@3HE no, takhle… podle množství a typu prádla (a tedy i nastavené intenzity - občas risknu i prádlo, co do sušičky nepatří) se může stát, že ze 700 i po těch 3 hodinách to není. Větší množství dobře vyždímaného prádla bývá tak za ty 2 hoďky myslím, ale fakt hodně záleží na tom kolik tam toho je a co nastavím - mezi režimem „prádelník“ a „k žehlení“ třeba může být rozdíl půl hodiny a záleží na tom, co od toho chci.Nejvíc asi fakt záleží na množství a na vyždímanosti, mám program na 45 minut - praní + sušení. Používám nejčastěji na uklízecí hadříky a na oblečení, které prakticky není špinavé nebo potřebuju jen pár kousků „teď hned“
Zastávám názor, že automatický spotřebič je automatický pouze pokud mi umožní nad ním nemít dohleddokud je to fakt pár kousků, tak se to stihne i vyprat i vysušit. Kdybych tam nacpala půlku pračky, už by se to asi vysušit nezvládlo.
takže zvlášť pračku a sušičku pouštím většinou na brzké ráno (tak aby po probuzení bylo hotovo) nebo třeba na dobu co jdu pryč (tak aby bylo hotovo jakmile se vrátím). Vyhovuje mi, že se o to nemusím starat, jen nahážu dovnitř a příjdu už k hotovému - jen vyndám a používám. U nás snad hlavně nic jako noční proud není
jsem podobného názoru.. suším bud když spíme a myčku zapínám než jdu ven..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit