Sušička prádla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2212
9.10.16 00:46
@3HE píše:
Toto je zajímavé ---- čtu si o sušičkách a toto jsem našla na D-TESTUU kondenzačních sušiček je nutné dodržet základní pravidla, jako minimální vzdálenost 60 cm od pračky, umyvadla a sprchy, protože v opačném případě by okolní vzduch, který sušička využívá, mohl být moc teplý, což by snižovalo účinnost sušení a zvyšovalo elektrickou náročnost celého procesu.

Já mám sušičku v kuchyni.. mezi ledničkou a jídelní stolem u zdi pod oknem.. takže o tomhle nic nevím :think: :think:

Jinak když jsem chtěla sušičku, muž se tvářil tak nijak.. ale když poprvé otevřel sušičku a tam čekalo nadýchané, suché, vonavé prádlo byl překvapený a nadšený.. když přišel z venku (bylo chladno ale ještě se netopilo) dal si sprchu a já mu „nasušila“ručník tak chrochtal blahem.. takže sušičku si ted taky hodně chválí.. :mrgreen:

ale bych tu jen nechválila sušičku.. Co mi dost vadí je hluk.. ani né tak hluk sušičky spíš jako cinkání knoflíku, zipů atd o buben.. ale suším prádlo bud brzy ráno dokud ještě spíme, nebo v noci.. To nám nevadí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
9.10.16 00:57

Budu ji mít v chodbě… do ložnice jsou to dvoje dveře… uvidíme, jestli to bude v noci slyšet…

u nás sušičku navrhl právě manžel :mrgreen: mám totiž sušák s prádlem u krbu v obýváku a když on přikládá do krbu - topíme v něm celou zimu, tak vždy mu ten sušák překáží, nebo když nese dřevo ke krbu - denně, tak mu také sušák překáží. Nebo když se okoupeme, tak jsou osušky u krbu na židlích - no, to je něco :roll: no, je to tady prostě sušárna, tak ho to už naštvalo… a taky ho už štvalo věčné moje remcání, že bydlíme v sušárně :mrgreen: ani jsem nedoufala, že sušičku navrhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
9.10.16 00:57

Budu ji mít v chodbě… do ložnice jsou to dvoje dveře… uvidíme, jestli to bude v noci slyšet…

u nás sušičku navrhl právě manžel :mrgreen: mám totiž sušák s prádlem u krbu v obýváku a když on přikládá do krbu - topíme v něm celou zimu, tak vždy mu ten sušák překáží, nebo když nese dřevo ke krbu - denně, tak mu také sušák překáží. Nebo když se okoupeme, tak jsou osušky u krbu na židlích - no, to je něco :roll: no, je to tady prostě sušárna, tak ho to už naštvalo… a taky ho už štvalo věčné moje remcání, že bydlíme v sušárně :mrgreen: ani jsem nedoufala, že sušičku navrhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
9.10.16 00:58

Dívám se po pračkách - no, nadšená nejsem - nejvíce jich je na 6kg. - v D. TESTU testovali hlavně ty 6kg. Chtěla jsem 7kg. No, tak teď nevím… 7kg chci, ale kterou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
9.10.16 00:59

Mám teď 6kg a vidím, že je to málo. Aspoń to kilečko navíc by to chtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
9.10.16 01:00

Sušku v kucyhni bych nechtěla. Mám pračku v koupelně vedle kuchyně… a leze mi na nervy, jak to denně poslouchám.. no, ale když nemáš jinou možnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
9.10.16 01:01

Prosím, kdy asi budeš prát něco, co vyždímáš na 800ot? ať vím… chci koupit sušku co nejdříve… a´t vím, zda je nutné řešit i pračku… jsou i výhodné sety atd., tak třeba bych toho využila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31918
9.10.16 01:34
@3HE píše:
Toto je zajímavé ---- čtu si o sušičkách a toto jsem našla na D-TESTUU kondenzačních sušiček je nutné dodržet základní pravidla, jako minimální vzdálenost 60 cm od pračky, umyvadla a sprchy, protože v opačném případě by okolní vzduch, který sušička využívá, mohl být moc teplý, což by snižovalo účinnost sušení a zvyšovalo elektrickou náročnost celého procesu.

Obvykle stačí nechat otevřené dveře do koupelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31918
9.10.16 01:35
@3HE píše:
Prosím, kdy asi budeš prát něco, co vyždímáš na 800ot? ať vím… chci koupit sušku co nejdříve… a´t vím, zda je nutné řešit i pračku… jsou i výhodné sety atd., tak třeba bych toho využila.

Je to rozdíl, jde to vysušit, ale je to výrazně pomalejší (srovnávám s 700 vs 1400, ale mezi 700 a 800 už nebude tak velký rozdíl).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
9.10.16 01:41
@Nimie píše:
Obvykle stačí nechat otevřené dveře do koupelny.

díky, budu mít obojí v chodbě vedle sebe… můžu otevřít i ven… :-)

@Nimie píše:
Je to rozdíl, jde to vysušit, ale je to výrazně pomalejší (srovnávám s 700 vs 1400, ale mezi 700 a 800 už nebude tak velký rozdíl).

no, pračku mám7let, tak doufám :mrgreen:, že se brzy pokazí… uvidíme, jak to bude se sušením - případně koupíme novou pračku dříve :-) záleží na tom, co bude okonomičtější - investice do nové pračky nebo vydržet třeba rok platit více za jedno usušení po vyždímání na 800ot. To bude asi nalej vylej… jde ale ještě o ušetřený čas… když budu na sušku čekat tři hodiny, tak to se mi už nevyplatí. To nezkloubím se svým denním režimem, prací atd. Máme noční proud v noci od 00-5hod. ve dne jen 15-18hod. to se bude těžko kombinovat. Bu´d budu v noci prát nebo sušit… ale nerada… raději mám nad puštěnými spotřebiči dohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
9.10.16 02:46

@3HE my sušku pořizovali právě kvůli tomu, aby nebylo prádlo u krbu :lol: Já ji mám postavenou na pračce v technické místnosti. Vydává teplo, tak mívám otevřené okno nebo dveře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31918
9.10.16 02:52

@3HE no, takhle… podle množství a typu prádla (a tedy i nastavené intenzity - občas risknu i prádlo, co do sušičky nepatří) se může stát, že ze 700 i po těch 3 hodinách to není. Větší množství dobře vyždímaného prádla bývá tak za ty 2 hoďky myslím, ale fakt hodně záleží na tom kolik tam toho je a co nastavím - mezi režimem „prádelník“ a „k žehlení“ třeba může být rozdíl půl hodiny a záleží na tom, co od toho chci.

Nejvíc asi fakt záleží na množství a na vyždímanosti, mám program na 45 minut - praní + sušení. Používám nejčastěji na uklízecí hadříky a na oblečení, které prakticky není špinavé nebo potřebuju jen pár kousků „teď hned“ :lol: dokud je to fakt pár kousků, tak se to stihne i vyprat i vysušit. Kdybych tam nacpala půlku pračky, už by se to asi vysušit nezvládlo.

Zastávám názor, že automatický spotřebič je automatický pouze pokud mi umožní nad ním nemít dohled :mrgreen: takže zvlášť pračku a sušičku pouštím většinou na brzké ráno (tak aby po probuzení bylo hotovo) nebo třeba na dobu co jdu pryč (tak aby bylo hotovo jakmile se vrátím). Vyhovuje mi, že se o to nemusím starat, jen nahážu dovnitř a příjdu už k hotovému - jen vyndám a používám. U nás snad hlavně nic jako noční proud není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
9.10.16 09:10

A máte při ročním zúčtování elektřiny vidět velký rozdíl když jste sušičku neměly a teď když ji máte? se trošku bojím té spotřeby :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
9.10.16 11:57
@3HE píše:

Udělám to ještě dnes… At mužu porefetovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
9.10.16 11:58
@Nimie píše:
@3HE no, takhle… podle množství a typu prádla (a tedy i nastavené intenzity - občas risknu i prádlo, co do sušičky nepatří) se může stát, že ze 700 i po těch 3 hodinách to není. Větší množství dobře vyždímaného prádla bývá tak za ty 2 hoďky myslím, ale fakt hodně záleží na tom kolik tam toho je a co nastavím - mezi režimem „prádelník“ a „k žehlení“ třeba může být rozdíl půl hodiny a záleží na tom, co od toho chci.

Nejvíc asi fakt záleží na množství a na vyždímanosti, mám program na 45 minut - praní + sušení. Používám nejčastěji na uklízecí hadříky a na oblečení, které prakticky není špinavé nebo potřebuju jen pár kousků „teď hned“ :lol: dokud je to fakt pár kousků, tak se to stihne i vyprat i vysušit. Kdybych tam nacpala půlku pračky, už by se to asi vysušit nezvládlo.

Zastávám názor, že automatický spotřebič je automatický pouze pokud mi umožní nad ním nemít dohled :mrgreen: takže zvlášť pračku a sušičku pouštím většinou na brzké ráno (tak aby po probuzení bylo hotovo) nebo třeba na dobu co jdu pryč (tak aby bylo hotovo jakmile se vrátím). Vyhovuje mi, že se o to nemusím starat, jen nahážu dovnitř a příjdu už k hotovému - jen vyndám a používám. U nás snad hlavně nic jako noční proud není :think:

jsem podobného názoru.. suším bud když spíme a myčku zapínám než jdu ven..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí